Şimdi Ara

turbofsi.net'te açılan 'Donanımhaber Otomobil Genel'deki Çok Bilmiş tipler :)' konusu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google'da DH ile ilgili bir arama yaparken linkini verdiğim konu ile karşılaştım:

http://www.turbofsi.net/forum/sohbet/25997-donanimhaber-otomobil-geneldeki-cok-bilmis-tipler.html

Bu forum hakkında en ufak bir bilgim dahi yok. Kim yazar, içeriği nedir, kalitesi nasıldır hiçbir şey bilmiyorum.

Ama bu konu ile forumun, yani forumu oluşturan üyeler ve kişilerin kaliteleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatını yakaladığımızı düşünüyorum.

Konuyu okuyunca işbu foruma üye bazı kişilerin DH üyesi olduğunu ve bu DH üyelerinin çeşitli gerekçelerle forumdan uzaklaştırıldığını görüyoruz. Özellikle malik güzel rumuzlu üye DH'nin feyk rekorunu (bazı iddialara göre aldığı feyk sayısı 3 haneli sayılarda) elinde bulundurmakta olup, istenmediği bu forumda kapıdan bacadan kovulmasına karşın hala çeşitli deliklerden foruma sızmaya çalışmakla kalmayıp, bir de diğer forumlarda haddine olmayan yorumlar yapmaktadır.

turbofsi.net'te açılan konuda bazı üyeler de sağduyulu yaklaşıp konuyu kınamış olmalarına karşın, sanırım konuyu şikayet etmemişler ya da konu şikayet edildiyse dahi forum yöneticileri konuyu kilitleme ya da silme yoluna gitmemişlerdir. Bu kalitesizliğin altına imzasını atan turbofsi.net'in ardından DH Otomobil Genel'in kalitesiz olduğunu iddia etmesi ise Aziz Nesin romanlarını aratmayan bir ironi içermektedir.

turbofsi.net'in bu davranışını ben de ayrıca kınıyorum.

• quote:

Her konuda Skoda Superb tarzı piyasa arabası olmayan kendi segmentinde satmayan arabalar tavsiye ediliyor. 2.elde nasıl satarım, servis ağı nasıl, yürüyen aksam nasıl kronik sorunları varmı'dan ziyade internetten bakarak yorum yapıp kendilerini einstein ilan etmişler. 100.000 TL civarı tavsiye isteyen adama ne olursa olsun "FAKE" denerek dalga geçiliyor. Çünkü bu bahsettiğim sürekli takılan einsteinların arabaları genelde 40.000 TL'nin altında. Sen
    alamadıysan alacak adama bilmeden etmeden terbiyesizlik de etme. Bunun gibi çok olay sıralayabiliriz bunlar sadece bir bölümü.

Şu kısımda biraz hakkı var aslında.
  • Adam doğru yazmış, DH forumu aynen böyle gidiyor.
    Herhangi bi terbiyesizlik yok gibi.
  • Haklı oldukları kısımlar var, yok değil. Örnek olarak nerde çokluk orda ...

Verdiğim örnek şekli olmasa, foruma yazmama kararı alan vb şekilde yazmayan kişilerin çoğu şuan forumda olsa kaliteyi görürdü arkadaşın kendisi

Uğraşsın bakalım ne geçicek eline, açtığı konuda bile gereken cevaplar verilmiş kendisine.
  • Yazdıkları bana pek de mantıksız gelmedi...
    Eleştiri yapmışlar, dh nin bu eleştirileri hak edecek yönleri çok malesef...
  • Bir insanı "görgüsüz" olmakla itham etmek ya da "nerede çokluk orada bokluk" ifadesi eleştiri mi?

Bu ifadeleri eleştiri olarak kabul eden arkadaşlar, kendileri "görgüsüz" olmakla itham edilirse nasıl bir tepki verecekler çok merak ediyorum.
  • DH'deki eski çekirdek kadroda olan çok değerli arkadaşlar vardı otomobil bölümüde. Onların hiçbirisi şu an yok. Ortalık ehliyeti olmayan gençlerle dolmuş.

E350Cdi yürümüyor hadisesi gibi olaylar maalesef mevcut, forumda çok talihsiz açıklamalar, ve gereksiz insanlar mevcut.

Ben de 737-400 kokpitindeydim geçen gün,kaptanla uçtuk, muhabbet sohbet; ne yalan söyleyeyim, yürümüyor arkadaş, bir A320 değil... Bir Alex değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir forumda "2005 A6 mı - 2005 Octavia mı" konusu açılıyosa tabiki bidünya fake hesaptan bahsedilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bir insanı "görgüsüz" olmakla itham etmek ya da "nerede çokluk orada bokluk" ifadesi eleştiri mi?

Bu ifadeleri eleştiri olarak kabul eden arkadaşlar, kendileri "görgüsüz" olmakla itham edilirse nasıl bir tepki verecekler çok merak ediyorum.

görgüsüz insana görgüsüz demekte ben de bir beis görmüyorum. kaldı ki "nerde çokluk orda bokluk" ifadesi bir benzetmedir. teşbihte hata olmaz.

ancak gördüğünüz gibi forum 5 sene önceki durumunda değil. markaların taraftarları, çirkin üslupları, başkalarının düşüncelerini aşağılayıcı ifadeler, saygısızlık had safhada. her ne kadar bu durum turbofsi.net'i ilgilendirmese de çok yerinde bir tespit olmuş.

• yalan da değil, genel bir fotoğraf çekmişler forumda iyiler olduğu kadar saçmalayanda çok

fikir vermek yerine insanların yazdıklarını aşağılayanlar yüzünden

gerçek hayatla uymayan hayali tavsiyeler yüzünden foruma katılım azaldı

millet konu açmaya korkar oldu kısırlaştı forum

birkaç defa daha yazdım hakaret içermediği halde aşağılar tarzda mesajlar CEZA almalı anca o şekilde bir seviye yakalanabilir ve katılım artar
  • Adam gerçekleri yazmış
  • bence haklılık payları fazla
  • yazılanlar içerisinde mantıklı eleştirilerde var
  • yahu tamam bu kadarda kötü değil bu forum.. Adam klasik Halk zihniyetiyle biraz haklı birazda saçmakayarak birşey yazmış.

Superb ne kadar zamandır tavsiye edil miyor? ediliyorda ben mi görmedim son zamanlarda? Fiyatı zamlandığından beri tavsiye edilmiyor mesela.

Bir diğer husus Saçmalama konusu. Bazı arkadaşlar bazen saçmalıyor evet. marka fanatikliği bunun en belirgin örneği. Başkada bir nedeni yok.

Çok seviyesiz bnir forum olduğu için sınırsız FAKE almış sanırım arakdaş.Kıskançlıktan başka birşey değil bence.

Bu forumda bir konu hakkında bilgi arayıpta bulamayacağınız bir konu yok. Güncel otomobil testlerindne tutun satış rakamlarına, objektif kullanıcı yorumlarına, araç bakımı,teknik terimler,otomobil hakkında birsürü genel bilgi, kişisel konularımız, sohbet ortamı.

Kusura bakmasınlar bu ortamın 10'da 1' inin o forumda olduğuna inanmıyorum

Evet bazı saçma sapan yroumlar yazan arkadaşlar oluyor. benim gördüğüm bu sadece azınlık.

Buyursunlar herhangi bir konuda kendileriyle 'Forum'da 'Münazara' yapalım.

Hangi Forum seviyesizmiş öğrenmiş olurum

Bursadan sevgilerle.

• Eğer DH Otomobil Genel bölümünü bir millet olarak görürsek, nufus kalabalık denebilir. Ve illa ki bahsedilen sorunlar ortaya çıkacaktır.
    Bir de şöyle düşünün, son derece bilgi içerikli mesajlar yazan ve kaliteyi üst düzeye çeken, ***, *** ve daha adı aklıma gelmeyen yüzlerce üyeye sahip olan bu forum kendini dengeliyor.

80-100 bin lira parası olupta konu açanlara ne olursa olsun fake muamelesi yapılmıyor. Canı sıkılan bir arkadaş çıkıpta 3 arabamı satıp 00' model ferrari alıyım diyorsa, sorun bu konuya laubali mesaj atan forum üyelerinde değil, bu konunun açılmasına göz yuman yöneticilerdedir. Son bir kaç gündür hangi konuya girsem her mesajında "Bilaaderriiimmmm ???!!!" tarzında konuşan salak saçma insanlar görüyorum.

Alınabilir birçok tedbir var. Örneğin forumda binlerce mesajı bulunan ve mazisi olan insanlara Otomobil Genel yöneticiliği verilmesi gibi. Konu açmak için mesaj sayısı kısıtlaması getirilmesi gibi. Bütün bunlar, bu forumdan atılan, forumda ün ünvan yapamayan, egosunu tatmin edemeyip bırakan ve daha birsürüsünün başka forumlarda amaçsızca ve gereksiz konular açıp eleştirinin cılkını çıkarmasını haklı göstermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 8 Temmuz 2011; 11:48:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

DH'deki eski çekirdek kadroda olan çok değerli arkadaşlar vardı otomobil bölümüde. Onların hiçbirisi şu an yok. Ortalık ehliyeti olmayan gençlerle dolmuş.

E350Cdi yürümüyor hadisesi gibi olaylar maalesef mevcut, forumda çok talihsiz açıklamalar, ve gereksiz insanlar mevcut.

Ben de 737-400 kokpitindeydim geçen gün,kaptanla uçtuk, muhabbet sohbet; ne yalan söyleyeyim, yürümüyor arkadaş, bir A320 değil... Bir Alex değil...

super yorum

• Doğuş Otomotiv sevilmiyor bu bir gerçek. Kimse bir distribitörü sevmek zorunda da değil. Doğuş Otomotiv'i sevmiyor olmak VW almaya engel değil tabiki. İkinci el piyasası ve rakipleri ile arasındaki daralan fiyat makası uygun durumlarda VW tercih edilmesini gayet güzel açıklıyor.

BMW'nin özellikle 3 ve 5 serisi araçları seviliyor. Genel sebep tüketim, güç ve performans oranları açısından 2.0 dizel BMW motorlarının başarısı. 5 seriside 3 seriside gayet güzel satılıyor. Her zamanda mantıklı seçenekler olarak önerilmeye devam edecek.

Mercedes'e karşı yapılan eleştiriler "yıldızı yeter" gibi bir deyim sıkça yazılır hale geldikten sonra başladı. "Yıldızı yeterciler" le "Yıldızı yetmezci" ler her iki gruptanda yeteri kadar mevcut. Sadece bir araya geldikleri konular değişiyor. Ayrıca özellikle en çok adı geçen Mercedes C serisinin malzeme kalitesi ile ilgili olumsuz yorumları yapanlar sadece bu forumdakiler değiller her yerde bahsedildi bu meseleden. Nihayetinde makyajlı C serisinde çok şey değişti.

Audi forumunda Audi'nin benzerlikleri yönünden eleştirilmesinin eleştirilmesi gayet normal. Audi'ler gerçekten benzemiyor mu? Gerçekten benziyor. Benzesede ben de dahil bir çok kişi Audi'leri her şekilde beğenmiyor mu beğeniyor. O zaman problem yok bence.

Yüksek fiyatlı tavsiye konularına gelince. Otomobil forumunun güveni kalabalık olan ve her yerden ulaşılabilen bir yer olması nedeniyle çok kez sarsıldı. O yüzden insanlar özellikle yüksek fiyatlı tavsiye konularında daha doyurucu, daha ciddi başlıklar görmek istiyorlar. Hiç bir kriter belirtmeksizin bir çok kez iki kelimeyi düzgünce bir araya getirmeden sadece mebla yazılarak istenen tavsiyelere ılımlı bakılmayabiliyor.

Evet kalabalık bir forumuz. Sadece otomobil forumu olmadığımız için diğer bölümlerdeki otomobille hiç ilgisi olmayan kişiler hazır DH üyelikleri ile buraya girip istedikleri gibi yazabiliyorlar. Buna zaten engel olamayız. Google sayesinde bir çok aramada üst sıralarda olduğumuz için her kesimden ziyaretçimiz dolayısı ile yeni üyemizde çok oluyor. Yapılan yorumları okurken akıl süzgecinden geçirerek okursak bir çok problem zaten ortadan kalkmış olur.

Yönetim olarakta yapabileceğimiz bişeyler varsa biz zaten her zaman yapmaya hazırız.

Edit: Bu arada bir yönetici arkadaşımız konuyu Konu Dışı bölümüne almış. Belki genel bir eleştiri ve soruna çözüm çıkabileceği için bir süreliğine Otomobil Genel'de kalsa olurdu ama neyse...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Haklı olduğu yerler var. Bu forumda atan tutan adamlar yok mu? En basitinden, bakın karşılaştırma konularına. Volkswagen diye bir markanın Türkiye'de araç satmasına imkân yok bazılarına göre Ama bakıyorsun ki bu fiyata göre satışları bence gayet iyi. Araç yok bayilerde, o derece.

Bazı markalar da çok şişiriliyor. Neyse ki fırsat olduğunda biniyoruz da görüyoruz.

Anlamsız bir SAAB hayranlığı var. Bakıyorsun adam öneriyor SAAB süper diye, imzasındaki arabanın fiyatına 2.el SAAB var. Alsaydın o zaman be kardeşim, niye almadın? Çünkü başkasına yorum yaparken bol keseden sallıyorsun.

Aynı abartı Volvo S40'ta da var. Tamam, Volvo kaliteli araba; ama S40'ı çok abartanlar var.

Yine VW'ye dönersek. Bilmem kaç tane model çıktı, satışları silip süpürecekmiş D segmentinde. Ben her seferinde, geçemez dedim. Bazıları geçer, süper araba dedi. Satışlarda o "Passat katilleri" yalan oldu. Bu balon en çok Insignia'da patladı. Şimdi Latitude ile 508 için söyleniyor. Ben yineleyeyim, bu ülkede Fransız'ın falan lafı en fazla C segmentinde geçer. Mercedes C serisi bile bazı aylarda en çok sattı; ama Fransız en çok satamadı işte, satamaz da.

Bir de aracının satarken piyasasının iyi olmasına takılan üyeler var. Aklıma en son funkmaster geldi mesela. Satmak için mi alıyorsunuz demişti. Bu düşünce doğru gibi görünse de, birçoğumuz araba almak için bayağı çalışıyordur tahminimce. Kimse aldığı arabayı binbir güçlükle ve ciddi bir değer kaybıyla satmak istemez. İnsana koyuyor.

Doğuş Oto'nun fiyatları yüksek tutmasına sallayanlar var. Duygusal olarak doğru, ekonomik olarak yanlış. Arkadaş, adam 60 binlik arabayı yok satıyor. Bayide araç yok, 6 ay bekletiyor. Vicdanen rahatsız oldum deyip bunun fiyatını 50'ye mi çekecek sanıyorsunuz? Siz olsanız yapar mısınız Allah aşkına? Fiyat yüksekliğine değinirsek yine, kusura bakmayın da Toyota Corolla için o fiyatı istiyorlarsa, Golf de Jetta da daha fazlasını eder, ediyor da zaten.

• @supremum
    @deserthawk

Fikirlerinize aynen katılıyorum çok yerinde söylemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Doğuş Otomotiv sevilmiyor bu bir gerçek. Kimse bir distribitörü sevmek zorunda da değil. Doğuş Otomotiv'i sevmiyor olmak VW almaya engel değil tabiki. İkinci el piyasası ve rakipleri ile arasındaki daralan fiyat makası uygun durumlarda VW tercih edilmesini gayet güzel açıklıyor.

BMW'nin özellikle 3 ve 5 serisi araçları seviliyor. Genel sebep tüketim, güç ve performans oranları açısından 2.0 dizel BMW motorlarının başarısı. 5 seriside 3 seriside gayet güzel satılıyor. Her zamanda mantıklı seçenekler olarak önerilmeye devam edecek.

Mercedes'e karşı yapılan eleştiriler "yıldızı yeter" gibi bir deyim sıkça yazılır hale geldikten sonra başladı. "Yıldızı yeterciler" le "Yıldızı yetmezci" ler her iki gruptanda yeteri kadar mevcut. Sadece bir araya geldikleri konular değişiyor. Ayrıca özellikle en çok adı geçen Mercedes C serisinin malzeme kalitesi ile ilgili olumsuz yorumları yapanlar sadece bu forumdakiler değiller her yerde bahsedildi bu meseleden. Nihayetinde makyajlı C serisinde çok şey değişti.

Audi forumunda Audi'nin benzerlikleri yönünden eleştirilmesinin eleştirilmesi gayet normal. Audi'ler gerçekten benzemiyor mu? Gerçekten benziyor. Benzesede ben de dahil bir çok kişi Audi'leri her şekilde beğenmiyor mu beğeniyor. O zaman problem yok bence.

Yüksek fiyatlı tavsiye konularına gelince. Otomobil forumunun güveni kalabalık olan ve her yerden ulaşılabilen bir yer olması nedeniyle çok kez sarsıldı. O yüzden insanlar özellikle yüksek fiyatlı tavsiye konularında daha doyurucu, daha ciddi başlıklar görmek istiyorlar. Hiç bir kriter belirtmeksizin bir çok kez iki kelimeyi düzgünce bir araya getirmeden sadece mebla yazılarak istenen tavsiyelere ılımlı bakılmayabiliyor.

Evet kalabalık bir forumuz. Sadece otomobil forumu olmadığımız için diğer bölümlerdeki otomobille hiç ilgisi olmayan kişiler hazır DH üyelikleri ile buraya girip istedikleri gibi yazabiliyorlar. Buna zaten engel olamayız. Google sayesinde bir çok aramada üst sıralarda olduğumuz için her kesimden ziyaretçimiz dolayısı ile yeni üyemizde çok oluyor. Yapılan yorumları okurken akıl süzgecinden geçirerek okursak bir çok problem zaten ortadan kalkmış olur.

Yönetim olarakta yapabileceğimiz bişeyler varsa biz zaten her zaman yapmaya hazırız.

Edit: Bu arada bir yönetici arkadaşımız konuyu Konu Dışı bölümüne almış. Belki genel bir eleştiri ve soruna çözüm çıkabileceği için bir süreliğine Otomobil Genel'de kalsa olurdu ama neyse...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.