Şimdi Ara

Forumda 5800 için dile getirilen sorular, sorunlar ve konular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
17.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay oldu olacak alalı 5800'ı şu an için genel bir problem yok ancak uygulamalarda benim alet yavaş kalıyor gibi :S

şimdi arka planda müzik çalar açık ( nokia'nın kendi oynatıcısı ) nette gezmek istediğimde alet kasıyor resmen bazende sanki çok yükleniliyor gibi kendine reset atıyor format attım hard attım yazılım güncelledim genede giderilmedi tek programla performans çok iyi ancak aynı anda 2 si çok kasıyor ki 1'si programmı bilemem çünki kendi müzik çaları :S
  • teknoloji işi şans işi.. tv de cep te müzik setinde birçok şeyde bazıları tamamiyle sorunsuzken bazıları insanı bıktırıyor.. herkese bol şans diyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bıktıysan okumak zorunda değilsin arkadaşım bu bir.
    zaten okumadığın anlaşılıyor okusan farklı şeyler yazardın.
    ikincisi ilk mesajımın üstüne yazdıklarımı konuyu niye açtığımı da es geçmişsin.
    telefon işi zaten şans işidir, sorunsuz telefon denk gelen bangır bangır bağırmaz, sorunla karşılaşan yazar ki, paylaşım olsun. forumun amacı bu, olumlu olumsuz her şeyi...
    Ayrıca kronik sorunu olan başka telefonlar biliyorsan, lütfen araştırıp, yazıp, konuları mesajına eklersen, bıkmayız merak etme, teşekkür bile ederiz paylaşımın için. kullananların veya almak isteyenlerin işine yarar.
    Ha sorun değil üstün özellikleri varsa herhangi bir telefonun onları da yaz lütfen.
    Ama üstteki listeden en azından şunu okumanı tavsiye ederim, umarım birşekilde sana da faydası olur....

Nokia 5800 XM MAĞDURLARI DERNEĞi
    http://forum.donanimhaber.com/m_31376575/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#31376575
    ilk sayfada reisin bir mesajı var onu da okuyun lütfen...

(???? mağdurları diye başka bir telefon için ilan açıldığını hatırlamıyorum bu forumda ben)

Dediğimi anlamıyorsun herhalde..
    Telefonun kronik olarak nitelendirebileceğin ne sorunu var bir anlatırmısın?

Telefonu eline alıp baktığına bile inanmıyorum.. forumda sık rastlanan mide bulandırmak için yazılan troll mesajları bunlar sadece.. Neymiş efendim biri mağdur olmuş konu açmış hatta dernek kurmuş

Dediğim gibi yukarda arama tuşu var bu arama tuşunu aklına gelen herhangi bir model için kullan yanında "sorun", "yardım" veya "hata" ibarelerini koy ve sonucunu gör..

Ego tatmin yeri değil burası çamur at izi kalsın mantalitesi objektif olduğunu iddia eden bir kullanıcıya yakışmıyor..

• Lütfedip okursan sanırım kronik sorunları anlarsın...yazılanları okumadığın okumadan attığın çok güzel anlaşılıyor. okusan kronik sorunları da öğrenirdin, o telefonu ilk alanlardan biri olduğumu, yaşadığım sorunları, TSHH den nasıl para iadesi aldığımı anlar havadan sallamazdın. kaç kişinin mağdur olduğunu ilk serinin ne kadar sorunlu olduğunu anlardın. Ama okumamışsın ve telefonu eline aldığına inanmıyorum diyorsun.....
    Asıl çamur at kalsın bu, neyse okuma alışkanlığı kazanırsan çok şey öğrenirsin sanırım.
    Sen daha bu telefonu görmeden, o okumadığın konudaki insanlar (tekrarlıyayım, ben de dahil) 8-9 ay önce bu telefonu aldılar, kullandılar, sorunlarıyla boğuştular, konu açtılar, uğraştılar....
    Tavsiyem körü körüne birşey yazmadan, önce oku....Muhalefet olacağına yararlı bir fikir üret. Ve tekrarlıyorum yazılanları oku, reisin notunu da oku....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 25 Aralık 2009; 20:03:17 >
  • Bak sevgili kardeşim ne ben nede burdaki herhangi biri çıkıp ilk parti ürünlerinin sorunsuz olduğunu söyleyemez.. İlk parti ürünlerde yazılımasal sorunlar vardı ve bu sorunlar daha sonra gelen güncellemelerle giderildi.. Kronik sorunun açılımı ne bilirsin fabrikasyon çıkışlı her cihazın aynı sorunu taşıması..

İlk parti ürünlerde sıkıntı yaşadın diye gelip çoğu 8 ay ile 1 yıl arasında açılmış konuları örnek gösterip bak bu cihaz kronik sorunludur diyemezsin.. Bunu burda sonlandıralım sen kullanmıyor mutlu ben kullanıyor mutlu..

selametle
  • Hah işte bu ağızla yazınca anlaşmamak söz konusu olamaz. İlk mesajımın başında konuyu açış amacımı yeterince açıkladım. Başka da birşey söylemeye gerek yok...
  • arkadaşlar nokia ovi suite ile uyumlu olmayan bir baplantı yaptınız dior nasıl bir iş bu bilen var mı aramızda varsa yardımcı olurlarsa sevinecem
    baglantı kurulduugunda pc suite.ı da seçiorum ama olmuyorrr yapamıorum bir türlü
  • Arkadaşlar, 5800 için önceden hazırlamış olduğum bu konuyu, mesaj çokluğu ve buna bağlı olarak oluşan konu dağınıklığına olsa çözüm amacıyla bugün yeniledim. Kasım ayına kadar dönebildiğim halde 70 civarı konu başlığı varken ocak ayı ilavesi bu sayı 135'e çıkıverdi birden. Ana başlıkları üst kısımda toplamaya çalıştım, diğerleri aşağıda almaktadır. Bir yerde 5800 için fihrist niteliğinde sayılabilecek bu konuda en azından kelime aratarak istenen başlığına ulaşmak daha kolay olacak. Umarım açtığım konu hem bu telefonu almak isteyenler için hem de kullananlar için faydalı olur.
  • Son 10 günlük süre içerisinde 50 civarı konu ilavesiye hemen hemen 185 başlığa ulaşıldı. (3 aylık sürede)
    Umarım ki arkadaşlar 5800 için konu açmadan, öncelikle burdan araştırıp bir baksınlar.
    Büyük bir ihtimalle yeni konu açmadan birçok soruya/soruna cevap bulacaklardır.
    Paylaşmak güzeldir.
  • hocam süper olmuş bu konu ama eminim buna rağmen konu açanlar olur
  • umarım azalır, yada belki bu başlık altından sorulur sorular....

quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

hocam süper olmuş bu konu ama eminim buna rağmen konu açanlar olur
  • tam olarak kaç tane konu var 300den fazla bilidğim kadarıyla
  • Kasımdan bu yana benim tespit edebildiğim 185 olmuş. Tabi cevapsız, çözümsüz, makara yapılmış başlıkları almamaya çalıştım.
    5800 Şubat'ta çıkmıştı. Yani geriye dönük 8 ay daha var. Bence 300ü de geçmiş olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 28 Şubat 2010; 0:18:10 >
  • Şu konudan sonra bile herkes ota mota konu açarsa diyecek laf bulamıyorum!

Süper faydalı bi konu olmuş.

Buyrun yazın soruları sorunları. Bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışalım!
  • Valla sorun kısmına gelirsek. Evet sorunlar yaşanmıştır ya da yaşanmamıştır. Ama şu bir gerçek bu model çok sattı üstüne bilgisizlik te eklennince bu oldu.

İpuçları ile ilgili başlık açılmış. Arkadaş demiş ki arkadaşlarıma yukarıdaki express music tuşunu ben gösterdim demiş. Yani kullanma klavuzu diye bir şey var. Bu bir Smartphone dur. S40 arenasındaki gömülü yazılımlı cihazlar ile karşılaştırmamak gerek.

Misal arkadaşım da aldı bana diyor ya bunun kapağı nasıl açılıyor. Halbuki kullanma klavuzunda anlatılmış bir şey bu. Gene ilk aldığım zamanlarda bir arkadaşım telefonun üst kısmını yukarı ittirmeye çalışıyordu ki test cihazı olarak konulmuş çoğu cihazın ayvayı yemiş olması da sanırım çok fazla böyle kişinin olması.

Herkes bunu bilerek doğacak değil ama yani artık bozarak öğrenmekten vazgeçme vaktimiz geldi sanırım.

Bunun dışında sorun yaşayanlar var o muhakkak ki bunlar da çözüme kavuşturulmalı. Kullanıcılar arkasından gitmeli biraz işin. Biz paramızın değerini bilip firmaların kapısına tekmeyi atmazsak onlar da çok tınlar bizi sanırım.

Ayrıca arkadaşlar General Mobile DST800 gibi bir telefonu alma hatasında bulundum. Uyarımı yapayım almayın sakın. GM dedim çin malları gibi değildir dedim aldım. Şık görünüşü var ama gerisi işkence. İlk günden ekrana bir karış toz girdi. 1 gün bile bekleme süresi yok. Günde yaptığım hepi topu 1-2 dakika görüşmeydi. Onunla bile sabah 6 da şarjdan çıkan telefon akşam 8 i zor getiriyordu. Bataryası zaten sallanıyor konuşma sırasında o sallantı yüzünden 1 haftada 3 kere telefon görüşme sırasında kapandı kağıt sıkıştırayım dedim ama arka kapağı sadece tek bir tırnak tutuyor kağıt koysam esneyip kırılacak. Mübarek 10cm den uzun anteni var ama radyo doğru düzgün çekmiyor. 50 liralık telefonla adam yanımda radyo dinliyor. Ayrıca 2GB hafıza kartını yaktı o da yetmedi benim kendime ait 2GB hafıza kartını da yedi bitirdi ( İş yerinde arkadaşımda da sürgülü kapaklı bir GM vardı o da aynı hafıza kartı yakma olayından garantiye vermiş cihazını. ). Garantiye verdim iade için. Şimdi geri gelmiş dalga geçer gibi. Hemen gerekli işlemlere başlıyorum.

Sorun dediğiniz böyle olur. Bir telefonun bataryasının teneke kutu içindeki bilye gibi tıngır mıngır oynaması da nedir yani?

• Süper olmuş bayaa uğraşmışşın
    +ReP olsa verecem deee
  • Evet doğru, az biraz uğraştırıyor ama inşallah bu konu kirliliği düzelir.
    Amacımız düzenli ve faydalı paylaşım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Bence bu durumun birçok nedeni var. En başta geleni dediğiniz gibi çok satması. 2.si ilk dokunmatik ve v5 telefon. Daha tam olarak oturmadı yazılım olarak. Kasa açıklığı dışında ben donanımsal sorun pek duymadımki o da yeni üretimde giderildi sanırım. Diğer bir nedense birçok kişinin ilk defa symbian bir telefon kullanması ve sertifika gibi olaylarla ilk defa tanışması. Düz telefon gibi değil bu cihazlar. Virüs bile bulaşabilir. Sistem çökebilir. Formatlanır. Yazılımı güncellenir vs. Yani biraz bu işlerden anlamak lazım. Uğraşmak lazım yani. Düz telefonda alırsınız ve kullanırsınız. aldığınızda ne ise 2 yıl sonra da odur. Ancak bunda 1 gün sonra bile kurduğunuz programlarla özelliklerini ve yapılabilecekleri 2-3 katına çıkarabilirsiniz. İnsanların dokunmatik ve symbian'a alışması gerek bence.

çok güzel açıklamışsın kardeşim emeğine sağlık benimde ilk telim bu ve inanırmısın alma sebebim sadece navigasyon ve üstündekini çözemedim siteden daha iyisini yüklemek istedim ama o kadar çok yüklemeden bahsedilmiş ki yok hack yok hacksiz yok öle yok böle sayfalarca forum sayfalarca yazı var. birin sağol süper işliyor diyorsa biri olmuyor diyorr bön bön bakıyorum başlık açsam bi dert ara ara ayrı bi dert.. iki ucu ... değnek.... başlıkların düzenlenmesi lazım bence ekran donanim program felam gibi bizim gibi ilk kullananlar istediğini bulamıyorr...

• arkadaşlar 5800 nokia xm telefonumda nokia messaging yüklü fakat,e-posta ayarlarımı yapıyorum ve de e-posta ayarları alınıyor diyor ve 2 saat bekliyor yüklüyor,mailimi bir türlü kuramadım,yardımlarınıza ihtiyacım var.
  • Umarım bir cevap veren olur arkadaşım, ben bilmiyorum çünkü....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.