Bildirim
forumun filozofları kimler? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kıta felsefesini tamamen yanlış bir metod olarak görmüyorum ilgilendiğimiz konular aynı şeyler sonuçta. Fakat metodunda sorun var felsefi argümanları edebi bir dille sunmanın gerekçesi ne? Öyle sunmanızın tek getireceği şey daha havalı durması. Analitik felsefeciler kavramsal analize önem verir. Diğer bir ifade ile dil-dünya ilişkisi önem arz eder. Bu nedenle sanıyorum bir analitik felsefeci mantık ve dil konusunda bir kıtacıya nazaran daha çok şey söyleyecektir. Kıta felsefesini de es geçmeyelim yapısöküm falan var kıtada da. Dil konusuna aşırı önem veren bir sürü kıtacı var. Büyük bir dilsel analizi ve felsefi çözümlemeyi içeriyor yapısöküm. Sizin kullandığınız dil objetiviteye mi hizmet ediyor? Anlaşılması zor olan şey mi objetiviteye hizmet eder kolay olan mı? Şu videoyu izlemeni tavsiye ediyorum:https://youtu.be/9sL0Plg4AZg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 23 Kasım 2018; 22:37:45 >
-
Eğilimleri o yönde şekillenmiş olabilir.Tabi bu bir bahane olmamakla birlikte gene o kimsenin her şeye aynı dereceden ilgi ve merak duyamayacağı da bir gerçek.Muhakkak kafada canlandırmanın verdiği haz söz konusu(şayet havalı olmak ya da görünmekten söz edeceksek) ama bu bütün düşünen insanlar için geçerli olan bir durumdurquote:
Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451
Kıta felsefesini tamamen yanlış bir metod olarak görmüyorum ilgilendiğimiz konular aynı şeyler sonuçta. Fakat metodunda sorun var felsefi argümanları edebi bir dille sunmanın gerekçesi ne? Öyle sunmanızın tek getireceği şey daha havalı durması. Analitik felsefeciler kavramsal analize önem verir. Diğer bir ifade ile dil-dünya ilişkisi önem arz eder. Bu nedenle sanıyorum bir analitik felsefeci mantık ve dil konusunda bir kıtacıya nazaran daha çok şey söyleyecektir. Kıta felsefesini de es geçmeyelim yapısöküm falan var kıtada da. Dil konusuna aşırı önem veren bir sürü kıtacı var. Büyük bir dilsel analizi ve felsefi çözümlemeyi içeriyor yapısöküm. Sizin kullandığınız dil objetiviteye mi hizmet ediyor? Anlaşılması zor olan şey mi objetiviteye hizmet eder kolay olan mı? Şu videoyu izlemeni tavsiye ediyorum:https://youtu.be/9sL0Plg4AZg
Şöyle subjetivite ki eğer argüman çok basit değilse dışarıdan o sembolleri gören kişi hegel metni görmüşcesine zorlanır.Yani bunun henüz bilmemiş olmanın sağladığı psikolojik bariyer demek yanlış olmaz
Kavramsal analizi özel bir anlamda mı kullandınız bilmiyorum ama benim bildiğim decratesten beri analiz ön planda olmuştur.Kantın kritik felsefesinin doğası gereği.Belki bergson gibi tek tük bunu yapmayan adam vardır
Dil oyununu sevmemene rağmen yapısökümü sevmene şaşırdım.Çünkü kendisi dil oyunlarının babası oluyor(attığın kanal mesela kıta dilcilerinden hiç hazzetmez zaten yirminci yüzyıl felsefecilerinin alayı dilci) Demek ki dil oyunu yaptığının bilincinde olmak gerektiğine katılıyorsun ki bu benim takdir edebileceğim bir yargı
Edit:Ayrıca analitik felsefenin dallarından biri olan mantıksal pozitivizm kavramsal analiz yapmaz.Onlariçin kavramlar değil terimler vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Kasım 2018; 1:2:9 >
-
Sensin ya ali. -
Tomwats, razor6247. Ayrıca Hado nedir yav. Bende bloklu.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X