Şimdi Ara

Fotograflardaki Çerçeveleri Kaldırmak ve Exe'ye icon koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotograflardaki çerçeveleri kaldırabilecek bir prg arıyorum. Temanın üzerine fotografı koyduğumda çerçeve olsun istemiyorum (ACDSee10 denedim ama böyle bir özellik göremedim ben). Ayrıca yazılan ufak tefek exe'lere icon gömebileceğim bir prg'a ihtiyacım var. (bir exe'nin iconunun değiştirilmesi veya iconu olmayana icon atama)

• Çerçeveyi bilemiycem ama icon eklemeyi Resource Hacker ile yapabilirsin.
  • Photofilter i denedinizmi.?
  • paint bile yapar (cut/kes ile), acdsee10 hayli hayli yapar.
    biraz resim programlarini kurcalamani oneririm.
  • çerçeveyi keserek pekala her programla yapabilirisiniz...

icon için Resource Hacker vb. programlar işinizi görür....
  • sanırım birinci soruda, resimlerin "canvas" ları dikdörtgen veya kare olmasın ikonlarda olduğu gibi resim ile aynı şekil ve büyüklükte olsun diyorsun. bunu normal bir resim programı ile yapabileceğini sanmıyorum (eğer böyle bir program varsa ben de görmek isterim) . aklıma sadece ikon editörleri geliyor onların da bir çogu belli bir çözünürlükten fazlasını desteklemez.

ikinci soruya gelince yazılan programlara ikon ekleme, kullanılan geliştirme ortamında bir seçenek olarak bulunmalı. eger gui tabanlı bir yazılım geliştirme programı kullanıyorsan menülerini karıştırmanı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sabata
    ...

quote:

Orjinalden alıntı: PongoLLe
    "Temanın üzerine fotografı koymak"

sanirim arka plan resmi oluyor. ikon editorde resimdeki çerçeveleri kaldiramaz (zaten diger durumuda siz yazdiginiz).
    tabi söz konusu resim .psd (yada benzeri) ise durum degisir. (hiiiiic sanmiyorum)
    "cut" yada benzeri bir basit bir uygulama ile birazda üzerinde calisilarak istenmeyen etki tema icin dusunulen fotodan cikarilabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: PongoLLe
    bir exe'nin iconunun değiştirilmesi veya iconu olmayana icon atama

cümlesi zaten yazilim gelistirilmedigini, olan üzerinde oynanmak istendigini gosteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Ocak 2008; 16:09:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 tema arka plan resmi
    9 yıl önce açıldı
    word de arka planda bulunan yazı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplarınız için teşekkürler öncelikle. Resource hacker kullandım ama dandik exeleri görmüyor bile ama exe iconunu değiştirmeye yarıyor. (reshack ve exescope kullanmış idim daha önceden zaten). Resim olayına gelince çerçeve derken yanlış anlaşılmış herhalde. Kes ile olmayacak bir şey anlattığım. Resmin arkasındaki zemini olduğu gibi kaldırmak istiyorum. Sadece resim kalacak. ACDSee de böyle bir olay var aslında magic wand diye ama yeterince sağlıklı görünmüyor. Ben siyah bir zemine resmi koyduğum vakit resmin arkasındaki beyaz background her daim duruyor. Olay süslü bir çerçeveyi silmek değil yani.

Anlatmak istediğim aşağıdaki resimde siyah zeminde duran resimde mevcut. Tek tonda wallpaper kullanmayacağım bu sebeple beyaz bölgeyi boyamak da kesin çözüm değil.

• işte "canvasın dikdörtgen veya kare olması"ndan kastettiğim buydu. zamanında o beyaz bölgeyi yok etmeye ben de çok uğraştım.
  • PongoLLe
    evet çerçeve ayri bisi, resmi koydugun icin saol.
    reshacker i zaten onermemistim, sebebini yazdigin icin tesekkurler.

koydugun resim tam da senin istedigin islem icin gerekli elzem bir resim.
    yapmak istedigin sey arkadaki beyaz fonun görünmez renk yapilmasi ile direkt cozulur. (wand kullanmadan)
    sabata gif editor ile nasil yapilacagini zaten biliyor. Ayni islemdir.
    aynisini daha maharetli bir resim programi ile (photoshop, gimp yada türevi) yapabilirsin.

bu soruyu tema forumunda sorarsan, ordakiler resimlerle epey ugrastiklari icin daha cok yardimci olacaktir.

not: beyazi tam bilemedigim bir renk ile degistirdiginde o istediginde olabiliyor sanirim. ama emin diilim, en dogrusunu tema forumundakiler bilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Ocak 2008; 17:34:34 >
  • İlginize teşekkürler. Photoshop öğrenme eğilimim vardı zaten. Bu gerekçeyle photoshop kurup kurcalayayım biraz. ACDSee managerde de belki bu arka fonu saydam yapabiirim. Biraz uğraşayım ama photosop resim editlemek için kesin çözüm sanırım. Tekrardan teşekkürler!
  • bir bilgi: yanlış bilmiyorsam resimler dikdortgen olmak zorunda.
    photoshop i ilaçlı aramak la ugrasmak yerine
    yada acdsee ile

freeware olan
    gimp i indirip kurman çook hizli bir islem olur.

not: sanirim gimp i kurmadan once gimp in sitesinden once gtk yi indirip kuruyorsun, sonra gimp i kuruyorsun, cok memnun kalacagina emin olabilirsin. hatta nice gimp severin photshop i elestirmesi gibi sende zaman icinde elestireceksindir. hangisinden baslarsan ondan devam edersin. gozlemledigim kadari ile gimp kullananlar phoshopa da hayli hayli hakim oluyor.

forumda bir gimp basligi olacakti.
  • selam dostum. arkadaki o yeri silip tranparan yapmak çok da zor değldr. acıkçası ACDSee ben kullanmadım ama hayatımın yarısı photoshop ile geçiyor. her neyse bişiye ihtiyacın olursa söyleyebilirsin ve onun için çok da kurcalamana gerek yok. photoshopta yeni bir belge yarat, arka planı tranparant olsun. sonra kendi belgeni aç. CTRL + A ile kendi belgeni seç sonra Ctrl+c ile koyala. diğer kendi yarattığına geçip ctrl +v ile yapıştır sonra magic wand ile beyaz yeri seç Delete yap. sonra bazı yerlerde prüz felan kaldıysa en son lasso tool ile tamamlayabilirsin. ama sonra kaydettiğin formata dikkat et. jpglerde transparan arka plan olmaz. o yüzden png, gif felan dene.
  • Öncelikle ikon dosyaları "ico" formatında olmak zorundadır.
    Boyut da 32 x 32 olmalı.
    Yaptığınız resimleri jpg, gif gibi yaparsanız ikon olarak istediğiniz sonuca ulaşamazsınız.
    Sanırım yapmak istediğiniz şey alttaki resimde benim yaptığımı yapmak.

Asıl isimli olan beyaz alanlı bir ikon resmi, alttaki ise düzenlememden sonraki hali. Yani arka planın yok edilmiş hali. Masaüstüm siyah renkte o nedenle ikinci resim pek iyi görünmüyor olabilir resim de ağırlıklı siyah olduğundan ama yine de beyaz alanın kaybolduğu görülüyor.

Photoshop 9 CS2 kullanarak yaptım. Yönteme gelince, ikon dosyasını açıyorsunuz, images> modes> "rgb color" seçiyorsunuz sonra layer palete gelip katmanın üzerine çift tıklıyorsunuz pencere açılıyor ona "ok" diyorsunuz. Magic wand tool ya da başka uygun bir araçla silmek istediğiniz alanları seçip siliyorsunuz işiniz bitince File menüsünden save as seçerek "ico" dosyası olarak kaydetmeyi seçip işlemi tamamlıyorsunuz.

• dediklerinin hepsinin ilacı photoshopta var ama irfan wiev her hal işini görebilir
  • teşekkürler arkadaşlar. başlangıç olarak gimp'i kullanmaya karar verdim. Lancelot_Real arkadaşımın dediği gibi daha pratik duruyor ki photoshop yok elimde. Ayrıca sadece icon için yapmayacağım bu işi. Iconların ico olarak kaydedilmesi gerektipini biliyorum ama jpg'de transparan arka plan desteği olmadığını öğrenmem iyi oldu ki dikkatimi çekmişti zaten transparanların gif ve png oluşu. Gimp kullanmaya başlayıp sonra photoshop'a geçmeye karar verdim ki resimlerle oynamaya ilgim var. İlgilenen arkadaşlara teşekürler.
  • söylenecek pek bişey kalmamış ama dediğin gibi gif yada png yaparak çözebilirsin olayı.. gif formatının renk desteği çok düşüktür dolayısıyla kaliteli bi sonuç elde edemezsin ve renklerde bozulmalar olur.. ama png formatı senin için ideal olan gibi görünüyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.