Şimdi Ara

Fotoğraf için PC toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 yıllık toplama bilgisayarım artık SOS vermeye basladıgı icin yeni bir sistem toplamak istiyorum ancak piyasadan fazlasıyla uzak kaldıgım icin sizlere danısmak istedim.
    İhtiyacım cektigim fotografları photoshop, lightroom gibi programlarla rahatca editleyebilmek. Suan sistemim özellikle lightroom kullanırken fazlasıyla kasıyor. Arada sırada da eski alıskanlık Dota 2 oyunuyorum.
    Bu ihtiyacımı karsılayacak bir sistem toplamama yardım ederseniz sevinirim. Monitör ihtiyacım yok, 1500+ fiyata cıkabilirim.
    Tesekkurler.

• apu sistem öneriyorum 7890k lı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aracı

apu sistem öneriyorum 7890k lı hocam

Anlamadım :)
  • aydnz A kullanıcısına yanıt
    bütçe nedir tam olarak
  • quote:

bütçe nedir tam olarak

1500 TL üzerine cıkabilirim. Hadi 2000 diyelim.

• üstünde bir takım ayarlamalar yapılabilir çok fazla olmayacak farklar ile ram 16 yapılabilir biraz daha fonksiyonel bir anakart seçilebilir ama o vakit tadından yenmez tatlı bir sistem olur
  • quote:

üstünde bir takım ayarlamalar yapılabilir çok fazla olmayacak farklar ile ram 16 yapılabilir biraz daha fonksiyonel bir anakart seçilebilir ama o vakit tadından yenmez tatlı bir sistem olur

Fonksiyonel ana karta örnek verebilir misiniz?
    Bu sistem bahsettigim programları rahatca calıstırmaya yeter mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    FM2+ soket yapısının üretilmiş en iyi kartı çok iyi teknolojiler içeriyor içerisinde ayrıca ücretsiz yazılımlarda geliyor kendisiyle beraberhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-crossblade-ranger-amd-a88x-soket-fm2-ddr3-2666mhzoc-hdmidvi-anakart.html

Ram 16 olur ve bu anakartı kullanırsanız tadından yenmez ayrıca RAM lerinizi bu anakart ile 2400 mhz frekans ile çalıştırabilir sistem performansınızı etkilemesede dahili grafik kartınızın performansını etkileyecektir.
  • Önerileriniz için cok tesekkurler. Cehaletimden soruyorum, neden intel yerine amd ? Biz zamanında kacardık amd işlemciden, ısı problemi vs olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnz

Herkese merhaba,

10 yıllık toplama bilgisayarım artık SOS vermeye basladıgı icin yeni bir sistem toplamak istiyorum ancak piyasadan fazlasıyla uzak kaldıgım icin sizlere danısmak istedim.
    İhtiyacım cektigim fotografları photoshop, lightroom gibi programlarla rahatca editleyebilmek. Suan sistemim özellikle lightroom kullanırken fazlasıyla kasıyor. Arada sırada da eski alıskanlık Dota 2 oyunuyorum.
    Bu ihtiyacımı karsılayacak bir sistem toplamama yardım ederseniz sevinirim. Monitör ihtiyacım yok, 1500+ fiyata cıkabilirim.
    Tesekkurler.

İşlemci: Intel i5 6500 3.2 GHz Soket 1151http://www.bimeks.com.tr/urun/150246/intel-core-i5-6500-soket-1151-3-2ghz-6mb-onbellek-14nm-islemci.aspx#specs

Anakart: ASUS H110M-C DDR4 Soket 1151

RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 2400 MHz CL15

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: OCZ Trion 150 240 GB SATA 3.0 (550 MB O. / 520 MB Y.)

Kasa+PSU: Aerocool V3X Black 500 Watt MidT ATX Siyah

TOPLAM: 1585 lira..www.eksenbilgisayar.com

• Asagıdaki sistem icin görüşleriniz nelerdir ?

- INTEL Core i5-6600 up to 3.90 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
    - MSI Z170i Gaming Pro AC Intel Z170 LGA1151 DDR4-3200 MHzOC) M.2 USB 3.1 Anakart
    - KINGSTON HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4-2666MHz CL15 Bellek - HX426C15FBK2/16
    - SANDISK Ultra II (SDSSDHII-240G-G25) 2.5'' 240GB SATA SSD
    - WD Purple WD10PURX 3.5" 1 TB IntelliPower SATA Hard Disk Drive

KDV dahil 2.129,27 TL
  • 2000 bütçe ile apu sistem alınmaz. i5'li sistem öneririm. Ekran kartı almana gerek yok dota oynuyorsan(yinede 2000 lik bütçeye bir r7 250 sığar). Ama işlem gücü önemli ps vs için. Bu sebepten apu sistem önermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

2000 bütçe ile apu sistem alınmaz. i5'li sistem öneririm. Ekran kartı almana gerek yok dota oynuyorsan(yinede 2000 lik bütçeye bir r7 250 sığar). Ama işlem gücü önemli ps vs için. Bu sebepten apu sistem önermem.

Zahmet olmazsa sizin önerilerinizi alabilir miyim ?

Sinerji.gen.tr
     Fotoğraf için PC toplama
  • quote:

Sinerji.gen.tr
     Fotoğraf için PC toplama

1.HD6570 2016 da toplanacak bir sistemde olması çok çok saçma.
    2. 2133 MHz destekli anakarta 2400 Mhz ram yazarak ramler tam güc calısmaz.
    3.İleriye dönük bir sistem için önerdiğiniz anakart yetersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iRugged

quote:

Sinerji.gen.tr
     Fotoğraf için PC toplama

1.HD6570 2016 da toplanacak bir sistemde olması çok çok saçma.
    2. 2133 MHz destekli anakarta 2400 Mhz ram yazarak ramler tam güc calısmaz.
    3.İleriye dönük bir sistem için önerdiğiniz anakart yetersiz.

Peki benim topladıgım sisteme ne diyorsunuz ?

• Orda ekran karti yok birde anakart gereksiz pahali olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BL3E

Orda ekran karti yok birde anakart gereksiz pahali olmuş

APU sistem, simdilik ekran kartı almayacagım. Ana kartı da ileride sistemi upgrade edebilmek icin boyle sectim.Asagıdaki sistem icin görüşleriniz nelerdir ?

- INTEL Core i5-6600 up to 3.90 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
    - MSI Z170i Gaming Pro AC Intel Z170 LGA1151 DDR4-3200 MHzOC) M.2 USB 3.1 Anakart
    - KINGSTON HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4-2666MHz CL15 Bellek - HX426C15FBK2/16
    - SANDISK Ultra II (SDSSDHII-240G-G25) 2.5'' 240GB SATA SSD
    - WD Purple WD10PURX 3.5" 1 TB IntelliPower SATA Hard Disk Drive

KDV dahil 2.129,27 TL
  • Sistem wd yerine seagate 1 tb 7200 rpm hdd olabilir almisken I5 6600 k alin ama yine de anakart gereksiz pahali geliyo birşeyi merak ettimde I5 6600 gpu su sizi idare edicekmi hd530 diye bir gpu uzerinde ondna sordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.