Şimdi Ara

Fossil, akıllı saat pazarından çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fossil, akıllı saat pazarından çekiliyor
    Dünyanın en popüler saat markalarından olan Fossil, geçtiğimiz yıllarda WearOS işletim sistemini kullanan saatler ile modern akıllı saat pazarına giriş yapmıştı. Firma, bu süreçte birçok akıllı saat piyasaya sürdü ve WearOS pazarından önemli bir noktaya gelmeyi başardı. Ancak görünüşe göre firma, bu pazarda daha fazla rekabet etmek istemiyor.

Ayrıca Bkz.Realme 12 Pro ve Pro Plus'ın kamera özellikleri onaylandı: İşte beklenen özellikler

WearOS cihazları güncelleme almaya devam edecek

Fossil, birkaç aydır herhangi bir akıllı saat duyurusunda bulunmadı. Dikkatleri üzerine çeken bu durumun ardından firma, The Verge’e konuştu. Fossil, yaptığı görüşme sırasında akıllı saat pazarının son yıllarda ciddi değişiklikler yaşadığını ve bu nedenle pazardan çekilme kararı aldıklarını belirtti. Böylece Fossil’in 6.nesil akıllı saatleri firmanın bu sektörde ürettiği son cihazlar olacak. 

Firmanın bu kararı, Fossil akıllı saat sahiplerini korkuttu ancak firma, kullanıcıların yüreklerine su serpmeyi başardı. Firma, eski nesil akıllı saatlerini birkaç yıl daha destekleyeceklerini belirtti. Firma, açıklamasında detay vermekten kaçındı ancak üst seviye Fossil cihazlarının bir süre daha WearOS güncellemelerini alması bekleniyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/fossil-is-exiting-the-smartwatch-market-despite-being-one-of-the-few-companies-to-consistently-release-good-models/

• Arkadaş klasik saatler her daim olacak. Bilmediğiniz bir sektöre neden girersiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Skagen Falster 6 çok şıktı yazık oldu

• Girmesi çokta garip değil ama neyi hedefleyerek girdiği önemli bana göre, şuanki sistemde satılan saatler 2-3 sene sonra konsept gereği aldığınız teknolojisi eskidiği için çöp oluyor oysa fossil saati dedeniz almış dahi olsa size miras kalması çok hoşunuza gider eski demez kullanırsınız.

Fossil bence tekniği saate nasıl koyacağına dair çalışma yapmıştır ki çıkıyorlar, neticede hiç eskimeyen türde kalacaklar eskiyen türde saatler yapmamak marka etiketi için düşünülmüş yada ben öyle varsayıyorum diyelim.

Misal saat aynı kalsa ama telefonla etkileşimi olsa vb şeyler türetilse teknoloji tarafı da giderilmiş olur.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Aslında çöp olmuyor ama gelir için maalesef çöp ediliyorlar, telefonlarda olduğu gibi. Aslında saatlerin, telefonların aksine daha uzun süre yaşayacağını düşünüyorum ki ilk elden tecrübe edenlerdenim. Samsung Galaxy Sport (eski) kullanıcısı olarak (nedeni paragrafın devamında), açıkçası çok hüsrana uğradığımı ifade etmek isterim. 2018'de aldığım saat, 2019 yılının sonuna doğru -sözde yeni antrenman türlerinin ve bunların otomatik algınlanması algoritmasının eklenmesi amacı ile- yapılan firmware güncellemesi ile antrenman algılama ve kalp ritmi algılama sistemini bozdular. Bozulma da sadece yazılımsal, antrenman algılama bir çalışır bir çalışmaz oldu ve ritm algılayıcı ise dinlenme pozisyonunda çalışmaz oldu. Çıkalı bir kaç sene olan saat, bir anda güme gitti. Saat şu an hala (sadece wifi ve gps kapalı) ilk günkü gibi 2.5 günü çıkartmaktadır, yani pili doğru düzgün bile eskimedi ama yazılımını bozdukları için kenarda yatıyor (2023 Kasım'da Huawei GT 3'e geçtim, bu yüzden). Kaç sene geçti ve saatin pili ölmedi ama yazılımını resmen öldürdüler.
    Başta dediğim gibi, saat aslında çöp olmuyor, çöp ediliyor. Çünkü telefon gibi bir kullanımı yok ve daha uzun ömürlü bir aksesuar, üstelik faydalı bir aksesuar ama maalesef telefondan daha kötü muamele görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 28 Ocak 2024; 03:39:39 >

• Fossil markası normal saat sektöründe bile çok büyütülmüş bir firma. Saat sever birisi olarak elime hangi modelini alırsam alayım fiyatını asla haketmeyecek malzeme ve işçilik ile pazarda yer edinmeye çalışan bir firmadır benim gözümde.

Tarzları çok tutmasada kalbimde Casio, Timex, Lorus, Caterpillar vb firmalar gibi yer etmedi. Üstelik bir tane bile modellerini alasım dahi gelmemiştir. Sanıyorum işçiliklerini sevmememden kaynaklı bu durum.

Çok uzatmadan arkadaşların da dediği gibi bilinmeyen bir sektör akıllı saat pazarı. Casio gibi dev bir firma bile daha yeni yeni eski formlar ile yeni akıllı formları bir araya getiriyor. Temkinli geliyorlar. Tabii onlarada gıcık olmuyor değilim :)) ancak akıllı saatlerin arkasında cep telefonlarından edindikleri bilgi ve donanım altyapısı var. Casio'ya da çok yüklenmek mantıklı değil.

Bir tane Master G-shock serisi ve normal G'lerden kullanıyorum 10 küsür yıldır.. İş makinası ikiside gerçekten. Hastasıyım :) çok uzattım Fossil'e geçmiş olsun diyelim. İyi sabahlar herkese.

• Akıllı saatler ilerlemiyor bir türlü,gelişmiyor yada geliştirilmiyor...hala cok ilkel yavaş,batarya ayrı sacmalık sensörleri açayım dersen 1o 18 saat zar zor.rezalet fiyatlar üçmuş7,8,10 bin bes para etmrez oysaki.

wear os3 kullandım zaten marketi olan baskada ios var ,wear os bile yavas,kısıtlı boş.piller bitik...

olacağı buydu,casio ya akıllı saat yaptı bir cok hata var kararsız çalışıyor,pil temel sorunu hepsinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saat bir aksesuar, bazı kullanım alanları dışında akıllı saatler kullanışlı gelmiyor. SIMli modellerini alıp telefoncuz dışarıya çıkma olayı mantıklı geliyor. Yurtdışında arkadaşım arabasından ödemelerine evinin kapısına kadar her şeyi Apple Watch ile yapıyordu çoğu zaman telefon taşımıyor. Bu durum haricinde çok mantıklı gelmiyor. Bunun için de çok pahalı

• Evet fossilin tasarım olarak güzel saatleri var bende de bir tane var. Fossil moda markası olduğundan işçilik ve malzemede casio seiko tissot kalitesi beklememek lazım

• Bye Bye

• Akıllı saat-sever biriyim.

Bu saatten sonra hiçbir güç bana klasik saat taktıramaz.

Hoşçakal Fossil, umarım batarsın Fossil, akıllı saat pazarından çekiliyor 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.