Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
21
Favori
1.197.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Örnek fotoğrafları inceleyip daha doğru bir karar verebilmen için link'leri eklemiştim. Çünkü örnek vermek gerekirse fotoğraf kalitesi açısından kimi kullanıcılar Canon'un yumuşak geçişli renklerini sevdikleri için Canon tercih ederler, kimi kullanıcılarda Nikon'da ki keskinliği beğenirler. İşte burası tamamen zevk meselesi.
    Bu arada Nikon D70s ve D50 ürünlerini çıkarttı, istersen onları da inceleyebilirsin. İnşallah yeni ürünlerin çıkmış olması D70'in fiyatını biraz daha aşağıya çeker.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili Murat,

Örnek fotoğrafları inceleyip daha doğru bir karar verebilmen için link'leri eklemiştim. Çünkü örnek vermek gerekirse fotoğraf kalitesi açısından kimi kullanıcılar Canon'un yumuşak geçişli renklerini sevdikleri için Canon tercih ederler, kimi kullanıcılarda Nikon'da ki keskinliği beğenirler. İşte burası tamamen zevk meselesi.
    Bu arada Nikon D70s ve D50 ürünlerini çıkarttı, istersen onları da inceleyebilirsin. İnşallah yeni ürünlerin çıkmış olması D70'in fiyatını biraz daha aşağıya çeker.

Mertkan Hocam;

D70s ve D70 arasindaki farkliliklar nelerdir.
    D70 yada 350D alacagim buyuk ihtimalle. D70s dahami iyidir.

• Sevgili @Alcoholic,

D70 ve D70s arasındaki genel farklılıklar, daha yüksek pil ömrü daha büyük Lcd Ekran ve çok daha iyi performans. D70 ve 350D'yi daha önce bir topic'de kıyaslamıştık ve tekrar yazmak gerekirse benim oyum D70'den yana olurdu.
  • @mtkn3
    üstünden biraz geçmiş ama yorum için teşekkürler beğendiğinize sevindim...
  • sony p93 ün canon a 510 dan eksiği varmı

USA de a510 cok daha ucuz olmasına ragmen sınırsız kaliteli video yuzunden sony tercih edicem galiba
    ama keske a510 alsaydım dermiyim ne dersiniz su an canon a75 kullanıyorum ve fotograflarından cok memnunun
    o yuzden kesin karar vermedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Nisan 2005, 19:49:45 >
  • Sevgili Alihan,

Canon A510'un Sony DSC-P93'e göre üstün gelen genel özelliklerine inceleyecek olursak,

Öncelikle A510 Full manuel bir fotoğraf makiesidir ayrıca daha büyük sensör boyutuna, daha geniş ISO yelpazesine, daha geniş açılı ve dafa fazla zoom yeteneği olan objektife, daha iyi normal ve macro odak mesafelerine, beyaz dengesinde hem manuel ayarlama imkanına hem de daha fazla ön tanımlı seçeneğe, daha iyi diyafram açıklığına, daha hızlı max. perde hızına ve daha büyük LCD ekrana sahiptir.

Tüm bunların yanında biraz daha yüksek çözünürlük istiyorsan A520'yi de inceleyebilirsin.
  • cevap için tesekkur ederim ama sonynin sensor boyutu 1/1.8 canondan daha buyuk diye biliyorum
    birde 2 si arasında senin tercihin ne olurdu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili @Alcoholic,

D70 ve D70s arasındaki genel farklılıklar, daha yüksek pil ömrü daha büyük Lcd Ekran ve çok daha iyi performans. D70 ve 350D'yi daha önce bir topic'de kıyaslamıştık ve tekrar yazmak gerekirse benim oyum D70'den yana olurdu.

Çok saol.

Son kararım D70
  • Sevgili Alihan,

Sony DSC-P93 1/1.8 ", Canon A510/520 ise 1/2.5" sensör boyutlarına sahiptirler. Seçim listesine A520'yi eklersek, benim oyum A520'ye, eklemezsek A510'a olurdu.
  • dostum ben sony düşünüyordum cyber-shot dsc p200 bu makina hakkında bir görüşün var mı?yada başka hangi makinayi önerirsin?
  • İyi günler arkadaşlar ben yeni üyeyim.Şu anda elimde orite 3.1 var.Kapalı ortamlardaki ve hareketli ortamlardaki baskı kalitesinden memnun değilim.Daha iyi bir makina almak istiyorum.Fiat çok önemli değil.Bu konuda oldukça amatörüm.Yazılanları okudukçada kafam iyice karışıyor.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Benim için önemli olan özellikler

1-Baskı kalitesinin iyi olması (arkadaşlarımda Canon A95 powershot ve Fuji Finepix S 602 Zoom var onların baskı kalitesini beğeniyorum fakat boyutları büyük)

2-Boyutunun küçük olması her an çantamda taşıyabiliyor olmam

3-Hareketli ortamlarda netgörüntü alabilmek (Özellikle kızımın resimlerini yakalamak istiyorum.Çok hareketli olduğu için net görüntü alabilmek benim için önemli)
  • Sevgili Musatafa,
    Sony DSC-P200 de güzel bir dijital fotoğraf makinesidir, forumumuz içerisinde bir araştırma yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Sevgili Ülkü,
    Şu anda Nikon, Canon ve Fujifilm'in boyut olarak küçük modelleri bulunmaktadır. Bunlar arasından hem mali durumuna hem de zevkine uygun olan bir kaç marka/model belirlersen, senin için en doğru fotoğraf makinesi alma konusunda ben ya da forum arkadaşlarım çok daha kolay yardımcı olabiliriz.
  • Sevgili mtkn3 ve arkadaşlar

Ben marka olarak Canon'a karar verdim.Dünkü araştırmalarımda canon için yapılan yorumlar beni o markaya daha yakınlaştırdı.A95 in baskısını çok beğeniyorum.İstediğim özelliklere çok uygun fakat beni tek rahatsız eden kısmı boyutu.Gerektiğinde küçük bir bel çantasınada koyup götürebilmeyi istiyorum.Onun dengi bir makina olarak ne önerebilirsiniz?.Fiyat için 1 milyarı geçmeyecek birşey düşünüyorum (herşeyi dahil) Canon ıxus 40 modelini yalçınların kataloğunda gördüm boyut olarak uygun görünüyor bu konuda yorumunuz nedir? önerirmisiniz? Makinalar hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığımdan seçenek sunamıyorum.İstediğim özelliklere sahip bir kaç model önerebilirseniz.İnceleyip tercihlerimi ona göre sunabilirim.İlginiz için şimdiden teşekkürler
  • Sevgili Ülkü,

Canon'larda; SD 10(IXUS i), SD 20(IXUS i5), SD 200(IXUS 30), SD 300(IXUS 40), SD 400(IXUS 50), SD 500(IXUS 700), Nikon'larda ise; 4600, 5600, 5900, 7600, 7900 ve S1 modelleri boyut olarak gerçekten küçük fotoğraf makineleridir. Görülebileceği üzere sadece iki markadan örnekler verecek olursak ürün yelpazesi oldukça geniş. Fotoğraf makinesi seçimi yapmadan önce katalogdan bakmak yerine, her hangi bir fotoğraf makinesi satıcısına gidilip yerinde incelenirse çok daha net sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum.

Ayrıca bir makine seçimi yaparken sadece markaya bağımlı kalmak büyük bir yanlış olur, çünkü öncelikli olan fotoğraf makinesinden neler beklendiğidir. Bu yönde yapılacak olan tercih listesi ve eleme sonucunda kişilerin ihtiyaçlarını belirleyecek en doğru marka/modelde karar kılınır.
  • 400 - 600 mılyon arası yarı profesyonel bimakina arıyorum ne önerirsiniz
  • sevgili mtkn3

cnon ixus 700 ile ixus 40 ı yorumlayabilirsen sevinirim
  • Sevgili Ülkü,

Her iki fotoğraf makinesini biribirilerine üstünlük sağlayan genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

Canon SD300'ün (IXUS 40) Artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha geniş açılı fotoğraflar çekebilme imkanı sağlayan objektif ve daha iyi macro odak mesafesi.

Canon SD500'ün (IXUS 700) Artıları: Çok daha yüksek çözünürlük ile daha büyük baskılar alabilme ve yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilme imkanı, biraz daha iyi zoom mesafesi, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli hafıza kartı.

Bu seçimde büyük boyutlu baskılar alınmayacaksa, benim oyum SD 300 (IXUS 40)'dan yana.

• canon s70 aldım da pentac 750 mi yoksa olympus c-7000 ümü önerirdiniz?
  • Sevgili mtkn3 ve arkadaşlar

şu an için kafamda ixus 50 var elime aldım inceledim.Bir kaç çekim yaptım gerçi baskı kalitesini görme şansım olmadı(A95 ile baskı kalitesi arasında bir fark varmıdır?A95 in baskı kalitesi istediğim gibi) bilgisayar görüntüleri iyiydi.ixus 50 nin çekim örneklerini görebileceğim bir site tavsiyeniz olabilirmi?forumda ixus 30 için E18 hatası olduğunu okudum.Bu modelde bu sorun giderildimi?Bir de biryerde yanlış hatırlamıyorsam resmin kenarlarında gölgeleme gibi birşeyler olduğunu okumuştum.Bu konuda bilgisi olan varmı?Aşağıda belirttiğim ihtiyaçlarıma göre bu seçim doğrumudur sizce?

1-Baskı kalitesinin iyi olması

2-Küçük olması

3-Çok fazla manuel ayar kullanmadan çocuğumun büyümesini takip etmemi sağlamak amaçlı.Çocuklar hareketli olduğu için hareket halindeki çekimlerde çok fazla sorun yaşamamak

4-Tarih baskısı alabilmek (sanırım bu özellik çoğu makinada var)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    Ülkü

• Sevgili Ülkü,

Canon SD400 (IXUS 50) ile Canon A95 arasında fotoğraf baskı kalitesi açısından, aynı ortamda ve aynı ayarlarda yapılacak çekimlerde aşırı uç farklılıklar olacağını sanmıyorum. Ancak çekilecek olan fotoğrafın kalitesi açısından Canon A95 içerisinde bulunan manuel ayarlar ile çok daha güzel ve etkileyici fotoğraflar çekilebilir. Çünkü bir fotoğrafı makine değil, fotoğrafçı çeker

E18 problemi tüm Canon'lara has bir arıza kodudur, kısaca objektifin sıkışmasını/zorlanmasını haber verir diyebiliriz. Titreşim konusunda ise, hangi makine olursa olsun düşük ışık şartlarında düşük perde hızına ihtiyaç duyacağından titreşime karşı aşırı hassasiyet gösterecektir. Ama perde hızı yükseltildiğinde bu hassasiet ortadan kalkar. Size uygun bir örnek verecek olursak; Diyelim ki çocuğunuzun bir fotoğrafını çekeceksiniz ve ortam biraz loş, auto mod'da bir çekim yaptınız ama sonuç tatmin edici değil (makine titremiş). İşte böyle bir durumda flash aktif hale getirilirse perde hızı artacak ve titreşimin de önünce geçmiş olunacaktır.

Canon SD400 (IXUS 50) çekilen fotoğraf tarih ekliyor mu tam bilmiyorum, ancak bu büyük bir problem değilidr, nasıl olsa çekilen fotoğrafı bilgisayar ortamına aktardığımızda dosyanın özelliklerinden çekim tarihini görebilir ve istersek kendimiz fotoğrafın üzerine ekleyebiliriz.

Son olarak Canon SD400 (IXUS 50) ile ile çekilmiş (amatör) örnek fotoğraflara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.

-------------------------

Sevgili @triton,
    Sorunun cevabını aşağıdaki link içerisinde bulunan post'larda bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_2679383/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 28 Nisan 2005, 10:32:06 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.