Şimdi Ara

fosil avcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu ile ilgili daha önce başlık açmıştım. o zaman tatmin edici cevap bulamamıştım. Türkçe sitelerden bu konuda yeteri kadar bilgi alamasamda! Yabancı siteler doyurucu... google da arama yaparsanız ganiyle mevcut! İlim irfan sahibi ülkemizde güdük açıklamalar var:) Fosil avcılığı nedir? Nasıl yapılır? nerelere bakmanız gerekir ? ülkemizde kaynak nerdeyse sıfır...
    "
    Kendi çapımda fosil avcılığına başladım... Elimde çekiç "o" taş senin "bu" taş benim! araştırıyorum. Bişeyler buldum ama:) Sorabileceğim mercii yok! Nedir ne !değildir! Diye!!! Yakında bulduklarımı forumda yayınlayacağım.

Saygılarımla,

• Takipteyim. Bulunan kaynak siteler, paylaşımlar bu konunun altında yapılsın herkes yararlansın.
  • en yakın jeoloji mühendisliği bölümüne gidip paleontoloji bilim dalı hocalarından birine sorarsanız size yardım ederler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HMSNeptun

en yakın jeoloji mühendisliği bölümüne gidip paleontoloji bilim dalı hocalarından birine sorarsanız size yardım ederler..

afedersiniz ama o kadar bilgi ve görgüm var! Sormak istediğim internet ortamındaki bilgi yetersizliğidir. Amaç para ise söyleyeceğim yoktur. Kızdığım bizdeki bilgi paylaşımı yetersizliğidir...

Elde ettiğim fosil kalıntılarının (veya benim öyle düşündüğüm) işe yarar olup olmadığını bilmeden gerekli gereksiz herkesi rahatsız edebilmelimiyim? Veya ben bulduklarımın fotoğraflarını belli bir siteye göndersem ve burada ayıklama yapılsa daha verimli olmaz mı? Bilim için çok fazla verinin toplanıldığı bir merkez önemlidir. Fazla veriyi fazla katılımcıyla sağlarsınız. En fazla katılımcıyı internette sağlarsınız... Ki fosil avcılığı konusunda katılımcının fazlalığı ziyadesiyle önemlidir. Eğer siz Fosil avcılığı nedir? ne işe yarar? karnımızı doyurur mu derseniz! Yazdıklarımı görmezden gelebilirsiniz..

Saygılarımla,

• ankarada bir yerde vardı piknikte hatta halamın kızına taşı kırara almıştık bir parça sanırım su canlısıydı tam bilgim yok etrafda midyeye benzer kaya parçaları dağılmış vaziyettydi böyle yerleri bulman lazım Türkiyede zor gibi
  • öncelikle yazdığım cevaba neden kızdığını anlamış değilim.... paradan kastın da nedir onuda anlamış değilim....
    ilk olarak bu konuyla ilgili insanları gerekli gereksiz elbetteki rahatsız edebilirsin. işleri bu senin gibi fosillerle ilgilenen amatör birini tanımaktan da büyük zevk alacaklarını söyleyebilirim.
    türkiyedeki fosiileri sınıflayan ve tanımlayan kitapların elektronik ortamda bulman zor olduğu için git yüz yüze görüş dedim belki kopyalarını alma fırsatın olur.. klavye başında herşeye ulaşayım tadındasınız ama araziye çıkıp fosil toplamayı düşünüyosunuz (onunda fotoğrafını isterseniz yollayabilirim net ortamından)..lütfen yazılanları daha pozitif yorumlamaya çalışın buraya yazan herkes sizinle laf ebeliği yapmak için yazmıyor

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

en yakın jeoloji mühendisliği bölümüne gidip paleontoloji bilim dalı hocalarından birine sorarsanız size yardım ederler..

afedersiniz ama o kadar bilgi ve görgüm var! Sormak istediğim internet ortamındaki bilgi yetersizliğidir. Amaç para ise söyleyeceğim yoktur. Kızdığım bizdeki bilgi paylaşımı yetersizliğidir...

Elde ettiğim fosil kalıntılarının (veya benim öyle düşündüğüm) işe yarar olup olmadığını bilmeden gerekli gereksiz herkesi rahatsız edebilmelimiyim? Veya ben bulduklarımın fotoğraflarını belli bir siteye göndersem ve burada ayıklama yapılsa daha verimli olmaz mı? Bilim için çok fazla verinin toplanıldığı bir merkez önemlidir. Fazla veriyi fazla katılımcıyla sağlarsınız. En fazla katılımcıyı internette sağlarsınız... Ki fosil avcılığı konusunda katılımcının fazlalığı ziyadesiyle önemlidir. Eğer siz Fosil avcılığı nedir? ne işe yarar? karnımızı doyurur mu derseniz! Yazdıklarımı görmezden gelebilirsiniz..

Saygılarımla,

• quote:

öncelikle yazdığım cevaba neden kızdığını anlamış değilim.... paradan kastın da nedir onuda anlamış değilim....
    ilk olarak bu konuyla ilgili insanları gerekli gereksiz elbetteki rahatsız edebilirsin. işleri bu senin gibi fosillerle ilgilenen amatör birini tanımaktan da büyük zevk alacaklarını söyleyebilirim.
    türkiyedeki fosiileri sınıflayan ve tanımlayan kitapların elektronik ortamda bulman zor olduğu için git yüz yüze görüş dedim belki kopyalarını alma fırsatın olur.. klavye başında herşeye ulaşayım tadındasınız ama araziye çıkıp fosil toplamayı düşünüyosunuz (onunda fotoğrafını isterseniz yollayabilirim net ortamından)..lütfen yazılanları daha pozitif yorumlamaya çalışın buraya yazan herkes sizinle laf ebeliği yapmak için yazmıyor

quote:

quote:

Saygılarımla,

Sanırım polemik benimle eşdeğer olmuş:) Elimde değil polemiğe girmeyi seviyorum.

Size neden kızdığımı yazdım. açıklama istediğinizi anlamadım... Paradan kastım herhangi bir getirisi olmadan bir site yapma ; ve bilginizi paylaşma ile ilgilidir. Karşılığı olmayan bir site yapmak sanırım bizim akademisyenler için " boş "... Demek istediğim buydu. Bilginiz "dar" kapsamınız içinde kalırsa; ne ülkeniz ne de insanlık gelişir.

İnternette arama yapın, Türkçe kaç adet fosil avcılığı sitesi var? Bilgiye ulaşmada en etkin yol sizce nedir? afedersiniz ama bilim ve kültür alanın da acınacak haldeyiz. Biri özveri ile birşeyler yayınlamış ! Diğer siteler ondan alıntı! Birbirinin aynı yüzlerce binlerce site:) YAzılarının içeriği aynı!

Konuyla ilgili insanları elbette rahatsız edebilirsin demişsiniz... Farz edelim şuan fosil avcılığı Türkiye de gereken ilgiyi görmemiş! Ben bulduklarımı ilgili insanlara iletebiliyorum. Sayı arttığında iletebilirimiyim? Sizce Prof veya doçent veya öğretim görevlisi! Her istediğimde ulaşabilir miyim? Sanmıyorum...

Ben interaktif ortamda her bir bilgiye ulaşılması gerektiği düşüncesindeyim. Siz başka düşünce de olabilirsiniz. Sizin mantığınızla hakkari de oturan birinin ulaşması için ne yapması gerekir? Otobüse binip en yakın üniversiteye gitmek mi? Ki paleontoloji bilim dalı varsa:) Diyelim paleontoloji bilim dalı var! Gerekli veya ilgili insanı bulacağımın garantisi nedir? Şimdi yok yarın gel dediler:) Otele mi çıkayım.. Bİlim için bilim adına para harcamam gerekiyor :) Bir de bulduğumun kayde değer olup olmadığını bilmiyorum. İnsanların zamanını alabilirim.

Son olarak çok kez bir çok forum yazarını ikaz ettim.Sizi de ikaz edeyim. Siz bana " SEN " diyemezsiniz. Samimiyetiniz nedir? Saygısızlığınızı hayat görüşünüze bağlıyorum. Özür dilerim ama ben size kendi yetişim tarzım içinde " Lan Armut! sen giderken ben geliyordum "desem... Siz yarabbi şükür mü dersiniz?

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 26 Mart 2009; 20:04:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Köyümüzde çok fazla fosil var Pankea varken sanırım sular altındaydı

İnsanların getirmesi imkansız olan kocaman kocaman kayalarda o kadar çok fosil var ki..
  • Sizin pek sevdiğiniz bu hükümet başta olduğu sürece evrim ve paleontolojiyi unutun. İnsanın evrimini ve insanla ilgili fosilleri araştıran Ankara Üni. Paleontolojinin bir dalı olan paleoantropoloji bölümü fizik antropoloji ile birleştirme görüntüsü altında lağvedildi (dağıtıldı). Fizik antropoljinin ise evrimle ve fosillerle bir ilgisi yoktur. İnsan anatomisi ve ergonomi ile ilgilidir. Bir koltuk tasarlansa nasıl tasarlanmalı sorusu için fizik antropologlara başvurulur. Paleontolojinin diğer dalları evrime bulaştığı için ve işin içine evrim girdiği için sindiriliyor baskı altında bırakılıyor. Kazılar yapılıp fosiller ortaya çıkarılırsa Harun Yahyanın allayıp pullayıp "bilmemkaç milyon yıldır değişmeyen canlı" diye sunacağı fosillerden çok daha fazlası evrim için kanıt oluşturacak. Tüm biyoloji bölümleri de aynı şekilde baskı altında. Tamamen değiştirip dönüştürülünceye kadar baskı altında.

Şimdi kesin "pek sevdiğiniz bu hükümet" sözüme itiraz edeceksiniz. Vay efendim nerden seviyormuşum diyeceksiniz. Sizin tehlikenin boyutlarının farkında olmamanız benim sözlerimin doğruluğunun en güzel göstergesi. En son tübitak skandalını gördük ve hükümetin atadığı yönetimin hiç kıvıracak ve kaçacak yanı yoktu. Bilimin bir dalını sırf dinsel nedenlerle sindirip soyutlarsak bilim bilim olmaz. Bilimin diğer dallarına verilen değerin artık bir anlamı yoktur.

Siz hala gelmiş burada, herşey güllük gülüstanlıkmış gibi paleontolojiden fosillerden bahsediyorsunuz. İçimden gülümsedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Sizin pek sevdiğiniz bu hükümet başta olduğu sürece evrim ve paleontolojiyi unutun. İnsanın evrimini ve insanla ilgili fosilleri araştıran Ankara Üni. Paleontolojinin bir dalı olan paleoantropoloji bölümü fizik antropoloji ile birleştirme görüntüsü altında lağvedildi (dağıtıldı). Fizik antropoljinin ise evrimle ve fosillerle bir ilgisi yoktur. İnsan anatomisi ve ergonomi ile ilgilidir. Bir koltuk tasarlansa nasıl tasarlanmalı sorusu için fizik antropologlara başvurulur. Paleontolojinin diğer dalları evrime bulaştığı için ve işin içine evrim girdiği için sindiriliyor baskı altında bırakılıyor. Kazılar yapılıp fosiller ortaya çıkarılırsa Harun Yahyanın allayıp pullayıp "bilmemkaç milyon yıldır değişmeyen canlı" diye sunacağı fosillerden çok daha fazlası evrim için kanıt oluşturacak. Tüm biyoloji bölümleri de aynı şekilde baskı altında. Tamamen değiştirip dönüştürülünceye kadar baskı altında.

Şimdi kesin "pek sevdiğiniz bu hükümet" sözüme itiraz edeceksiniz. Vay efendim nerden seviyormuşum diyeceksiniz. Sizin tehlikenin boyutlarının farkında olmamanız benim sözlerimin doğruluğunun en güzel göstergesi. En son tübitak skandalını gördük ve hükümetin atadığı yönetimin hiç kıvıracak ve kaçacak yanı yoktu. Bilimin bir dalını sırf dinsel nedenlerle sindirip soyutlarsak bilim bilim olmaz. Bilimin diğer dallarına verilen değerin artık bir anlamı yoktur.

Siz hala gelmiş burada, herşey güllük gülüstanlıkmış gibi paleontolojiden fosillerden bahsediyorsunuz. İçimden gülümsedim.

AKP ye oy vermedim vermem de:) Ama bu demek değil ki her bir yaptığı yanlış veya her bir yaptığı doğru! Kanım o dur ki sosyalist bir partiden beklenebilecek açılımlar yapmıştır. 301 ,Kıbrıs , Kürt açılımları fazlasıyla sosyalist aynı zamanda liberal(özgürlükçü) dir... AKP Muhafazakar görünümlü olsa da aslında Liberal Demokrat bir parti dir. Bunu tabanına rağmen yapması takdire şayandır... Açılımları cesaretlidir bir o kadar da zordur. Bir de sosyalist görünümlü partimize bakalım:) CHP nerdeyse kafatasçılığın ötesine geçmiş durumda! Seçimde Doğu ve güneydoğu da CHP nin olmaması manidardır... NE farkınız var marjinal partilerden? (Marjinal parti : MHP , DTP ,Fazilet-Saadet-Refah herneyse) ...

Bilim e inanmayanla işim olmaz... Buna AKp de dahildir AKP sempazitanı rektör veya dekanlar da! Onlar inansalarda inanmasalarda bilim bildiği yoldan şaşmaz. Acı olan onların kendilerini bilimin kollarına teslim etmeleridir. Daha da acı olan AKP sempazitanı olmayıp bilime inandığını söyleyenlerin bilim adına hiç bir şey yapmamalarıdır. Hadi diyelim AKP yandaşı üniversiteler bilime inanmıyor.Sizin bilime inanan akademisyenleriniz ne yaptı? Farkları ne! Kızmamak mümkün mü!? Bunca zaman sağladığımız açılım nedir? NE kattık dünyaya! Tembel çocuğun babasını sömürmesi gibi bizde dünya yı sömürmedik mi? Ortalık DR,Doçent,Prof. dolu:)) Ama katkımız ne? Yahu bu kadar kolay mı DR olmak! Doçent olmak! Prof olmak! Ne acı...

AKP her canlı da olduğu gibi doğdu büyüdü:) Ama elbet gerileme ve ölüm de var! Gerileme başladı! Diyelim AKp 50 yıl daha yaşadı ve siz bundan nemalanmaya devam ettiniz. Yerine MHP geldi ... NE diyeceksiniz? KAfatasçı! Faşist! Diyelim Liberal Demokratlar geldi! Ne diyeceksiniz! AB sevdalıları satılmışlar ,Liboşlar! Diyelim Sosyalistler geldi! Ne diyeceksiniz !? Komünist...Rejim düşmanı! HEp bir öteki var! Ki öteki yaratmakta insan üstüne başka bir varlık olduğunu düşünmüyorum.

MUTLAK OLAN sizin bu dünyaya NE KATTIĞINIZDIR. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜrÜMEZ. YÜRÜ BE KOÇUM YÜRÜ DE ADAM DESİNLER... ADAM OLMAK BİLİMDE YÜRÜMEKTİR... LAFLA KENDİNLE ÖVÜNMEK DEĞİL... BEN TÜRKLÜĞÜME ÖVÜNÜYORUM... AMA BİLİM DENDİĞİNDE PUSUYORUM. SİZCE SEBEBİ NEDİR? BULAMADIĞIMIZ AMA KULLANMAKTAN GERİ KALMADIĞIMIZ HER BİR BİLGİ VE TeKNOLOJİ Mİ?

AYİNESİ (AYNASI) İŞ'TİR KİŞİNİN LAF'A BAKILMAZ.

Saygılarımla,

• quote:

Sizin pek sevdiğiniz bu hükümet başta olduğu sürece evrim ve paleontolojiyi unutun. İnsanın evrimini ve insanla ilgili fosilleri araştıran Ankara Üni. Paleontolojinin bir dalı olan paleoantropoloji bölümü fizik antropoloji ile birleştirme görüntüsü altında lağvedildi (dağıtıldı). Fizik antropoljinin ise evrimle ve fosillerle bir ilgisi yoktur. İnsan anatomisi ve ergonomi ile ilgilidir. Bir koltuk tasarlansa nasıl tasarlanmalı sorusu için fizik antropologlara başvurulur. Paleontolojinin diğer dalları evrime bulaştığı için ve işin içine evrim girdiği için sindiriliyor baskı altında bırakılıyor. Kazılar yapılıp fosiller ortaya çıkarılırsa Harun Yahyanın allayıp pullayıp "bilmemkaç milyon yıldır değişmeyen canlı" diye sunacağı fosillerden çok daha fazlası evrim için kanıt oluşturacak. Tüm biyoloji bölümleri de aynı şekilde baskı altında. Tamamen değiştirip dönüştürülünceye kadar baskı altında.

şimdi neden siyaset karıştırıyorsun polemik yapma amacındamısın?
    gerçi göktaşı konusunda bile siyaset yapabilen arkadaşlar varken boş bir soru soruyorum

• quote:

YÜRÜ BE KOÇUM YÜRÜ DE ADAM DESİNLER...

Arkadaşım herşeyden önce bu beylik laflar çok basit ve basmakalıp. Önce kendi yazdıklarını "gerçekten öyle mi değil mi" diye tart ve düşün. Duydum ki kazılara başlayacakmışsın. Aman ha dikkat et fosil felan bulursun nemelazım.

Edit: Saygılarımla
  • İlginç bir uğraş ama Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ( bu kalıbıda yıllardır kullanırız bir gelişemedik gitti ) bilim, akademik seviyede dahi güncel yaşama etkisiyle doğru orantılı ilerliyor. . Haliyle derine dönük branşlaşmalar olamıyor. Bu konuda size yardımcı olacak bir merciinin olmayışına şaşmamak lazım .
  • quote:

quote:

YÜRÜ BE KOÇUM YÜRÜ DE ADAM DESİNLER...

Arkadaşım herşeyden önce bu beylik laflar çok basit ve basmakalıp. Önce kendi yazdıklarını "gerçekten öyle mi değil mi" diye tart ve düşün. Duydum ki kazılara başlayacakmışsın. Aman ha dikkat et fosil felan bulursun nemelazım.

Edit: Saygılarımla

Onca yazıma... Bunca CEVAP :)) Alıntı yaptığınız ve alındığınız yere bakınız.. Diğerlerine alınmadınız mı?
    Neme LAZIMCILIK bu olsa gerek... HAdi hepsini geçtim... Son cümleme cevabınız nedir! Bakın cumhuriyet tarihimize ; objektif değerlendirin. Ne yaptık ne kattık! Siz politize olup AKp diyeceksiniz yine:))) ama siz ne yaptınız ki övünecek daha öncesiyle ilgili... Dünya da Amerikadan bahsedilir, Japon mucisesinden, Alman ekonomisinden ... Bizden kim ne diye bahseder? Kendimizle övünmekse eğer! 1 kişilik magadanta ülkesi de övünür.Magatantalığıyla:))

Yahu şuraya bir yazın ; cumhuriyet tarihimizde- Atatürk ün yaptıkları dışında- veya şuan dünyaya ne kattık!??? Ne yaptık... Asıp kesmek , ahkam kesmek veya hamaset ( kahramanlık söylemi) ise bizden ileri kimse yoktur:)) siz şuan internette yazıyorsunuz ama afedersiniz ne yaptınız? Ne kattınız... Övünürüz!? acınacak halimize:)) Ulusalcılık bu olsa gerek ; hiç bir şey yapmayıp yapanları suçlamak:)) Ulusalcılara sorsanız bir tek "ak kaşık" bizizdir. Ne yaptınız diye sorsanız hep onu öldürdük bunu öldürdük derler. Onlar için bağımsızlık; "bağımlı oldukları dünyada ne kadar çok düşman edindikleridir ". Kendilerini bu dünyadan soyutlamak istemezler ama herkese düşmandırlar... Ermeni düşman,Yunan düşman, ABD düşman, AB düşman, Arap düşman, vs vs düşman saymakla bitmez...Kimse sormaz ulusalcıların; baş düşman gördükleri AB ve ABD niye size askeri yardım sağlar? Birileri kendince AB ye ABD ye karşı çıkar karşılığında kafanıza poşet geçirilir. Sorumluluğu AB ve ABD ye yandaşına yüklenir... Öbürü kendini aklar.. Yaptığı yanına kar kalır. Bir de vatansever olur...Vatanseverliği bir milleti veya etniği kırdırma pahasına olsa da bu salakça(özür dilerim) hareketi kendine hak görür... Salakça(tekrar özür) çünki ,hiç bir hazırlığı olmayan, her bir askeri mühimmatını sağladığı AB ve ABD ye kafa tutmak , onun teknolojisine kafa tutmaktır. Bu dangalaklık (özür) o düzeydedir ki , kendilerince Kuzey Irağa sızma girişimleri hüzünle bitmiştir. Elin oğlu sizin cin fikirliliğinizi tespit edip yakalamıştır. Ne acı; gerçek "güce" sahip olmadan ona buna kafa tutmak... Karıncanın file kafa tutması gibi... Kimileri öngörü sahibi olmadan Çanakkale , Kurtuluş savaşı martavalı okuyabilir. Geçmişimiz savaş zaferleriyle doludur. Ama günümüz savaşları Göğüs göğüse çarpışmaların olmadığı ; teknolojik savaşların olduğu dönemdir. Elin oğlu ülkenize tek bir asker sokmadan sizi yerle bir edebilir. Siz de ülkenizin işgal edilemediğinden haz alabilirsiniz. Ölen insanlarınız ve yok olan binalarınız savaş zaiyatıdır. çok da önemli değil:) 20 veya 30 sene de geri alırsınız. Ama ne ölen geri gelir , ne de önceki yaptığınız binalar... Binaları tekrar yapabilirsiniz ama öleni geri getiremezsiniz.

Tekrar etmem gerekirse, ben Türk kültürü ile büyümüş biriyim , Atatürk'ü seviyorum ileri görüşlülüğü sebebiyle, ama geçmişten geleceğe ; Atatürk tek bilendir diyemiyorum.Dersem ona ihanet ederim.Dogma dinlere has bir durumdur. Dogmalar dinin temelidir. Atatürk ün temeli ise bilim dir. Bence bilim göreli doğruya inanır. Buradan hareketle Atatürk ün her söylediği doğrudur veya biat edilmesi gereken idelojidir diyemem. Eminim o da öyle demezdi...

KArınca ağacın arkasına saklanmış!?? Niye??

Fil'e çelme takmak için???

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 3 Nisan 2009; 4:15:52 >

• @massaimassai arkadaşım. Neden tek bir cümleye odaklandığımı sormuşsun, açıklalayım. Yazdıklarının benim için değeri yoktur bu yüzden sadece yaptığın hakaretlere cevap veriyorum bundan daha doğal bir şey olamaz. AKP liberal demokrat demişsin. Normalde okuma yazma bilen herkese bunun böyle olmadığını anlatabilirim fakat kalkıp bunu sana anlatmam benim için zaman kaybıdır, değmez. Ancak gün gelecek o pek savunduğun camia dönecek seni de ısıracak o zaman anlayacaksın. Atatürk ilkelerini mumla arayacaksın.

Bu ülkeye birçok hak ve özgürlük Atatürk ilkeleri sayesinde geldi. 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde Atatürk ilkelerinin üzerine çıkıp temel hak ve özgürlükleri genişletmek adına projeleri olan hiç bir siyasi parti, siyası gurup gelmedi. Geldi ise söyle bilelim. Aksine bu güne kadar hep Atatürk ilkelerini silmek ve temel hak ve özgürlükleri geriye götürmek isteyenlerle mücadele edildi. Bu gün de mücadele ediliyor.

AKP liberal demokratmış. Yahu AKP insan haklarını genişletmek ve yaşam tarzlarını garanti altına almak adına ne yapıyor, ne tasarlıyor. Maneviyat, Ahlak diyerek özgürlükleri daraltmayı planlamaktan başka ne yapıyor. Bir ara yine maneviyat ahlak diyerek genç kızlara gece sokağa çıkma yasağı getirmeyi planlıyorlardı fakat tepkilerden dolayı geri çekmek zorunda kaldılar. AKP nin yaptığı tek şey internet sitelerine sansür koymak (evrim ve ateizmden siteler dahil), bayilerin içki ruhsatlarını iptal etmek, yasaları değiştirip devlet kurumlarında özerkliği kaldırtmak, hükümete bağlamak. AKP nin özgürlükten anladığı tek şey türbanlıya dinciye özgürlük başka birşey değil. AKP elbette aykırı düşmemek için din ve inanç özgürlüğünden bahsedecek. Ama "inançsızlık özgürlüğü" diye birşey onların kitaplarında yazmaz. İnanç özgürlüğü dediği de ülkemizde yaşayan hıristiyanlar gibi azınlıkların ibadet özgürlükleri. Biz inançları ne olursa olsun insanların yaşam tarzlarını kendileri seçmelerine ve seçtikleri yaşam tarzını yaşamaları gerektiğine innaıyoruz. Ancak bizim savunduklarımızı savunanları devredışı bırakmak için mücadele veriliyor elbette biz de bununla mücadele ediyoruz. Ancak siz başka şeylere şartlandığınız için bu saatten sonra bunu göremezsiniz. Demokrasi yaygaraları, demokrasi çığırtkanlığı arkasında çağdaş ve özgür yaşamı ilke edinmiş kişileri sindirmek olduğunu göremezsiniz. Siyasi iktidar neyin demokrasisini savunuyor bunu göremezsiniz. AKP demokratmış. Bir kanıt getirin. Parti programını getirin. Geçirmek istedikleri yasa atasarılarını örnek getirin. Cumhuriyet tarihinde anayasalarda yazan insan hakları tanımlarının üzerine çıkacak ve genişletecek bir planları var mı getirin görelim. Getiremezsiniz elbette. Getiremezsiniz ve bu yüzden boş konuşmayacaksınız. Oysa iktidardakilerin geçmişte sarfettikleri sözler arşiv kayıtları ile beraber ortadadır.

• quote:

@massaimassai arkadaşım. Neden tek bir cümleye odaklandığımı sormuşsun, açıklalayım. Yazdıklarının benim için değeri yoktur bu yüzden sadece yaptığın hakaretlere cevap veriyorum bundan daha doğal bir şey olamaz. AKP liberal demokrat demişsin. Normalde okuma yazma bilen herkese bunun böyle olmadığını anlatabilirim fakat kalkıp bunu sana anlatmam benim için zaman kaybıdır, değmez. Ancak gün gelecek o pek savunduğun camia dönecek seni de ısıracak o zaman anlayacaksın. Atatürk ilkelerini mumla arayacaksın.

Bu ülkeye birçok hak ve özgürlük Atatürk ilkeleri sayesinde geldi. 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde Atatürk ilkelerinin üzerine çıkıp temel hak ve özgürlükleri genişletmek adına projeleri olan hiç bir siyasi parti, siyası gurup gelmedi. Geldi ise söyle bilelim. Aksine bu güne kadar hep Atatürk ilkelerini silmek ve temel hak ve özgürlükleri geriye götürmek isteyenlerle mücadele edildi. Bu gün de mücadele ediliyor.

AKP liberal demokratmış. Yahu AKP insan haklarını genişletmek ve yaşam tarzlarını garanti altına almak adına ne yapıyor, ne tasarlıyor. Maneviyat, Ahlak diyerek özgürlükleri daraltmayı planlamaktan başka ne yapıyor. Bir ara yine maneviyat ahlak diyerek genç kızlara gece sokağa çıkma yasağı getirmeyi planlıyorlardı fakat tepkilerden dolayı geri çekmek zorunda kaldılar. AKP nin yaptığı tek şey internet sitelerine sansür koymak (evrim ve ateizmden siteler dahil), bayilerin içki ruhsatlarını iptal etmek, yasaları değiştirip devlet kurumlarında özerkliği kaldırtmak, hükümete bağlamak. AKP nin özgürlükten anladığı tek şey türbanlıya dinciye özgürlük başka birşey değil. AKP elbette aykırı düşmemek için din ve inanç özgürlüğünden bahsedecek. Ama "inançsızlık özgürlüğü" diye birşey onların kitaplarında yazmaz. İnanç özgürlüğü dediği de ülkemizde yaşayan hıristiyanlar gibi azınlıkların ibadet özgürlükleri. Biz inançları ne olursa olsun insanların yaşam tarzlarını kendileri seçmelerine ve seçtikleri yaşam tarzını yaşamaları gerektiğine innaıyoruz. Ancak bizim savunduklarımızı savunanları devredışı bırakmak için mücadele veriliyor elbette biz de bununla mücadele ediyoruz. Ancak siz başka şeylere şartlandığınız için bu saatten sonra bunu göremezsiniz. Demokrasi yaygaraları, demokrasi çığırtkanlığı arkasında çağdaş ve özgür yaşamı ilke edinmiş kişileri sindirmek olduğunu göremezsiniz. Siyasi iktidar neyin demokrasisini savunuyor bunu göremezsiniz. AKP demokratmış. Bir kanıt getirin. Parti programını getirin. Geçirmek istedikleri yasa atasarılarını örnek getirin. Cumhuriyet tarihinde anayasalarda yazan insan hakları tanımlarının üzerine çıkacak ve genişletecek bir planları var mı getirin görelim. Getiremezsiniz elbette. Getiremezsiniz ve bu yüzden boş konuşmayacaksınız. Oysa iktidardakilerin geçmişte sarfettikleri sözler arşiv kayıtları ile beraber ortadadır.

Fosil avcılığından nerelere:) Farketmez nereye giderse gitsin ben fosil avcılığını gündemde tutuyorum:)

Öncelikle "Yürü be koçum, yürü de adam desinler " sözüm amiyane olsa da yazımın açılımıyla alakadar dır. Amiyane tabir ben dahil herkesi kapsıyor. Sadece sizi değil. Alınmanızı haklı buluyorum. Alınmanız için yazdım zaten...

Diğer yandan yazdıklarımın sizin için değeri yoksa cevap verme gereğiniz nedir? Benim gibi polemik seven birisiniz galiba:)

AKP liberal demokrat bir partidir çünki tabanıyla tamamiyle zıt açılımlar sağlamıştır. din tabanlı muhafazakar yapısının bağlamında "Türban"a dahi çözüm bulamazken. 301 , Kıbrıs,Kürtçe TV, Ermenistan, Avrupa Birliği müktesebatında , vesaire bir çok konuda ufkunuzun alamayacağı ( hakaretim için özür) açılımlar sağlamıştır. Okuma yazmanız varsa neler yaptığını öğrenebilirsiniz:)) (geri iade )

Atatürk ten sonra ülkeyi idare edenlerin zaafiyeti hem kendileri hemde sistemle ilişkilidir. Zaafiyet kesindir çünki sizinle eşit şartlarda başlayıp sizi geçen ülkeler vardır. Veya eşit şartlarda olmasa dahi sizin önünüzde olması sizin basiretsizliğinizdir. Ülkemizin yıllarca siyasi erk tarafından mı? yoksa! Militarist yetiştirilmiş teknokratlarca mı yönetildiği muallaktır. Suçu sadece siyasilere yüklemek haksızlıktır. Siz yıllarca hiç bir katma değeri olmayan 500.000 ile 1.000.000 asker beslerseniz. Elbette ekonomik kalkınma bekleyemezsiniz. Almanya ve JAponya sizce kalkınmalarını nasıl yaptılar? Asker sayıları nedir? Silah yatırımları nedir? Ya da bu yatırımların (askeri yatırımlar) Gayrı safi milli hasılaya oranı nedir? Herhangi birine kaç ayda silah kullanmayı öğretirsiniz? Silah kullanmayı öğrettiğiniz kişiye kendi branşı ile ilgili verdiğiniz bilgi ne kadar zaman alır? Öğrenme dışında askerlikte geçen boş süreler bu ülkenin eksi hanesine yazılmaz mı? Bunca mühendis Askerlik yapıyor kim ne zaman nerde ne kadar doğru kullanabilmiş onları? Türk Silahlı Kuvvetler mensubu olmak sadece asker yetiştirmek midir? Yoksa vatan ın savunmasında gerekli teknolojiye elde etmek mi? Kim ne kadar elde etmiş? Elde ettiği teknoloji kendi yapımı mı? Yoksa para verilip alınan ithal teknoloji mi? Lafa gelince herkes vatansever! Ama gerçek vatansever mumla bulunuyor:) amacım TSK dahil herkesi eleştirmektir. NE yapıyoruz , nasıl yapıyoruz ne kadar yapıyoruz? Hiç bir şey yapmadan vatan millet sakarya edebiyatı yapanları savunuyorsak! Ülkemizde ganiyle mevcut...

Son olarak siz AKP ye takılmışsınız:) Varın takılın. Paranoya nız sizin iş yapmanıza engel hale gelmiş:) takıntınız öyle bir hal almış ki! Fosil konusunda dahi onunla bağ kurmuşsunuz. Aynı benim din kaşıtlığım gibi olmuş:)

Saygılarımla,

• Amerika da demokratlarla cumhuriteçiler (muhafazakarlar) var.. Cumhuriyetçiler = neo concular... NEo concular= Türkiye deki Ulusalcılar. Ülkemizde milliyetçi vardı, ulus devletçiler vardı ama hem sağcıların hem de solcuların ortak payda da buluştuğu bir ortam yoktu.Yeni konsept her ikisinin de buluştuğu ulusalcılıktır. YEni icat edilen ulusalcılık neo conculuktur. Ulusalcılacılar o kadar muhafazakardırlar ki geçmişten geleceğe hiç bir şeyin değişmesini istemez ve göze alamazlar. Bugün öteki AKp dir, yarın MHP , veya DSP veya bir başkası... İstedikleri şey mutlak bir şekilde kendi ideoloji ve rejimlerinin; zimnen(gizli) veya alenen(açıkça) kendi düşüncelerinin kabulüdür. Aksi kabul edilemez ve düşünülemez...Bugün için düşman dindarlardır, yarın faşistler olur, öbür gün koministler! Bir başka gün liberaller! Kabul edemedikleri insanın değişimidir... Kabul edemedikleri değişim (devrim) Atatürk ün ana odak noktasıdır diye düşünüyorum. Öyle olmasaydı atasına ve hükümdarına karşı gelemezdi!

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 4 Nisan 2009; 2:35:06 >

• @massaimassai arkadaşım. Yazdıkların çocukları bile güldüren ipe sapa gelmez şeyler. Kusura bakma ama her koşulda bu ipe sapa gelmezliği bildirmem gerekiyor. Polemik mi?Birisi paragraf paragraf ipe sapa gelmez şeyler yazacak ben de oturup cevap vereceğim öyle mi? Masallar yazanlarla polemiğe girilmez arkadaşım. Muhatap almazsın ama saldırırsa karşılık verirsin elbette. Yolda giderken köpek bile saldırsa karşılık veriyorsun öyle değil mi?

Hele son paragraf. İşkembe-i kübradan tanım icad etmeye çalışma çünkü tanımlar 85 yıl önce Cumhuriyetin ilanı ile belirlendi. Cumhuriyetle hesaplaşma halinde olanlar o zamandan beri var. Çok hayal aleminde yaşıyorsun arkadaşım. Sana tavsiyem daha çok araştır. Görüntüler ve kesitlere takılmak yerine olayın bütününü görmeye çalış. Olaylara insan ve toplumbilim açısından bak. Tarihi araştır, olayların gelişimi nasıl oluyor. Senin dediğin gibi mi oluyor, benim dediğim gibi mi oluyor.

Sahi fosillere takmıştın sen kafayı. Bak sana tavsiye, Soros fonuna başvur onlar sana destek çıkar.. İçimden "sen kim fosil kim" diyorum ama forumdaki arkadaşlara ayıp oluyor.

• Not: Massaimassai nickli kişiyi blokladım. Bundan sonra ipe sapa gelmez ne yazarsa yazsın görmeyeceğim.
  • massai'yi salla ya kaotika, yazıyor işte saçma sapan. yahu madem böyle soru sorup septik gibi takılıyorsun, o zaman septik gibi takılmakta bilgiye ilerleme biçimidir. al bi çelişki:D

not:zaten çürütülen tek akım septisizm denebilir felsefede:D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.