Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesine Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    merhaba ikinci el olarak maksimum 1200 tl ye kadar dslr'e geçmeyi düşünüyorum. açıkçası fotoğraf çekmeyi severim şuan hali hazırda cep telefonum isteklerimi karşılıyor (samsung a50) ama fotoğraf makinesi hevesim var acaba 1100d ve ya nikon 3100d gibi fotoğraf makineleri elimdeki telefondan daha iyi bir fotoğraf çekimi yapabilir mi ?

• Daha iyiden kastınız daha detaylı ve net fotoğraflarsa evet.
  • hocam yani 1100d alırsam telefonda kalmadığıma pişman olur muyum ? 500d de alabilirim
  • byzatwuer B kullanıcısına yanıt
    Eğer 1100D ile 500D arasında çok fiyat farkı yoksa 500D daha mantıklı. Hem megapiksel olarak hem de Full Hd video çekebiliyor. Bu makineler ile RAW dediğimiz ham kalitede fotoğraflar çekip dilediğin gibi oynamalar yapabilirsin. Aşağıya 1100D ile çekilmiş örnek fotoğraflar içeren link ekliyorum. Bu fotolar sadece düzgün pozlanmışlar, üzerlerinde oynama görmüyorum;

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 7 Temmuz 2020; 11:28:37 >
  • Hocam peki 1100d örnek bir telefon kamerasından daha mı güzel çekim yapar
  • yada şöyle sorayım. telefonda mı kalayım yoksa 1100d ile amatör fotoğrafçılığa geçeyim mi
  • Telde kal... Telefon ile de amatör fotoğrafçılık yaparsınız. Böyle giriş seviyesi, yetenek ve özellik fukarası aletlere hiç para dökmeye gerek yok. Gece tripoda takıp da manzara falan çekeceksen ancak o zaman fark edecek. Yok bir de gidip F1.8 prime lensler, makro lensler alacaksın da, ehh işte o zaman da biraz fark edecek cep telden ama toplam maliyete bi bakacaksın, hamallığına ve ödediğin paralara göre fotoğraf hobisi tepeden tırnağa bir sömürü. Dipsiz kuyu. Git başka yeteneklerini geliştirmeye çalış :) Daha az sömürü olan bir sürü alan var. Cep telini yenilersin 1-2 yıl sonra çok daha iyi yetenekleri olur ama foto makinasını yenilesen de cep tel kadar hızlı ve ciddi yenilikler de gelmiyor.
  • Fotoğrafa ilgin varsa makine alınabilir. Daha sonrasında uygun fiyata lens alıp bol bol güzel fotoğraflar çekebilirsin. Yapacağın masraf makine+lens+hafıza kartı olacak. Ben uzun yıllardır tripodsuz ıvır zıvırsız masrafsız fotoğraf çekiyorum. Belki ekstradan batarya alırsın.

Ama dersen ki telefonla çektiğim fotoğraflar dışında ilgim yok, telefonunla çekmeye devam et. Telefonlar için de farklı lens aparatları var
  • fotoğraf cekmeyi gercekten seviyorsan en güzel secim üst düzey bir akıllı telefon olur.güzel bir kare yakalandıgına cogunlukla dslr cantasinda çok uzaklardadır..
  • byzatwuer B kullanıcısına yanıt
    Bence Sony rx100 serisinden yada Canon G7x ii - G9x ii gibi yada diğer markaların 1" sensörlü kompak makinelere bak derim. Bir amatör fotoğrafçının tüm aradıklarını fazlasıyla karşılarlar ve her daim de yanındadırlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel özellikli kompakt bir makine al. Sony rx100 m2 gibi mesela.
  • Telefon almak daha mantıklı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 21 Mayıs 2021; 1:38:45 >
  • Merhaba,

Telefon kamerasından, fotoğraf makinesi geçmek fotoğraf hobisi ile uğraşmak için elzemdir bence.

Benim maceram şöyle başladı, yıllar önce samsung s850 kompakt makine aldım, manuel modu olan bir makineydi, onun bunun fotoğrafını çekerken bazı kareleri istediğim gibi pozlayamadığımı, bazılarında ise kareyi yakaladığımı, ışık vs olmadığını anladım. Bir kitap okumaya başladım (adını hatırlamıyorum) fotoğrafçılık terimlerini ve neyi nasıl kullanacağımı öğrendim. Gene olmadı görüntüyü kareye sığdıramaz, yada tam tersi karenin çok büyük çektiğim objenin çok küçük kaldığı kareler oldu. (lens problemi), fotoğraf işlemek istedim, bu sefer makine jpeg (sonradan bu makine ile RAW çekmenin yolunuda bulmuştum ) verdiği için düzgün ayarlar yapılmıyor. Bütün bunlar olurken cep telefonlarında fotoğraf kalitesi hızla artıyor.

Durdum ve bu makina bana yetmiyor dedim. biraz daha iyi bir makina bulmalıyım deyip lens seçeneği olan modellere baktım, sony A5000 aynasız makina aldım ikici elden. aman Allah'ım dedim ilk fotoğraflardan sonra, ben bu güne kadar neden oyalandım diye düşündüm. fotoğraf çekiyoruz ama bu sefer lens problem oluyor, lensler çok pahalı, haydi bakalım araştırırken adaptörle manuel lens kullanımını öneriyorlar manuel lensler o zamanlar çok ucuz şimdiki gibi şişirilmiş fiyatlar yok kimse yüzüne bakmıyor. Manuel lens topladım, çinden adaptörlerini aldım çeşit çeşit. Manuel çekim nasıl zor nasıl zor, ama bir o kadar zevkli, bir kareyi kafanda canlandırıyorsun sonra ayarlar falan filan biraz çalışıyorsun basıyorsun deklanşöre, hop kafandaki kare ile senin çektiğin arasında dünya kadar fark var . Amatörlük işte, nasıl öğreneceğiz bu işi herkes diyor kurs alacaksın yoksa olmaz, para yok ayrıca fotoğrafçılık Türkiye'de pahalı bir hobi (hep öyleydi). Yabancı forumlarda profesyonel bir amcanın yazısını okuyorum ve adamın söylediği laf şu anlama geliyor "madem dijital makina kullanıyorsunuz neden deklanşöre basmaktan korkuyorsunuz? Film bitmez merak etmeyin." Bol bol fotoğraf çekiyoruz sonrasında aynı kareden ayarlarla oynayarak onlarca fotoğraf, portre çekmiyorsan sıkıntı yok sonuçta pozu veren sıkılmıyor. Bu arada telefonların mega pikselleri aldı başını gitti artık iş yerinde cep telefonu kamerası kullanıyorum, bazen çocukları çekmek için yada dışarıda falan cep telefonu yetiyor. Ama makinadan aldığım zevki alamıyorum.

Bir merak makro fotoğraflara dadanıyorum. Ama A5000 yetmiyor özellikle vizör eksiği her yerde karşımda, yine ikinci el bir üst model A6000 alıyorum, ve macera devam ediyor. A6000 ve lenslerim ile memnunum hayatımdan ama şu sıralar full-frame bir makina beni hep dürtüyor. Kafamda deli sorular, fotoğraf çektikçe bir üst sınıfa akıyorsunuz.

Tabi sizde de böyle olacak demiyorum. A5000 sattığım arkadaş, makineyi kompakt bir makine gibi kullanıyor, ve orada kaldı. Üzerine bir gıdım koymadı, bu saatten sonrada koymayacak. O, makinenin çektiği resimlerdeki detayları seviyor cep telefonu daha çok kullanıyor ama itiraf ediyor bu makineyle çektiklerim daha güzel diye.

Çok yazmışım işin özü şu, fotoğrafçılık (amatör dahi olsa) hobiniz varsa ikinci el sorunsuz bir makine alın. Öncelikli olarak kit lens ve seçtiğiniz makineye ait en az bir prime lens alın (50mm veya 35mm) ki kit lens ile diğer lens arasındaki farkı yaşayın. en az bir kitap okuyun ve bol bol fotoğraf çekin. Baktınız yürüyorsunuz zaten başınıza gelecek olanlar benim gibi. Baktınız olmuyor satıp değerlendirirsiniz. İkinci elden ikinci ele kaybınız büyük olmaz, yada en azından değeri korunur.

Cep telefonu ise zaten elinde fotoğraf çekersin problem olmaz.

• Ben 1 yıldır kamp, outdoor işleri ile ilgileniyorum. 4k takipçili bir instagram hesabım var, HTC U11 telefonum var ve tüm fotoğraflarımı bununla çektim bugüne kadar. Fotoğraf makinesi planım hep vardı. Çünkü elimdeki telefon bazı şeylere izin vermiyordu. Mesela alan derinlikli fotolar. Cep telefonu ile bir yere kadar. Kampta oldukça fazla malzeme çıkıyor fotoğraf anlamında. Bu yüzden makine şart olmuştu.
    Olympus EM10 Mark III satın aldım bu hafta başında. 14-42 IIR lens ile geldi. Direkt denemeler yaptım ve telefonla arasındaki farkı gördüm. Uzun pozlamada bile radaki farkı net farkediyorsunuz, Daha kusursuz. Tabi yeni çıkan cep telefonlarının bazıları aynı işi yapıyor ama aşırı pahalı. Şimdi bu makineye 45mm f/1.8 lens alacağım asıl istediğim fotoğrafları çekmek için. Telefon bana bazı şeyler için kısıtlı imkan sunuyor. Ama makine ile çok daha kaliteli fotoğraflar çekeceğim.

Yani olay biraz da uğraştığınız ilgi alanı ile ilgili gibi. 45mm den sonra 25mm de alıp belki sokak fotğrafçılığna da geçebilirim vakit buldukça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 11 Ağustos 2020; 14:5:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.