Şimdi Ara

fotoğraf makinesi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben dslr fotoğraf makinesi almak istiyorum. Fotoğraf makineleri hakkında pek bilgim olmadığı için sizin tavsiyelerinizi almak istiyorum.
    2. el fotoğraf makinesi satan güvenilir bir internet sitesi biliyor musunuz? Makine alırken nelere dikkat etmeliyim ve de 3000 tl ye kadar sıfır ve 2. el alabileceğim fotoğraf makinesi önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim

• Mesela
    urun.n11.com
    Sony A6000 16-50mm Lens Kit Wi-fi® Aynasız Fotoğraf Makinesi - n11.com
    https://urun.n11.com/aynasiz-fotograf-makinesi/sony-a6000-16-50mm-lens-kit-wi-fi-aynasiz-fotograf-makinesi-P75168015

Günümüzde aynasız dediğimiz (listedeki 2'inci model Sony a6000) gibi makinalar daha yetenekliler. Tabi a6000 çıkış tarihi olarak biraz eski fakat Nikon D3500'den sınıf olarak üst sınıfın bir modeli diyebiliriz.

Lens fiyatları da önemlidir, bu aletler genelde üzerinde gelen lens 3x zum yapar ve optik kalite olarak vasattırlar. O yüzden bu lensle fotoğraf makinasına hakimiyet kazanıp ve temel fotoğrafçılığı öğrendikten sonra 2 ve 3'üncü lens alma ihtiyacı doğar yada doğurtturulur :) 9 doğurtur gibi, öğrendikçe lens alasınız gelir yada aldırırlar işte siz dordukça falan. Ortam pazarlamacı da dolu olduğundan kimsenin kit lensle yapılacak çok şey var dediğine rastlamadım ben mesela hemen gib F1.8 lens al diyorlar :) Dolayısı ile lens fiyatları da önem kazanır. Fakat 2'inci lensi 1 sene sonra alacak olsanız işte 1 yıl taksitle lensi almışsınız gibi de düşünebilirsiniz.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Bende nikon d3500 fotoğraf makinesi düşünmüştüm fakat wi-fi özelliği olmadığından fotoğrafları direk teleofunuma atacağımı bilmediğim için emin olamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeyuboğlu

Bende nikon d3500 fotoğraf makinesi düşünmüştüm fakat wi-fi özelliği olmadığından fotoğrafları direk teleofunuma atacağımı bilmediğim için emin olamadım.
    BlueTooth var D3500'de o ne işe yarıyor ?
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    iPhone’larda da bluetoothla gönderilebiliyor mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeyuboğlu

iPhone’larda da bluetoothla gönderilebiliyor mu
    BlueTooth epey eskiden beri var olan ir teknoloji, yapılamayacağını hiç zannetmiyorum.
    Ürünün bir incelemede "İyi yönleri" olarak şunlardan bahsedilmiş
    Pros
    Compact.
    Affordable.
    24MP resolution.
    5fps continuous shooting.
    - Automatic image transfer via Bluetooth.
    In-camera shooting guide for beginners.

Kaynak :
    .

• Araştırmalarım sonucunda nikon d5300 ile canon 200d arasında kaldım. Canona o kadar para vermeye değer mi? Nikonda işimi görür mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikinci elde d5300 öneririm, canon cephesinde objektifler bakımından sorun yaşamazsın, nikonda objektifler canona göre pahalıdır.
    İkinci el makine alacakken dikkat etmeniz hususların başında shutter sayısı yani perde sayısı gelir, makine içindeki perdenin bir ömrü vardır ve zamanla aşınır bozulur, genel olarak giriş seviyesi makinelerde perde ömrü 50bin falandır, örneğin d5300 alıyorsanız 10-15bin perde ömrü idealdir, 20binde duruma göre tercih edilebilir, bur arada perdenin ne zaman bozulacağının garantisi yoktur. 150bin ömür biçilen perdelerde 600-700bini devirenleri gördük.
    İkinci olarak açılmış, tamirat görmüş bir makineyi sebep her ne olursa olsun tercih etmekten uzak durun.
    Siz yinede fotoğrafçılıktan anlayan, slr makineleri aktif kullanmış birinden yardım alın.
  • Video çekmeyeceğim ve iyi bir ikinci el cihaz alayım derseniz. Nikon D700 öneririm. Şu anda ikinci el temiz bir cihazı 2000 TL civarına alabilirsiniz. Shutter sayısı da bence o kadar kritik değil perde değişebiliyor neticede. Bence önemli olan sensor un iyi durumda olması.
    Sanırım wifi önemli sizin için. Bu makina eski olduğundan öyle birşey mümkün değil ancak bu aşağıdaki ürün ile onu da sağlamanız mümkün sanıyorum. Kendim denemedim ama işe yarar gibi. B&H kendisi teyit etti.

DigiGear Slim SD/Wi-Fi SD to CompactFlash Type 1 Memory Card Adapter

Nikon D700 full-frame bir dSLR dır. Zamanın en iyi makinalarından, 2000 TL üzerine 50mm AF bir lens alırsanız bence çok iyi fotoğraflar çekebilecek bir düzeneğiniz olur ve bütçenizi de çok aşmamış olursunuz.
    Fotoğran işini severseniz fullframe den devam edeceğinizi düşündüğümden gidip APSC bir cihaz tavsiye etmiyorum hiç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.