Şimdi Ara

Forza Motorsport 7 (2017) [PC ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
10
Favori
31.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turki5hmo

quote:

Orijinalden alıntı: akt02

Pazartesi akşamı saat 00.01 olduğu an dalarız hocam

Bu gece 00:01 de açılırmı herkesin?

Ultimate edition'ların açılmasında gecikme olmadı bizde de olmaz umarım.

Açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 3 Ekim 2017; 1:14:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şu an oyunu en uygun fiyatla nasıl alabiliriz?
  • Oyunun grafikleri iyi arkadaşlar ama grafik kartıyla ilgili. Gtx 1060 var bende ve oldukça iyi grafikler var. Yalnız ultra 4k açacak gtx 1070 ve intel i7 sisteminiz ve 4k ekran ya da tvniz varsa grafik kalitesinin çok iyi olduğunu görürsünüz. Ben i5 işlemci ve gtx 1060 ile iyi görüntü alıyorum ama 4k alamıyorum. 4k oynayabilenler yorum yapacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FH3'ten sonra grafikler , özellikle de araç grafikleri baya sırıttı.Hiç yansıma yapmamışlar araçlara, sanki hepsinin rengi matmış gibi duruyor, modelleride kötü yapılmış. Onun dışında fizik olarak , forza 6 apex'ten daha kötü geldi bana. Özellikle ddış kamera açısı, forza serisinde her zaman iyi olmuşken, bunda saçma derecede sallantı mevcut, valla benim bu açıdan başım bile döndü diyebilirim. Kokpit görüntüsü ise gayet iyi görünüyor.Kariyere tam bakamadım. Biraz daha oynayıp daha detaylı bir yazı yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

FH3'ten sonra grafikler , özellikle de araç grafikleri baya sırıttı.Hiç yansıma yapmamışlar araçlara, sanki hepsinin rengi matmış gibi duruyor, modelleride kötü yapılmış. Onun dışında fizik olarak , forza 6 apex'ten daha kötü geldi bana. Özellikle ddış kamera açısı, forza serisinde her zaman iyi olmuşken, bunda saçma derecede sallantı mevcut, valla benim bu açıdan başım bile döndü diyebilirim. Kokpit görüntüsü ise gayet iyi görünüyor.Kariyere tam bakamadım. Biraz daha oynayıp daha detaylı bir yazı yazarım.

HUD'dan camera motion effects ayarını kapatırsan kamera eski haline döner açık olunca G force'a göre sağa sola yatıyor. Grafikler ortalama üstü, zaten tüm ayarlar sonda 4K çözünürlükte 1070'i yüzde 60 anca kullanması çok iyi grafiklerinin olmadığının direk kanıtı. Gölgelerde bug oluyor geceleri bazen, araç üzerine yansımalar geç geliyor, yağmur tanecikleri dandik duruyor, ve hala menüler dahil microstutter var, en kötüsü de hala tek çekirdeği yüzde 100 kullanıyor demodaki gibi. Çok iyi bir port olduğunu söyleyemem.

Fizikler bence Forza 4'de mükemmele en yakın halindeydi, 4'den beri geriye gidiyor arcade'leşiyor oyun. Yine de keyifli oynanış ve çok büyük araç kütüphanesi var oynattırıyor kendini. Bir de PCars 2 alacağım onun fiziklerini beğenirsem bu iki oyun için direksiyon alacağım yeniden.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

FH3'ten sonra grafikler , özellikle de araç grafikleri baya sırıttı.Hiç yansıma yapmamışlar araçlara, sanki hepsinin rengi matmış gibi duruyor, modelleride kötü yapılmış. Onun dışında fizik olarak , forza 6 apex'ten daha kötü geldi bana. Özellikle ddış kamera açısı, forza serisinde her zaman iyi olmuşken, bunda saçma derecede sallantı mevcut, valla benim bu açıdan başım bile döndü diyebilirim. Kokpit görüntüsü ise gayet iyi görünüyor.Kariyere tam bakamadım. Biraz daha oynayıp daha detaylı bir yazı yazarım.

HUD'dan camera motion effects ayarını kapatırsan kamera eski haline döner açık olunca G force'a göre sağa sola yatıyor. Grafikler ortalama üstü, zaten tüm ayarlar sonda 4K çözünürlükte 1070'i yüzde 60 anca kullanması çok iyi grafiklerinin olmadığının direk kanıtı. Gölgelerde bug oluyor geceleri bazen, araç üzerine yansımalar geç geliyor, yağmur tanecikleri dandik duruyor, ve hala menüler dahil microstutter var, en kötüsü de hala tek çekirdeği yüzde 100 kullanıyor demodaki gibi. Çok iyi bir port olduğunu söyleyemem.

Fizikler bence Forza 4'de mükemmele en yakın halindeydi, 4'den beri geriye gidiyor arcade'leşiyor oyun. Yine de keyifli oynanış ve çok büyük araç kütüphanesi var oynattırıyor kendini. Bir de PCars 2 alacağım onun fiziklerini beğenirsem bu iki oyun için direksiyon alacağım yeniden.

Tamam hocam teşekkür ederim tavsiye için, o ayarı kapatayım hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 3 Ekim 2017; 19:56:2 >

• xbox one'da acayip görünüyor oyun.fm4den beri oynuyorum.forza nın adı yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun grafiklerine kötü demek hakarettir. :) Youtube'da en son çıkan tüm araba yarışlarının kıyaslaması var. Şu anda en iyisi Forza 7. İlerde çıkacak Gran Turismo Sport gibi oyunlar hariç şu ana dek 1. sırada.
  • Sağda solda hiç key satan göremiyorum ne iştir ya?
    Hadi Xbox'ta bulmak zor, PC niye yok hiç ortalıkta, play anywhere ile key bulup xbox'a yüklemek istiyordum. Çok enteresan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Sağda solda hiç key satan göremiyorum ne iştir ya?
    Hadi Xbox'ta bulmak zor, PC niye yok hiç ortalıkta, play anywhere ile key bulup xbox'a yüklemek istiyordum. Çok enteresan...

g2a.com dan aldık biz.

• emrah44 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah baktım ama tükendi vs. diyordu başka da bulamadım, neyse artık araştırmaya devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah44

quote:

g2a.com dan aldık biz.

g2a.com 'da Forza Motorsport 7 oyunu Yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathews

quote:

quote:

g2a.com dan aldık biz.

g2a.com 'da Forza Motorsport 7 oyunu Yok.

Arkadaş gift card bulamıyorum diyince g2a'dan aldık dedim. Oyun yok sadece live gift card var g2a'da.

Oyunda çok oynayamadım henüz ama kariyerde tier 2'ye geçtim. Tier 1'in tüm yarışmalarını yapmadım henüz. İlerleyiş güzel. Epey bedava araç kazandım. 20-25 civarı. Multiplayer'da ise en çok hızlanmaya dönük tunning yapın. Çünkü en başta ne kadar öne geçerseniz o kadar kolay oluyor, neden mi? Arkadan gelen arabalar genelde virajda dönerken virajı alabilmek ve sizi ekarte edebilmek için size çarparak dönüyor. Bunu bilerek yaptıkları için geriden gelip ilk 3 e girmek imkansız gibi. Delikanlı gibi yarışan neredeyse yok gibi. Birini gideceksek aynadan bakıp bilerek çarpıp yol dışına atıyor. Rakipleri geçebilmek için manuel vites kullanmak gerek. Aksi halde otomatik vites ile en hızlı araba bile geride kalıyor. İlk viraj ve ilk tur çok önemli. Sorunsuz geçerseniz, ilk turda diğer arabaların çoğu yoldan çıkıyor avantajlı olursunuz. Manuel vitesin dezavantajı, sana çarparlar da yoldan çıkarsan geri vitese takmak zaman kaybına yol açıyor.

Multiplayera girerken sık sık bağlantı hatası verip bağlanmıyor bende. Sizde de oluyor mu?

• quote:

Oyunun grafikleri iyi arkadaşlar ama grafik kartıyla ilgili. Gtx 1060 var bende ve oldukça iyi grafikler var. Yalnız ultra 4k açacak gtx 1070 ve intel i7 sisteminiz ve 4k ekran ya da tvniz varsa grafik kalitesinin çok iyi olduğunu görürsünüz. Ben i5 işlemci ve gtx 1060 ile iyi görüntü alıyorum ama 4k alamıyorum. 4k oynayabilenler yorum yapacaktır.

Yarin 4k ultra da oyunu dener ss koyarak oyun ile ilgili fikirlerimi burada paylaşirim arkadaslar..

• Playstation ds4 gamepadi oyunda sorun çıkarıyor. Diğer oyunlarda yaşamadığım bir sorun oluyor. Oyunda kasmaya ve oyundan atmaya neden oluyor. Gamepad yokken kasma olmuyor. Oyunun kendisinde ise araç modifiye kısmında donma ve atma olabiliyor. Burda oyundan attığı oldu mu sizde hiç? Sizde olmadıysa benim gamepadden kaynaklanıyor demektir.

• Yiğit Tezcan geçenlerde kendi kanalında Pcars 2 incelemesi yapmıştı ve çok beğenilmişti. Şimdi de oyungezer ekibi ile beraber Forza ya güzel bir inceleme yapmışlar. Ellerine sağlık
    https://www.youtube.com/watch?v=KDARLILfSWA&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 6 Ekim 2017; 12:29:17 >

• Seriyi Forza 2 den beri yalayıp yutmuş biri olarak şunu söyleyeyim sizlere oyun tek kelime ile rezalet olmuş. Bu sakallı denilen basiretsiz adamdan nefret ediyorum. Serinin tartışmasız en kötü oyunu budur ileriye gideceğine resmen geriye gitmiş inanamıyorum. Sizlere madde madde izlenimlerimi özetleyeceğim.

Oynanış ve yapay zeka:

Oyunun oynanışı iyice arcade olmuş tabiri caizse gözünüz kapalı bile sürmeniz mümkün. Oyunun sim ile zaten uzaktan yakından alakası yok bol bol kestirme yapabilirsiniz hepsi serbest. Adam Forza 6 da koyduğu su birikintisinden geçerken arabanın yavaşlamasını bile kaldırmış yolların hepsi kaymak gibi akıp gidiyor. Direksiyon ile gerçekçi sim deneyimi yaşamak isteyen arkadaşlar bu çöp oyuna sakın para verip almasın zaten oyunun oynanabilirliği wheel için değil game pad kullanıcıları için tasarlanmış.

Yıllardır övdükleri driveatar sistemi zaten ölmüş ağlayanı yok sadece şu dediğimi yapın bana hak verirsiniz. 1. sırada gittiğiniz bir yarışta arabayı tam yolun ortasında komple durdurun ve izleyin. Arkadaki rakipler sizi sollamayacak direk bodoslama geçirecektir. Böyle kötü bir AI hiçbir yarış oyununda yoktur...

Grafik:

Şimdi görsellik bazında söyleyeceğim tüm şeyler PC versiyonu içinde geçerlidir malum oyun xbox one portu. Grafikler berbat ötesi arkadaşlar. Xbox One da 1080p 60fps de çalışıyor her zaman ki gibi. 1.3tflops luk bu dandik konsolda bile rahat çalısıyor çünkü oyunda konsolu zorlayan bir grafik yok! Çevre grafikleri evlere şenlik üzerinde zerre kadar uğraşılmamış vasatı aşamayan bir görsellik var ağaç kaplamaları Xbox 360 dan beter, çimleri ise zaten kırpmışlar ahanda bu da kanıtı bizzat kendim çektim.

Forza Motorsport 7 (2017) [PC ANA KONU]

Oyun cıkmadan önce o çimlerin kıyaslamaları yapılmıştı ya maalesef hepsi gerçek çimleri resmen biçmişler! Araç grafikleri de keza öyle yansıma namına hiçbir şey göremedim hatta 700 araç var diye övündükleri o arabaların hiçbiri aynı kalitede değil. Oyunun kapak arabası olan Porsche. 911 GT2 RS’i seçin ve birde hiç popüler olmayan eski bir araç seçin aradaki farkı kendi gözlerinizle görün GT 5 de standart kaplamalı araçlar vardı ya hani hah işte onun aynısı. Birde adam Forza vistayı bile kırpmış o eski oyunlardaki muazzam detay artık yok! Bu sakallı bozuntusu Forza 5 de gece yarışlarını, Forza 6 da yağmurlu havayı, Forza 7 de ise dinamik hava şartlarını getirdi gördüğünüz gibi 2 yılda bir yenilik var dıye her şeyi gıdım gıdım veren paragöz kurnaz bir yapımcının teki. Birde oyuna çok değişmiş ve yenilik katmış gibi E3 de hava atıyordu angut adam.

Araçlar ve pistler:

Utanmaz adam her zaman olduğu gibi oyuna sadece 1 yeni pist eklemiş 2 yıldır sen ne halt ettim be adam? Bu herif cidden oyuncularla dalga geçiyor sinirden xbox’ı kıracam. Beyler Forza 5 de Prag, Forza 6 da Rio, Forza 7 de ise Dubai pisti oyuna eklendi. Evt koca 2 yılda adamın yapabildiği tek şey bu. Oyunun övünülecek tek şeyi araç listesi olabilir ama kazın ayağı öyle değil. Tüm seriyi oynadığım için iyi bilirim oyundaki araçların %90’ı diğer Forza dakilerden direk kopyala/yapıştır olarak oyuna aktarılmış model yılları vs birebir aynı bu adam hep aynı şeyi yapıyor zaten şaşırmıyoruz.

Kariyer modu:

O kadar ama o kadar basit ve sıkıcı ki anlatılmaz yaşanır. 6 tane şampiyona var ve her birinde farklı klasmanlarda yarış türleri var ama oyunda pist sayısı cok az olduğu için bir süre sonra hep aynı yerlerde dönüp dolanıyorsunuz. Bu pist konusunda PC 2 yi tek geçerim. Birde aralara showcase diye eventlar koymuşlar dubaları yıkıyorsunuz normal yarışlar yapıyorsunuz vs yani show mow yok 0 yenilik.

Multiplayer:

10 yıl oldu hala değişiklik yok sinir sahibi olmak isteyenleri bu moda alalım. Bilerek toslayanlar mı dersiniz, düz yolda gidemeyen mi dersiniz tüm çirkef oyuncular burada.

Sonuç:

Nereden tutsam elimde kalan, gerek görselliği gerekse oynanabilirliği ile seriyi geriye götüren Forza 7 ye puanım 10/5 dir. Sırf para verdiğim için kariyer modunu bitirip dijital olarak derhal satacağım. Henüz almamış olan arkadaşlara ise kesinlikle önermiyorum değil 60$ 30$ lık bir oyun bile değil. Son olarak One X çıkışı ile oyuna eklenecek olan 4K yaması için söyleyebileceğim tek şey; bu oyuna değil 4K 16K destek bile verseniz bu rezil grafiklerle bir halta yaramaz... Sen bir daha mümkünse Forza oyunu çıkartma sakallı bey eline yüzüne bulaştırıyorsun.

• Yapay zeka bir oyunda gördüğüm en kötü yapay zeka, drivatar'lar kadar gıcık bir yapay zeka görmedim, gelip spin attırıyorlar, saçma sapan fren yapıyorlar, nereden tutsan elinde kalır. Çevre grafikleri traş, araç grafikleri iyi ama özendikleri araçlar iyi, toplasak 700 araçtan 200 tane iyi modellenmiş araba çıkmaz, Forza 3'ten getirip portlamışlar çoğunu. Araç seslerini çok iyi yapmışlar ama yine özendikleri araçlarınkiler iyi. Leaderboards yok. Storefront yok. Forzavista yok. Daha sonra daha ayrıntılı yazacağım ama bu oyun Forza 5'in biraz adam edilmiş hali, Forza 4'ün tırnağı etmez.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Forzavista var RS ile geçiliyor onuda gizlemişler şaka gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Scorpio

Forzavista var RS ile geçiliyor onuda gizlemişler şaka gibi

Yok onu biliyorum da eskisi gibi değil, eskiden Forza logosuna tıklayınca araçla ilgili bilgiler veriyordu onu çok seviyordum, hatta Forza 4'de Jeremy Clarkson vardı bazı arabaları gömüyordu falan, kaldırmışlar ya da ben bulamadım. Yarıştan hemen önce Forzavista'ya girebilmek ise güzel olmuş yanımdan diğer arabalar falan geçiyor kendi aracımı incelerken. Bu arada multi oynamak isteyen PM atabilir biz birkaç eski Forza'cı oynuyoruz, gelmek isteyen başımızın üstüne.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.