Şimdi Ara

Fotoğraf Yazıcı Tavsiye (L800 Alındı - Sorularınızı Sorabilirsiniz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
5
Favori
6.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • L800 fotoğraf yazıcımı "2" sene kullanmadım. Bugün kullanmak istediğimde ise hiç bir renk mürekkep basmıyor. Yani kağıda yazar gibi sesler çıkartıp bomboş beyaz kağıdı veriyor. Mürekkepler donmamış. Ama mürekkeplerin geçtiği hortumlar mı tıkandı acaba? Sorun sizce ne olabilir ve çözümü nedir?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    mürekkep zaten tankta yada şişede donmaz o sağa sola giden yazdırma kafası var ya altında binlerce mikrobik delik vardır nozül diye geçer orada o nozüllerde kurur ve tıkanan nozüller mürekkebi püskürtemez sizin yaşadığınız sorunda bu, bakım kısmından yoğun kafa temizleme yapın üst üste bir kaç kere hatta 5-6 kere sonrasında gene bakımdan püskürtme denetimi alın bakın bakalım desenlerde eksiklik varmı ki olacaktır tahminimce inkjet makine 2 sene yatarsa işi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

mürekkep zaten tankta yada şişede donmaz o sağa sola giden yazdırma kafası var ya altında binlerce mikrobik delik vardır nozül diye geçer orada o nozüllerde kurur ve tıkanan nozüller mürekkebi püskürtemez sizin yaşadığınız sorunda bu, bakım kısmından yoğun kafa temizleme yapın üst üste bir kaç kere hatta 5-6 kere sonrasında gene bakımdan püskürtme denetimi alın bakın bakalım desenlerde eksiklik varmı ki olacaktır tahminimce inkjet makine 2 sene yatarsa işi zor.

Bakım kısmı dediğiniz yeri bilmiyorum. Servise mi götürsem acaba?
    Kafa temizlemeden kastettiğiniz şırıngayla kolonya falan mı sıkmak? Ama sıkılacak yeri de bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernknd

Merhaba bende epson ile canon arasında karasız kalmıştımhttps://www.youtube.com/watch?v=hu9Q30GZfNo bu videoyu izleyince epson l365 aldım iyi ki almışım, videoda canon gerçek renkleri vermiyor videoda bayanın saç rengi açık kahve rengi canon yazıcıda simsiyah çıkıyor. Yok kolay dolan kartuşmuş yok kurumayan mürekkepmiş bunların hepsi hikaye. Epsonun sistemi orjinal olması mürekkep ve kendi orjinal tankı olması baskı kafa tıkanma ve mürekkep kuruma olayı olmuyor orjinal olduğu için. mürekkepleride tanesi 70ml olan 27 tl 4000 sayfa üzeri çıktı alabiliyorsun canonda ise 15 ml 50 tl 300 sayfa ortalama çıktı alıyorsun yazıcalarda en önemli özellik baskı maliyeti. Epsonun l800 serileri ucuz olsaydı onları alırdım.

Videoyu Kadir Tutak hazırlamış. Kendisi sürekli Canon'u kötüleyerek ekmek kazanmaya calısan bir Epson servisi, satıcısıdır. Hic bir marka yazıcı kendi orjinal mürekkebi ile kolay kolay renk sapması yapmaz.
    Kadir simdilerde canonun yeni cıkarttıgı tanklı yazıcıların piyasaya yavas yavas hakim olmasına deli oluyordur

Denetim masası yazıcılarda kafa temizleme olması gerekli oradan yapıyorsunuz, ara ara bende yapıyorum denemenizi tavsiye ederim.
    yok makinenin kendi özelliği kafa temizleme tanktan mürekkep çekr tazzikle gönderir kafalardaki kurumaları savuşturur alttaki resimde bakım kısmı mevcut

Fotoğraf Yazıcı Tavsiye (L800 Alındı - Sorularınızı Sorabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 16 Haziran 2016; 11:55:12 >
  • Bu cihazı normal yazıcı gibi A4 yazıları çıkartmak için de kullanabilir miyiz?
    Evet kullanabilirsiniz.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    Evde on sene önce aldığım bir yazıcı ve L800 var. L800'ün fotoğraftaki ekonomikliği acaba A4 normal yazı çıktısı için de geçerli mi acaba?
    Yani az mürekkep ile çok A4 siyah yazı çıktısı alınabilir mi ?
    elbette 1000'lerce baskı alabilirsiniz dolu tanklarla düzkağıda standart kalitede
  • Teşekkürler.

Bu arada cihazı 2014'de almışım. Üşengeçlikten fazla çıktı almadım. 3 senede 1 kullanınca her üç senede bir yazılım güncellemesi ve kafa temizlemesi yapmam gerekti. Şu anda bu satırları yazarken de kafa temizlemesi yaptırıyorum makineye :) Diğer türlü mürekkep basmıyor. Üç sene önceki kafa baskısında düzelmişti. İnşaAllah bunda da düzelir diye ümit ediyorum :)

Cihaz yer kaplamasın sadece arada bir çıktı alayım dediğinizde kesinlikle aylar ve yıllar geçiyor. Çünkü fotoğraflarınızı hem harici harddisklerde hem de google fotoğraflar'da arşivlediğiniz için "zamanı gelince" çıktı alırım yazıcıdan diyorsunuz ve yıllar geçiyor :)

Şimdi masamda yerini alabildi yazıcım :)

Bu kez kafa baskısını 2 kez yapıp püskürtme deseni aldım. Sonuç olumsuz çıktı. Sanırım birkaç kez daha kafa baskısı yaptıktan sonra düzelmiş olacaktır.

Yazıcı halen satışta mı yoksa yerine yeni bir çok model mi çıktı bilmiyorum. Fakat EPSON kalitesine güvenebilirsiniz. Fotoğrafçıdan aldığınız fotoğraflardan daha kaliteli çıktılar alabilirsiniz bu yazıcıdan. Üstelik uğraşmak yok, mahremiyet de var..

• Merhaba konu tekrar hortlayacak sanırım ama yaklaşık 1 ay kadar önce uzun araştırma ve düşüncelerim neticesinde evde çıktı almak için Epson l805 yazıcıyı aldım..Merak edilen soru var ise alabilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdusunceler

Merhaba konu tekrar hortlayacak sanırım ama yaklaşık 1 ay kadar önce uzun araştırma ve düşüncelerim neticesinde evde çıktı almak için Epson l805 yazıcıyı aldım..Merak edilen soru var ise alabilirim..
    merhaba cihazdan memnun musunuz daha öncesinde başka bir cihaz kullanmısmııydınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.