Şimdi Ara

fotograf mak hakkında kararsızım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Demek, SLR fotoğraf makinesinden yola çıkarak D-SLR'lere kadar geldik. Bu arada aman bir yanlış olmasın, Aydınlar'daki fiyatlar kdv hariç ve sadece BODY fiyatları.

Bu iki fotoğraf makinesi arasında seçim yapmamı istersen, oyum tarışmasız D70'den yana olur. Bu arada ürünleri istediğin ya da firmanın önermiş olduğu objektif-kit'leri ile birlikte de alabilirsin. Ya da sadece body alıp istediğin objektifi üzerine ek olarak alabilirsin. Seçim senin.
  • SEVGİLİ MERTKAN,
    BEN ALIRKEN KAZANAYIM İSTİYORUM.
    BADY FİYATLARI OLDUGUNU BİLİYORUM AMA OBJ. HAKKINDA DA BİLGİM OLMADIGINDAN SİZLERDEN YARDIM
    İSTİCEM MAKNALARIN YANINDA KİT VERIYORLAR AVANTAJLIMI.

AYDINLAR EN UCUZU.ANKRA İLE ARALARINDA 150-200 EURO DOLAR FARK VAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantan -- 19 Şubat 2005, 15:24:33 >
  • Sevgili Murat,

Bu konuda ise sana tavsiyem, alacağın D-SLR'yi kit halinde satın almak. Kit ile birlikte gelen objektifler ne çok çok kaliteli ne de çok kalitesizdir. Bence başlangıç için 18-70mm'lik kit ile satılan D70 harika bir seçim olur. Daha sonra kişisel ihtiyaçlarına göre üzerine ek objektifler satın alabilirsin. (tele ya da macro objektifler gibi)
  • COK TEŞEKKÜR EDERİM MERTKAN.
    COK YARDIMCI OLUYORSUN.
  • Sevgili Murat,
    Rica ederim zaten forumumuzun amacı bilgi paylaşımı değil mi? Bu arada neye karar verdin, doğrusu merak ediyorum?
  • SEVGİLİ MERTKAN,
    ilk önce iyi haftalar diliyorum herkese.
    seninde salık verdigin gibi nikond70
  • Sevgili Murat,

O zaman, yeni fotoğraf makinen şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sanırım fotoğraf çektikçe beni hatırlayacaksın Ayrıca senin de bol kazançlı bir hafta geçirmeni temenni ediyorum.

fotograf mak hakkında kararsızım
    Nikon D70
  • çok güzel bi makine, kararını verdiysen şimdiden hayırlı olsun..güle güle kullan güzel bi seçim
  • arkadaslar cok teşekkur ederim inşallah en kısa zamanda alacam.
    daha iyisi herkese olsun.
    bununla bitmeyecek mertkan senin yardımlarını hep istiyecem.
  • Sevgili Murat,
    Bana ne zaman istersen, ister buradan ya da pm ile hatta e-mail aracılığı ile de ulaşabilirsin. Takıldığın yerleri ya da sorunları elimden geldiğince çözmeye çalışırım.
  • teşekkür ederim.sana ulasacam.
  • arkadaslar selam
    iş yerimde sony movie vx dsc-p10 var.
    tablo cekimi yaptım cok kastlı(cyan)cıktı.neden daha iyi nasıl cekebilirim.
    bana yardımcı olurmusunuz.
  • Sevgili Murat,

Fotoğraf çekerken kullanmamız gereken en önemli unsur ışıktır. Çekmiş olduğun fotoğrafın cyan ağırlıklı olmasının sebebi muhtemelen ya ışık ya da yanlış seçilmiş beyaz ayarı olabilir. Fotoğrafı görmediğim için daha fazla bir şey yazamayacağım.
  • resmi nasıl gönderecegimi bilmiyorum.
  • Sevgili Murat,

Fotoğrafı herhangi bir upload sitesine upload ettikten sonra, direkt link verebileceğin gibi, sayfanın altında bulunan "Cevapla" ve "Hızlı Cevap" seçeneklerinden "Cevapla"yı seçtikten sonra yine alt tarafta bulunan "Buraya resim koymak için tıklayın" yazısına tıklayıp forumumuz içerisine de upload edebilirsin.

Bu arada fotoğrafın boyutunu küçültürsen (ÖR:640X480) upload etmen daha kolay olur.
  • canon dan şaşma bence en iyisi canon
  • 9 ay önce aldığım fakat hiç kullanamadığım bir HP 945 im var. Çok temiz. Mükemmel bir makina fakat ihtiyaçtan satıyorum. 128 mb hafıza kartı (Yanında tam korumalı bir çanta-35ytl-, trepot-15ytl-, 8adet kodak2300mAh pil-35ytl, 4adetsony sybershot pil-25ytl- Şarz cihazı-20ytl-) verebilirim. 600 ytl istiyorum.
    latifyetkin@mynet.com veya messenger den latifyetkin@hotmail.com

• 5,3 MP çözünürlük. Uzaktan hassas ayrıntı için 56x toplam zoom (8x optik, 7x dijital).
    • Fotoğrafları ve sesli videoları kaydetmek için 32 MB SD bellek kartı, bellek kapasitesini artırmak için SD/MMC kart yuvası.
    • 5 cm (2 inç) renkli LCD ekranla hızlı önizleme ve gözden geçirme
    • Çözünürlük Toplam: 5,3 MP (2668 x 1970 toplam pixel sayısı); Etkin: 5,08 (2608 x 1952 etkin pixel sayısı)
    • Ccd algılayıcısı 1/1,8 inç CCD, 2668 x 1970 toplam pixel, 2608 x 1952 etkin pixel
    • Bellek Fotoğraf, video ve ses depolamak için (fotoğraf makinesine dahil) 32 MB çıkartılabilir Secure Digital kartı, Secure Digital (SD)/MultiMediaCard (SD) kart yuvası dahil. 32 MB Secure Digital bellek kartı için yaklaşık hareketsiz görüntü kapasitesi 96 fotoğraf (300 KB/1296 x 976 pixel) = 1 MP çözünürlük ve bir yıldızlı sıkıştırma (* – iyi); 48 fotoğraf (600 KB/1296 x 976 pixel) = 1 MP çözünürlük ve iki yıldızlı sıkıştırma (** – daha iyi); 23 fotoğraf (1,25 MB/1296 x 976 pixel) = 1 MP çözünürlük ve üç yıldızlı sıkıştırma (*** – en iyi); 48 fotoğraf (600 KB/2608 x 1952 pixel) = 5 MP çözünürlük ve bir yıldızlı sıkıştırma (* – iyi); 23 fotoğraf (1,25 MB/2608 x 1952 pixel) = 5 MP çözünürlük ve iki yıldızlı sıkıştırma (** – daha iyi); 11 fotoğraf (2,6 MB/2608 x 1952 pixel) = 5 MP ve üç yıldızlı sıkıştırma (*** – en iyi)
    • Çıktı dosyası formatları JPEG (EXIF 2.2) ve MPEG
    • Renk derinliği 36 bit
    • Yakınlaştırma 56x (8x optik/35 mm eşde eri: 37 300 mm, 7x dijital)
    • Resim modları Dikey, yatay, harektli
    • Çekme modları Normal, otomatik zamanlayıcı, otomatik zamanlayıcı; 2 çekim, yanma modu
    • Ses yakalama 60 saniyeye kadar
    • Video yakalama Sesli 60 saniye
    • LCD ekran 5 cm (2 inç) LCD ekran boyutu, 557 x 324 (180.468 nokta)
    • Arabirim ve bağlanabilirlik USB; USB 2.0 özellikleriyle uyumlu; isteğe bağlı: HP Photosmart 8881 dijital fotoğraf makinesi yükleme istasyonu (C8881A), 6V AC adaptörü (C8875A), USB kablosu
    • Dahil edilen yazılımlar Microsoft® Windows® ve Macintosh için HP Web’e Paylaşma yazılımı ile birlikte HP Fotoğraf ve Görüntüleme yazılımını içeren CD
    • Boyutlar 123 x 85 x 85 mm
    • Ağırlık 300 gr (pilsiz)

• quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili Murat,

Özellikle gezi-doğa fotoğraflarında geniş açı çok büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca gezi esnasında karşımıza çıkacak detaylar için de macrolar da aynı doğrultuda önemlidir.

Tüm bunlara Nikon 5400 kesinlikle cevap verebilecek kapasitede bir fotoğraf makinesidir. Üzerinde bulunan 28mm'lik geniş açısı ,1cm olan macro alan derinliği ve senin için önemli olan gece fotoğrafları için 10dakikayı bulan min. perde hızı sanırım 5400'ü harika kılan özelliklerinden bazıları.

Bana göre olan eksi tarafları ise; Zoom kabiliyetinin düşük olması (ama ileride üzerine alınacak bir tele objektif ile bu sorun ortadan kalkar), AutoFocus ışığının olmaması ve vizörünün optik oluşu.

Nikon 5400'ün yeni kardeşi olan Nikon 8400'ü inceledin mi bilmiyorum ama istersen bir de onun özelliklerini gözden geçir.

Nikon 5400

Merhaba.
    8400 için de tele objektif takma imkanımız var mı? Varsa bu objektifi nereden buluruz ve ne kadara mal olur?

• CANON tavsiye ederim...
  • Manuel istiyorsan Nikon F65 500 YTL den daha ucuz ve arkadasimda var biliyorum fotolari mukemmel denebilir . Tavsiye edebilecegim bir diğer model de bu tabi ki düşünürsen..Kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.