Şimdi Ara

Fotograf makinesi alicamda 2 saniye bakarmisiniz :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok kararsız kaldım sizide gwce gece rahatsiz ediyorum kusura bakmayın.Ben fotograf cekmeye yeni basliyacagim bu nedenle bir giris seviyesi fotigraf makinesiyle basliyacagim.
    Kararsiz kaldigim nokta şu
    Canon 100D
    Canon 600D
    Canon 650D

Siz olsaydiniz hangisini alirdiniz yada daha farkli bisey varmi Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamün aleyküm
    Başta bilgi düzeyiniz ne alemde bilmediğimden ben sadece az biraz tahminle tavsiyede bulunayım:)
    100 d küçük kompakt ama boyundan büyük işlere kalkışan yılın makinesi benim gözümde çünkü sensöründen vizörüne dokunmatik ekranından dış kaplama malzemesine gerçekten mini bir 700d olmuş:)
    600d ve 650 d ise alındığında sizi üzmeyecek gayet sevecen giriş seviyesi dslr modelleridir
    Size tavsiyem odur ki boynunuzun sağlığı ve kullanım kolaylığı açısından 100d mantıklı bir seçim olacaktır.

• F/p olarak 100d iyidir. Sirkeci'de 800 lira civarına bulabilirsiniz.
  • furkanyusuf87 kullanıcısına yanıt
    100d ile 600d hem fiyat hem de özellik bakımından yakın makineler olsalar da, ergonomi bakımından 600d daha öndedir. benim tavsiyem bu makineleri canlı canlı görüp hangisi elinize daha iyi geliyorsa onu almanızdır.
    kısa bir not yine kendi fikrim. fotoğraf çekmeye yeni başlanıyor diye giriş seviyesi alınmak zorunda olunmamalıdır. sadece fotoğrafa yeni başlıuorumun altında sevilip sevilmeyeceği durumu belli olmağından sevilmezse az bir yatırımla uzaklaşılabilir. ama eğer gerçekten sevilecekse fotoğraf yok yere daha sonra ikinci bir masraf olarak makine alınacaktır.
  • Ustacım 600d de dokunmatik ekran yok cok bisey degisirmi

• 800 TL'ye 100D bulunuyor ise iyi imiş o aslında. Valla dokanmatik var benim makinada 1 kere kullanmış değilim :) Bazen 100'de 1 kullandığımız şey için extra para ödüyoruz. Alırken de o kadar ince eleyip sık dokuyoruz sözde. Kullanmayacağımız şeye niye para veriyoruz öyle ise ? :) 600D bu dokunmatik ekranlılar çıkmadan evvel zamanının fırtına makinalarından birisi idi. 500px, flickr.com, pixoto.com gibi sitelerde 600D'yi aratıp çekilen fotolara bakın. Dokunmatik bir eksik olsa o fotolar çekilebilinir miydi kendiniz görün.
  • Bide 800 TL ye gercekten 100D yi bulabilirmiyim

• 100 d harika makine.
  • 650D aldim hocam cok guzel makine .100D ise Bayan arkadaşlarımıza ve sürekli seyahatte olup zorluk cekenlere bire bir tavsiyemdir .

• İrkeğim hamallık yaparım gibi yani . Hayırlı olsun, güle güle kullanın...
  • Erkek olmak bunu gerektirir
  • Arkadaslar yeni bir konu açma gereği duymadim. Bir bayan arkadasa makine almayi düşünüyorum yorumlarda d100 un bayanlar icin ideal oldugu soyleniyor. Kafama takilan nokta lensler? Hangi lensler alınmalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JindaR

Arkadaslar yeni bir konu açma gereği duymadim. Bir bayan arkadasa makine almayi düşünüyorum yorumlarda d100 un bayanlar icin ideal oldugu soyleniyor. Kafama takilan nokta lensler? Hangi lensler alınmalı ?

100D küçük bir makine oldugundan bayanlarında elleri erkeklere oranan biraz küçüktür bu nedenle sıkıntı yaşamamaları icin genelde 100D yi alirlar.
    Lens konusuna gelirsek 18 55 kit lensle başlar zamanla zaten hangi lensi almak istedigini soyler mesela daha yakın cekimler(bitki böcek) macroya merak salar.Yada genellikle portre cekimi yapmak istiyordur En dusugunden ve performans acisindan parasina göre cok yuksek olan bir lens olan 50mm f 1.8 (250 TL civarı ) vs vs .
    Yani kullanıcı neyi cekmek istedigini anlamalı ilk olarak . Biraz uzun yazdım ama kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanyusuf87

quote:

Orijinalden alıntı: JindaR

Arkadaslar yeni bir konu açma gereği duymadim. Bir bayan arkadasa makine almayi düşünüyorum yorumlarda d100 un bayanlar icin ideal oldugu soyleniyor. Kafama takilan nokta lensler? Hangi lensler alınmalı ?

100D küçük bir makine oldugundan bayanlarında elleri erkeklere oranan biraz küçüktür bu nedenle sıkıntı yaşamamaları icin genelde 100D yi alirlar.
    Lens konusuna gelirsek 18 55 kit lensle başlar zamanla zaten hangi lensi almak istedigini soyler mesela daha yakın cekimler(bitki böcek) macroya merak salar.Yada genellikle portre cekimi yapmak istiyordur En dusugunden ve performans acisindan parasina göre cok yuksek olan bir lens olan 50mm f 1.8 (250 TL civarı ) vs vs .
    Yani kullanıcı neyi cekmek istedigini anlamalı ilk olarak . Biraz uzun yazdım ama kusura bakmayın

vallah bitki böcek cekmez:) genelde kendini yada etrafndaki insanları çeker diye düşünüyourm cok nadir de manzara şehir görüntüsü falan:S

• 50mm Derdine deva zaten fazla bi maliyeti yok.
    Zaten 18 55 kitlede manzara portre vs cekersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.