Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tatile çıkarken yanımda götürebilceğim genellıkle kendımi ve ailemi çekeceğim video çekebilen görüntü kalitesi ortanın biraz üstü fotoğraf makınesı arıyorum. Aynalı veya Aynasız olayını bılmedığım için bi yardım edersenız çok teşekkür ederim bütçe 1500Tl olabilir önerilenize göre düşer veya yükselebilir.Şuan CANON 1200D baktım eğer aradığım koşullara uygunsa o cihazı alabılrım şimdiden teşekkürler.
    Her türlü önerilere açığım yardım ederseniz iyi olur. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynasiz makinelerde sensorun onunde ayna olmadigindan daha kucuk ve bir cok model dslr (aynali) modellere gore daha hizli olan makinelerdir. Dslr makinelerden Canon 100D onerebilirim fiyati ve performansi acisindan basarilir bir makine zaten kendisi 650D nin kucultulmus versiyonu diye gecmede bir cok yerde. Aynasizlardan Panasonic GX1 Sony a6000 onerilerim arasinda yalniz sony biraz sizin butcenizi asmakta soyleyeyim

• Nx300 ve yanında düşük ışık koşulları için 30mm f/2. 30mm lensi Teknosa'lardan 137TL fiyatla alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    En iyi tercih olur

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Nx300 ve yanında düşük ışık koşulları için 30mm f/2. 30mm lensi Teknosa'lardan 137TL fiyatla alabilirsiniz.

nx300 ile nx3000 arasında ne gibi farklar var hocam
  • Benimde merak ettiğim konu. Bu bahsettiğiniz nx300 mesela kelebek böcek sinek çekimleri oluyor ya net görünümleri oluyor. Bunun içinde kullanılırmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BlindGuardianNN kullanıcısına yanıt
    Makro lens alırsanız olur tabi. Hiçbir makine makro lenssiz öyle fotoğraflar çekemez. Raynox 250 de alınabilir ama kullanışlılığı düşük. Sadece belli bir bölge net olacak. Yine de tek amacınız böceğin gözüne kadar girmekse işe yarar bir ürün. Daha uzaktan çekemezsiniz yalnız.

Anladım. Yani aslında normal çekim, manzara objeler v.b. ama arda uygun bir kelebek v.b. görürsemde onuda arada çekerim diye düşündüm, hepsi için genel olarak yok mu , yada böcek için ayrı lens, manzara için ayrı lens takarak istediğim gibi çekim yapabilirmiyim
  • BlindGuardianNN kullanıcısına yanıt
    Genel lensler kit lensler oluyor işte. Herşeyi yapan ama hiçbir şeyi tam yapamayan lensler. Manzarada iyidirler ama ultra geniş açılı lensler kadar geniş çekim yapamazlar, kelebek çekersiniz fakat makro lensle çekeceğinizden 4-5 kat daha küçük olur, portre çekersiniz ama portre lenslerine göre arkaplan bulanıklığı çok az olur.

Hepsi bir arada lens yok. Öyle olsaydı herkes onu alırdı zaten. Makro, manzara vs diye binlerce lira vermezdi kimse. Tüm lenslere birden sahip olabileceğiniz en ucuz sistem NX. 60mm makro lens teknosalarda şu anda 850 lira. Diğer sistemlerde 1500 oluyor en azından. Portre için de kullanılabilir bu lens. Ya da düşük ışık ve portre için yine teknosalardan 207 liraya 45mm 1.8 alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Ocak 2016; 11:35:26 >
  • 2. el uygun fiyatlı bir Sony A mount SLT A37-A55-A35 + 2. el minolta af 50mm RS 1:1 macro . 1000 lira gibi bir rakama gayet güzel ikili olur .
    anladım, o zaman böcekler için alıcam bi tane , bitanede genel manzara için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.