Arkadaslar öncelikle hepimizin az çok donanım haberi sahiplendiğini ve foruma saygı duyduğunu kabullenerek başlıyorum. Belki yazının yeri burası olmayabilir ama benim en çok ziyaret ettiğim ve ilgilendiğim yer burası olduğu için öncelikle burada paylaşmak istedim. Uzun zamandır forumları takip ediyorum ve elimden geldiğince bilgimi paylaşmaya çalışıyorum , fakat artık forumların içinden aradığınız bilgiyi bulamaz , içinden çıkılmaz hatta bazen katlanılmaz hal aldığını düşünüyorum. Farkediyorum ki birçok arkadaş benimle aynı görüşte. Donanimhaber.com un çok üyesi olması ve bilinmesi dolayısıyla burada inanılmaz çok mesaj dönüyor. Fakat mesajların çoğu geçici ya da rahatsız edici seviyeye ulaşmış durumda. Beni rahatsız eden durumları ve bana göre çözüm önerilerini aşağıda sıralamak istiyorum. Lütfen bilgiye saygı duyalım insanların emeklerini hiçe saymayalım.
1-Herşeyden önemlisi insanların birbirine saygısı tüm toplumda olduğu gibi burada da azalmış durumda. Herkes kendini diğerinden daha değerli ya da üstün sayıyor , karalamaya hatta hakarete kadar uzanan mesajlar atıyor. Bu siteye üye olan kişilerin kim olduklarını bilmediğimizi ve kim olursa olsun herkesin saygıyı hak ettiğini. Bu forumun bir bilgi paylaşım platformu olduğunu unutmayalım! Herşeyden önce insanız. Herkes bu dünyaya geldiğinde "formatlanmış" olarak geliyor. Kimse annesinin karnında bilgiyle doğmuyor. Demekki hepimiz bir başkalarından daha doğrusu hayatın kendisinden bir şeyler öğrenerek buralara geldik
2-Forum mantığı ve rütbe sistemi olduğu için insanlar post sayısını yükseltmeyi maharet sayarak olmadık yerde olmadık mesajlar atıyorlar. İşi geyiğe sürüp bazen çok önemli konuları içinden çıkılmaz ve katlanılmaz hale getiriyorlar. Editörlerin daha dikkatli ve uyarıcı olmalarını bekliyorum ben bu konuda. Forum üyelerinin de insanlarla gereksiz tartışmalara girmemeleri gerektiğini hatta yeri geldiği zaman bu tip insanlara tepkilerini özel mesaj olarak iletmeleri gerektiğini bunu da kaale almayan kişilerin mesajlarını kesinlikle cevaplamamalarını tavsiye ediyorum
3-Forumda çoğu zaman sen hazırcısın beleşçisin gibi tavırlar gözlemliyorum. Arkadaşlar öncelikle herkes sizin kadar internete hakim olmayabilir. Kaldı ki birçok zaman şahsen forumun arama motorunun çalışmadığına şahit oldum. Daha da önemlisi o konu forumda geçmiş olsa bile bir dünya mesajın arasından bulamadığım oldu. Hatta bazen nette çok detaylı aramama rağmen bulamadığım çok ince ipuçları oluyor. Kimse bildiği küçük bir bilgiyi paylaşsa sorun olmaz.
4-Bazı arkadaşlar daha önce cevapladıkları soruları tekrar cevaplamanın , aynı şeyleri tekrar yazmanın sıkıntı olduğunu belirtiyor ve sinirleriyorlar. Evet kesinlikle katılıyorum tamam çok kere cevaplamış olabilirsiniz ama yukarıda belirttiğim gibi o kadar çok mesajın içinden bulunamayabiliyor. Peki bu konuda ne yapabiliriz? Bence forumun ana başlıkları altında da kategorilemeye gidilmesi gerekiyor. En basitinden burası Web Tasatım ve Grafikerlik bölümü . bence burada alt başlıklar olarak en azından en çok tartışılan konular sınıflandırılabilir. mesela php,asp,html gibi diller , templateler hazır scriptler , grafik tasarım programları , güncel haberler , Test merkezi (webmasterların siteleri hakkında diger üyelerden yorum almaları için) gibi....
5-Şahsen en sinir olduğum durumsa genelde yapılan bir olay. Birinin yazısının altına +124235325 gibi ibareler yada gibi hiçbir yorum , fikir , bilgi ya da paylaşım içermeyen mesajlar atılması. Tamam bu ibarelere karşı değilim ama bende her güldüğüm her katıldığım mesajın altına böyle bir mesajla cevap verseydim hem 1000post yapardım hemde forumda 1000 ekstra gereksiz mesaj olurdu! Bu tamamen kişilerin elinde olan bir durum , herkes kendine pay çıkarsın düşünsün. Daha fazla yapılabilecek bişey yok!
6-Güvenirlik saygınlık ya da bilgi seviyesine baglı olarak ekstra bir rütbe sistemi olabilir , belki editorler mesajlarını yorumlarını degerli buldukları kişileri VIP gibi bir rütbeyle diğer üyelerden ayırabilir. Böylece belki insanlar post yapmaya değil de paylaşmaya yararlı işler yapmaya başlarlar
Arkadaşlar umarım kimseyi rahatsız etmemişimdir. Tüm bunlar benim şahsi düşüncelerim ve önerilerimdir. Katılmayabilirsiniz ama en azından saygı duymalısınız bence
Herkese hayatında bol şans.
Teşekkurler Tamer ÇIRAK
Sana 1,2,6. mesajlarıından dolayı katılıyorum. Bak arkadaşım bazı arkada$lar ki geçen günlerde çıktı böyle biri Adam resmen araştırmak istemiyorum bilen warsa yazsın diyo allahım nedir bu ya ! Deli olurum böyle şeylere... bizi salak yerine koyuyo. asıl salak kendisi
görüşlerine aynen katılıyorum...gerçi sana göre bunu yazmam da suç ama ben yine de katılıyorum
Ne demek suc diye bisi yok Ben sadece mesaj atmıs olmak icin atanları kastetmistim. Ayrıca üzülerek belirtiyorum halen abuk sabuk mesajların onlarca cevap alması ve yuzlerce kez okunması yanında bu mesajın bu kadar az okunmus olması beni düsündürdü. Neyse halen aynı tarz mesajların devam ettiğini görmek buna rağmen herhangi bir editorden herhangi bir cevap gelmemesi beni gercekten etkiledi. Demek ki yapılacak çokta bişey yok herkes kendinden sorumludur. ben kendi üzerime düşen ve bana yakışanı yapmaya devam edecegim. Herkese kolay gelsin!
hocam iyi bir çalışmaya adım attım ben de forumda ASP dersleri vereceğim. öğrenmek isteyenlerle birlikte ;)
tmr dediklerine sonuna kadar katılıyorum. benim de düşüncelerim bu yöndeydi zaten
guzeL yazmıssın eLLerine sağlık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme