Şimdi Ara

Forumda Webçi yoh mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Akademisyenlerin" yanında yalnız hissettim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 7 Aralık 2024; 15:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam allah için webci front-endci olma ben üzülüyorum valla.

differential privacy gibi herkesin beceremeyeceği matematik altyapısı gerektiren bir alanda sofeng ol bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 7 Aralık 2024; 15:7:19 >
  • Vim tutorial gelsin hocam

• Backend biliyorum ama JS ile alakam yok sayılır mı?

• Ben 3. sınıf Comp. Org. ve OS derslerinin ödevlerini yaparken Vim iyice öğrendim. Tutorial açıp öğrenmek değil de gerçekten açıp kullanmak lazım. "Bu nasıl yapılıyor" diye Google aratıp çözümü öğrenip onu da aklının bir köşesine atacaksın.

Vscode yerine geçmiyor bence, onun için düzgün Vim(neovim?) setup kurmak lazım (bu iş için tutorial iyi olur) ama onlar olmadan basit işler için Vim bilmek iyidir.

• Niye üzülüyorsun hocam, sebep yazmadan ilk cümlende pek anlam olmuyor.

Webçi kelimesini keyfine kullanıyorum, aslında kastettiğim software engineering başlığı.

Ve tabii ki idealde "basit" web işleri değil. Web sitesi eşit değil web application/x application.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

biliyorum hocam da sen front-end'ci olcam demiştin galiba.

web'in de ileri seviye mevzuları var tabii ki. ama ilk 100'e girip odtü ceng'i dereceyle bitirecek biri bunlarla mı uğraşmalı düşündürüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Metin2 var da Metin1 niye yok?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece front-end gittikçe kalmamaya başladı gibi, full stack arıyorlar, istiyorlar.

Ben de stajlarda ikisi karışık gittim. Yine devam ederim, problem yok.

Uğraşmamalı ise ""doğru yola"" yönlendiren olacak.

Ben bu yolu buldum ve kendimce iyi gidiyor. Geçerli sebep yokken, beni yönlendirecek kişi/ler yokken "hadi AI bakayım" demem.

hocam bu yazıda yazılımcılık/yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği farklı işler demiş bir hocamız. siz ne düşünüyorsunuz?

https://azimliyazar.blogspot.com/2016/07/bilgisayar-muhendisliginin-yazlmcdan.html

bir de bazı kişiler full-stack'in saçma olduğunu uzmanlaşmanın gerektiğini söylüyorlar.

• Konuyla bağlantısını anlamadım.

Farklı işler olsun, tamam. Devamı?

Stack overflow anketine bakılabilir, full stack developer sayısı özellikle frontend ile karşılaştırınca çok daha fazla.

Saçma veya değil, ilan-ihtiyaç-istek çoksa devam eder.

Şu yazı iyiymiş :)

https://azimliyazar.blogspot.com/2023/07/yks-sonuclar-tercih-bilgisayar.html

ben tartışma amacıyla yazmıyorum yanlış anlaşılmasın sizden bilgi almak fikirlerinizi duymak için yazıyorum. başarılarınız ortada yabana atamam bunları ki 1. sınıf halimle karşıt argüman da sunamam size.

yazılımcılık bana kötü bir meslek olarak gelmeye başladı ctis'i tercih ettikten sonra. yani sağda solda okuduklarımdan bu kanıya varıp code monkey olmak istemiyorum demeye başladım.

şimdi bakıyorum glassdoor'dan maaşlara. google'daki senior sofeng ile applied scientist arasında maaş farkı yok. kapitalistler enayi değil kimseye değerinden fazla para vermez. overthinkingten gına geldi kafayı yicem.

• Ben de tartışmak için yazmıyorum.

"Code monkey" ne demek ona bakmalı.

İlk bulduğum sonuç:

https://www.reddit.com/r/learnprogramming/comments/yfrd5y/comment/iu52k94/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

Ne yaptığını bilen, kendini geliştiren, bilgilerini güncel tutan bir "yazılımcı" code monkey oluyor mu şimdi?

İkisini de dene, tarafını seç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.