Şimdi Ara

Forumun Hal ve Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler son zamanlarda "Dahili Bileşenler" alt-forumunda gözüme çarpan ve sizinde çarptığına inandığım bazı mevzular var. Bunları belirtmek istedim.

Öncelikle bunların tamamen şahsi fikrim olduğunu ve tarafsız bir şekilde değerlendirdiğimi belirtmek isterim.

Arkadaşlar öncelikle sormak istiyorum bu fanatiklik niye? Sizin sahip olduğunuz ürünü sırf sahibisiniz diye bu kadar körü körüne övmenize ve dayatmanıza ne gerek var?
    Çoğu insanın yardım almak için geldiği bu bölüm son zamanlarda affedersiniz ama "sidik yarışı"ndan hallice oldu. Konuların neredeyse yarısı 3-5 mesaj içinde tartışmaya, kavgaya ve hatta hakaretlere neden oluyor. Tartışma güzeldir evet yapıcı sonuçlar doğurabilir ama genellikle son zamanlardaki tartışmalar çoğu insanı forumdan soğutmaktan başka hiçbir şey yaratmıyor. Herkesin, kendi işlemcisi en mükemmeli, ekran kartı en iyisi diye dolaşması ve hararetle ve ısrarla yanlışı savunması durumunun ipinin ucu iyice kaçmış durumda.

Herkes maddi seviyesine göre farklı sistemler dizebilir ve normal olanda budur, ve kimse kalkıp başkasıyla alay etmemeli bence "ucuz-çöp sistem veya ne gerek vardı bu paraya ahmakça bir hareket olmuş" diye. Ama ne yazık ki, birlikte hareket etmek yerine birbirinizin üstüne çıkmaya çalışıyorsunuz ve bu alt-forumda 2006'dan beri böylesine bir agresif ortam daha önce görmemiştim. (Eskisin laf ediyorsun tarzı hakaretlere girmeye gerek yok gözlemlerimi paylaşıyorum.)

Son olarak değinmek istediğim konu ise bilgi eksikliği, arkadaşlar burada belirli bir ürün hakkında yorum veya karşılaştırma yapmadan önce lütfen çok sayıda kaynaktan araştırma yapın lütfen. Amiyane tabir ile "cahil cahil" yazmayın. Kimse size bir ödül vermiyor yalan yanlış bilgiler verince veya alıp saraylara yerleştirmiyor. Ve en önemli unutmayalım ki, çoğu insan burada üye olmadan sadece okuyarak sizin belirttiklerinize göre ürün tercihi yapıyor ki konu hakkında bilgisi olmayan insanları yanlış yönlendirmek ayıptır.

Gözlemlerim ve düşüncelerim bu kadar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hedefim kimseyi kırmak veya kimseye hakaret etmek değildir. Bu forumun ve özellikle bu alt-forumun iyiliğine olduğunu düşündüğüm şeyleri belirtme istediğimdendir.

---

PS: Mesaj sayısı/Rütbe üzerinden agresif hareketlerde bulanacaklara, çoğu zaman okuduğumu ama yazmadığımı belirtmek isterim.

• gunsyldrm kullanıcısına yanıt
    internet kullanımının çok düşük yaşlara düşmesi ve adam gibi adamların çoğunun iş güç sahibi olması yüzünden böyle oluyor
    zaten çoğu konuyu okudukdan sonra konuyu açan adamın önceki konularına bakıyorum her hafta yeni bilgisayar alıyorum diye konu açıyor,bütün tavsiyeleri alıp 2-3 bakındıkdan sonra oda bilgisayarcı oluveriyor
    sonrada alay edermiş gibi yorum yazıyorlar bişey diyince
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Bunun yaşla pek alakası olduğunu düşünmemekteyim nice kardeşimiz var bu forumda yaşına göre beklenenden daha bilgili konuşan ve/veya hareket eden.

Dediğin konuda haklısın forumda isim yapmak adına o tarz yollara başvuranlar mevcut ve sayı artmakta.
  • Cok guzel yazmissin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

internet kullanımının çok düşük yaşlara düşmesi ve adam gibi adamların çoğunun iş güç sahibi olması yüzünden böyle oluyor
    zaten çoğu konuyu okudukdan sonra konuyu açan adamın önceki konularına bakıyorum her hafta yeni bilgisayar alıyorum diye konu açıyor,bütün tavsiyeleri alıp 2-3 bakındıkdan sonra oda bilgisayarcı oluveriyor
    sonrada alay edermiş gibi yorum yazıyorlar bişey diyince

maalesef.

biraz takip etseniz anlayacaksınız

sıra sıra adam bütün bütçeler için konu açıyoru çok önemli pc topluyorum felan diye

sonra buradan öğrendikleriyle millete sistem önermeye çalışıyorlar.

bu durum neye yol açıyor biliyormusun GTX770 gibi bir karta sadece 2GB Rame sahip olduğu için öyle muamele yaptılar ki bu forumda sanki kart varya çok dandik sanki amddeki rakibini ezmemiş gibi konuşuyorlar kendileride cigolaytçı diye dalga geçiyorlar ama aynı tuzağa istemsiz kendileri düşüyorlar sırf amdye yaranayım diye, bazıları sırf bana kişisel olarak karşıt görüş üretmek için yapıyorlar . kardeşim elinde bu kartlar var mı ? denedin mi ? yok. birisi bir kuyuya taş atıyor 40 tane akıllı çıkmıyor vallahi. adam diyorki çok ram lazım çok ram bak yeni oyunlar hep vram istiyor çok fena yani olmazsa yandın bittin hiç oynayamassına getiriyorlar olayı buda tabi bilgi seviyesiyle alakalı evet. halbuki orada gerçekten gereksiz 1 2 ayar kıstığında gene ultrada sıkıntısız oynattığından birhaber dolaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Haziran 2014; 17:30:17 >

• mstfylmz08 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • gunsyldrm kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık. Bence böyle bir konuya ihtiyaç vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forumdaki en eski konu?
    12 yıl önce açıldı
    Bu adam nasıl bu hale geldi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim.

@Murat Evet o konuda durum aldı başını gidiyor, her ne kadar oyun firmaları zorlaya zorlaya sınırı 3'e çekmeye çalışsa da arada değişen bir şey olmuyor. Mesela herkes Watch Dogs 3 GB istiyor diye söyledi evet istiyor fakat biraz araştırılırsa bir forumdaki bir kullanıcının (MalDo) 2 GB vram'e sahip GPU'lar için fix ürettiği böylece ultra seviyesinde oynattığı hatta stuttering problemine çözüm getirdiği görülebilir. Bu kadar fanatikliğin lüzumu yok bence.

Kaynak: http://www.dsogaming.com/news/watch_dogs-stutter-fix-2-0-mod-lets-you-enjoy-ultra-textures-on-gpus-with-2gb-vram/

• quote:

Orijinalden alıntı: gunsyldrm

Teşekkür ederim.

@Murat Evet o konuda durum aldı başını gidiyor, her ne kadar oyun firmaları zorlaya zorlaya sınırı 3'e çekmeye çalışsa da arada değişen bir şey olmuyor. Mesela herkes Watch Dogs 3 GB istiyor diye söyledi evet istiyor fakat biraz araştırılırsa bir forumdaki bir kullanıcının (MalDo) 2 GB vram'e sahip GPU'lar için fix ürettiği böylece ultra seviyesinde oynattığı hatta stuttering problemine çözüm getirdiği görülebilir. Bu kadar fanatikliğin lüzumu yok bence.

Kaynak: http://www.dsogaming.com/news/watch_dogs-stutter-fix-2-0-mod-lets-you-enjoy-ultra-textures-on-gpus-with-2gb-vram/

aman hocam atma bunları yahu valla bak senide düşman belleyip her mesajını eksilemeye çalışırlar.

ama buradanda söylüyorum haklı haksız bir tarafa daha ne yazdığıma bakmadan fesatlık yapıp her mesajımı - leyenlere hakkımı helal etmiyorum kesinlikle. Allah'a havale ediyorum, bildiği gibi yapsın, en iyisini o bilir.

Fesat ve kin dönüp dolaşır insanın kendisini yakar inşallah uyanırsınız buna çok geç olmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Haziran 2014; 17:58:27 >

• Tutunacak dal önemli değil, maksat yararlı olmak.

Evet AMD iyi ürünler üreten bir firma ama Ar&Ge ve Pazarlama departmanları yavaşlatıyor.

Neyse konuyu daraltmayayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.