Şimdi Ara

fotograf mak hakkında kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    manuel bır mak ile baslamak istiyordum ama cevcremdeki dostlarım bana dijital makina almamı
    söylüyorlar sasırdım fikirlerinizi alabilirmiyim.

• verebileceğin limiti yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz sana
  • Sevgili Murat,

Eğer gerçekten bu işe gönül verdiysen elbette film makine ile başlaman en doğrusudur. Ama film banyosu yapmak istemiyorsan ya da teknolojiden daha fazla yararlanmak istiyorsan da, manuel ayarları bulunan bir dijital fotoğraf makinesi alabilirsin.

Fotoğrafçılık derselerinde öğrencilere genellikle Canon EOS 3000N tavsiye edilir. 3000N'in hem fiyatı gayet uygundur hem de üzeinde ön tanımlı çekim seçenekleri ihtiva eder. Aynı zamanda full manuel olduğunu da söylememe gerek yok. Şu anda Aydınlarda 28-80mm objektif ile birlikte 169€+KDV'ye satılmaktadır.

Dijital bir makine almak istiyorsan da, sevgili @sutozu'nün yazdığı gibi fiyat limitini bilirsek daha fazla yardımcı olabiliriz.

Canon EOS 3000N

• 500 ytl (500.000.000)verebilirim
  • ANKARA da yaşıyorum burada önerebileceginiz magaza varmı.
  • ayrıca yurtdışından getirtebilirim bu benim icin avantajlı olurmu ne yapmalıyım
    sevgiler.
  • Sevgili Murat,
    500 YTL fiyat limiti ile ilk aklıma gelen full manuel özelliklere sahip dijital fotoğraf makinesi Canon A85 oldu. Son üç-dört yıldır yurt dışında olduğum için Ankara'da satın alınacak yerler konusunda sağlıklı bilgi veremeyeceğim. Yurt dışından alma konusunu ise forumumuz içerisinde açılmış olan konulardan detayları ile inceleyebilirsin. Elbette fiyat konusunda avantajlı olacaktır ama garanti Türkiye için geçerli olmayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abicim 3 mesaj yazmak yerine yazdığın bi mesajı düzeltebilirsin. Yukarıda düzeltme linki var. Mesaj kirliliği olmamış olur böylece.

Kolay gelsin. İyi günler.
  • Ankara da alabileciğin yerler hakkında bilgim yok.
    İnternetde aşağıda adresini yazacağım siteleri bi incele derim
    www.aydinlarfoto.com
    www.hepsiburada.com
    www.baskuda.com
    www.ideefixe.com
    www.teknosa.com
    www.genpatech.com

ayrıcawww.fotokritik.com sitesini ziyaret edip almak istediğin makinenin örnek fotoğraflarını bulabilirsin.

Makine tavsiyem ise Canon A85 olabilir veya Nikon 4800 ikiside çok ii makineler.

• cok dogru söylüyor BAY SIMPSON
    ögrenmenin yası yok bunuda ögrendik sagol
  • Ankarada Yalçınlar,Teknosa,Bimeks.... Bu yazdıklarıma bir bak.
  • tantan kardeş ,yukarıda mtkn3 kardeş Canon EOS 3000N tavsiye etmiş ama ben pek tavsiye etmem o makinayı.aslında o makinayı değil son 3-4 hatta 5 yılki makinaların hiçbirini tavsiye etmiyorum .sebebi ilk başta plastikten bir gövdeye sahip olmaları daha sonrada büyük oranda elektronik olmaları.çok fazla sorun yaşayan gördüm bu konuda(hatta şu anda birine entegre bulmya çalışıyoruz ama yok).tamiri mümkün değil.bence sen 2. el 1980li yılların makinalarına bi bak derim ve inanki o makinaları kullanmak çok daha zevkli olacaktır.çünkü bende Fuji,praktica,canon dijital makinaları var bi hevesle aldım şimdi elimi bile sürmüyorum.eğer pratiklik, maliyet düşünüyorsan tabiki dijital makinalar tartışılmaz.
    selametle...
  • Manuel Makina Kullanmanın zevkini şu andaki dijital makinalar vermiyor. Ben 15 sene manuel kullandım. (Zenit) O makinadaki fotoğraf kalitesini hiçbir makinaya değişmem. Ayrı bi zevk...
  • tesekkür ederim.
    şu anda bilgisi olan degerli arkadaşlarla bu fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
    karar vermiş degilim.kısa bir arştırma yaptım taksitle nikon 5400veya5700 alabilirim
    ne dersiniz
  • Sevgili Murat,

Nikon 5400 ve Nikon 5700 biribirinden güzel fotoğraf makineleridir. Fakat bu iki makineyi biribirinden ayırıan en büyük özellik; 5400'de geniş açılı, 5700'de ise zoom kabiliyeti fazla olan objektiflere sahip olmalarıdır. Bence; Bu iki makine arasında seçim yapmadan önce (kullanım amacına göre) geniş açı ya da zoom arasında tercih yapmalısın. Yine de istersen bu iki makineyi biribirileri arasında kıyaslayabilirim.

Not: Nikon 5700 benim de daha önce kullandığım fotoğraf makineleri arasındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 17 Şubat 2005, 15:03:09 >
  • sevgili MERTKAN,
    ben gezmeyi ve dogayı seven biriyim.Makro ve mikro resimler cekmek istiyorum.doga resimleri,
    gece resimleri özellikle daglara gidiyorum.Diyeceksinki bunların hepsini bir arada barındırmak cok zor ama bende şimdi,bilgisayarla meslegim icabı haşır neşirim dijital ve manuel ikisi bir arada olan uzun bir süre kullana bilecegim mak. olsun istiyorum.
  • Sevgili Murat,

Özellikle gezi-doğa fotoğraflarında geniş açı çok büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca gezi esnasında karşımıza çıkacak detaylar için de macrolar da aynı doğrultuda önemlidir.

Tüm bunlara Nikon 5400 kesinlikle cevap verebilecek kapasitede bir fotoğraf makinesidir. Üzerinde bulunan 28mm'lik geniş açısı ,1cm olan macro alan derinliği ve senin için önemli olan gece fotoğrafları için 10dakikayı bulan min. perde hızı sanırım 5400'ü harika kılan özelliklerinden bazıları.

Bana göre olan eksi tarafları ise; Zoom kabiliyetinin düşük olması (ama ileride üzerine alınacak bir tele objektif ile bu sorun ortadan kalkar), AutoFocus ışığının olmaması ve vizörünün optik oluşu.

Nikon 5400'ün yeni kardeşi olan Nikon 8400'ü inceledin mi bilmiyorum ama istersen bir de onun özelliklerini gözden geçir.

Nikon 5400

• SEVGİLİ MERTKAN,
    bildilendirdigin icin tesekkur ederim.
    arastırmamı yaptım.
    coolpix8400 ile 8800 arasında fiat acısından 85dolarlık bır fark var.
    8800

optik zoom 10x(35mm-350mm)
    diyafram f2,8-5.2

8400

optik zoom 3.5x-24.85
    diyafram f2.6-f8.0-f4.9-f7,7
    bu farklara degermı anlamadıgım ıcın soruyorum.
    bırde bu kadar para yerıne daha once soyledıgın gıbı canon eos modelimi alsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantan -- 18 Şubat 2005, 14:38:55 >
  • Sevgili Murat,

Karar verme aşamasında öncelikle film makine mi yoksa dijital makine mi ya da geniş açı mı yoksa zoom mu gibi soruların cevabını kalın çizgiler ile belirlemelisin.

Yukarıda örnek olarak verdiğim Canon EOS 3000N film makineler arasında fiyat ve özellik kıstasında en uygun olanıydı. (hatta @auzbek nick'li arkadaş da o makineyi önermemiş. Ben o makineyi en alt limitten örnek olarak vermişmiştim. )

Ayrıca dikkat edersen 8400'ün fiyatının üzerinde biraz daha ekleyince 8800 alınabiliyor. Peki ya 8800'ün üzerine biraz daha ekleyince ne alabiliyoruz....? İşte fotoğraf makinesi alırken kendimizi bu basamaklarda kaybedebiliriz. Doğru olan; bize gerekli olan özellikleri belirlediğimiz fiyat limiti içerisinde aramaktır.

8800 ve 8400 arasındaki en belirgin farklara gelince; 8800 çok daha fazla zoom kabiliyetine, el titremesine karşı optik kaydırmaya sahiptir. 8400 ise çok daha fazla geniş açı ile fotoğraf çekebilen objektife (5400'den de fazla) ve çok daha iyi diyafram aralığına sahiptir.

Bence yukarıda yazdıklarımı bir düşün. Öyleki 8800'ün fiyatının üzerine biraz daha eklersek Canon EOS300D gibi bir D-SLR fotoğraf makinesi de alabiliriz değil mi? Hatta bunun da üzerine biraz eklersek Nikon D70 alabiliriz, işte bahsettiğim basamakalar ortada.

• teşekkür ederim son yazdıgın iki makine üzerine yogunlaşacagım.aldıgım mak uzun süre beni idare etsin
    istiyorum.
    aydınlarada fiyatları nıcon d70 807 euro
    canon 300d 867 euro
    canon powershot pro1 925 euro
    sen olsan hangisini secerdin.belki sıkıyorumdur ama azparalar degil.
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantan -- 19 Şubat 2005, 14:03:52 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.