Şimdi Ara

Fotokopi öncelikli yazıcı tavsiyesi Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sınıfta kullanılacak 40 kişilik öğrenci grubu için fotokopi önceliğimiz bütçe 650 tl kadar bir kaç gün içinde almamız lazım sizlerden yardım bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam ne bulabildiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DtMt7

Hocam ne bulabildiniz

Epson L386 modeli var şuan aklımda ama Epson' a güvenemiyorum
  • Ben de yeni araştırmaya başladım direk epson l382 de buldum kendimi hocam bu tanklı yazıcılar lazerden daha mı performanslı yoksa değil mi anlamadım gerçekten
  • quote:

Ben de yeni araştırmaya başladım direk epson l382 de buldum kendimi hocam bu tanklı yazıcılar lazerden daha mı performanslı yoksa değil mi anlamadım gerçekten

sınıf öğretmeni olarak tavisyem, murekkepli yazıcı almamanız. cocukların ellerindeki ter bile murekkebi dagıtıyor.

bir de yaz tatilinde cıktı almazsanız kartusta donma yapar. ama haftada 1 cıktı alırsanız bu kuruma olmaz. bilindik murekkep alırsanız kartuslar tıkanmaz - kuruma donma suresi uzundur.

tavsiyem lazer olur, dolumu yapılan ( sınıfımdaki brother 1511 fotokopili kendim dolduruyorum 35 binde, okulda 20 bin olan baska 1511 var, gecen yıl alınan 1511 fotokopili yazcı da var onlar da saglam ) dolumunu ben yapıyorum 3 dakikada kendim yapıyorum. reset carkını cevir kullanmaya devam ediyorum.

yok ben dolum yapmam ugrasmam muadil alırım derseniz hp - canon serisi oneririm. neden toner haznelerinin brotherin toner haznesinden daha geniş olması ve daha cok cıktı alabilmeniz. ben kendim doldurdugum için bu durum beni rahatsız etmemişti.

bir de renkli yazıcıda gereksiz murekkep kullanımı da var. a4 sayfa dusunun ozellikle ilk okul kitaplarında cok fazla resim var. veya yayın evi sayfanın altına ustune renkli şerit cekiyor. bu seritler cooook fazla murekkep veya toner harcar.

yuzde 5 doluluk oranına gore hesaplanan sayı cok cok duser, yuzde 5 doluluk sıradan bir word sayfası içindeki yazının basımı için hesaplanmıstır. eger cok fazla resim vs varsa yuzde 5 de 1000 basıyorsa, resim coksa 300 - 500 ancak basar. ( murekkepli ve lazerlerde durum aynıdır )

• quote:

Orijinalden alıntı: mondschein66

quote:

Ben de yeni araştırmaya başladım direk epson l382 de buldum kendimi hocam bu tanklı yazıcılar lazerden daha mı performanslı yoksa değil mi anlamadım gerçekten

sınıf öğretmeni olarak tavisyem, murekkepli yazıcı almamanız. cocukların ellerindeki ter bile murekkebi dagıtıyor.

bir de yaz tatilinde cıktı almazsanız kartusta donma yapar. ama haftada 1 cıktı alırsanız bu kuruma olmaz. bilindik murekkep alırsanız kartuslar tıkanmaz - kuruma donma suresi uzundur.

tavsiyem lazer olur, dolumu yapılan ( sınıfımdaki brother 1511 fotokopili kendim dolduruyorum 35 binde, okulda 20 bin olan baska 1511 var, gecen yıl alınan 1511 fotokopili yazcı da var onlar da saglam ) dolumunu ben yapıyorum 3 dakikada kendim yapıyorum. reset carkını cevir kullanmaya devam ediyorum.

yok ben dolum yapmam ugrasmam muadil alırım derseniz hp - canon serisi oneririm. neden toner haznelerinin brotherin toner haznesinden daha geniş olması ve daha cok cıktı alabilmeniz. ben kendim doldurdugum için bu durum beni rahatsız etmemişti.

bir de renkli yazıcıda gereksiz murekkep kullanımı da var. a4 sayfa dusunun ozellikle ilk okul kitaplarında cok fazla resim var. veya yayın evi sayfanın altına ustune renkli şerit cekiyor. bu seritler cooook fazla murekkep veya toner harcar.

yuzde 5 doluluk oranına gore hesaplanan sayı cok cok duser, yuzde 5 doluluk sıradan bir word sayfası içindeki yazının basımı için hesaplanmıstır. eger cok fazla resim vs varsa yuzde 5 de 1000 basıyorsa, resim coksa 300 - 500 ancak basar. ( murekkepli ve lazerlerde durum aynıdır )

peki hocam toner ne kadar tutuyor doldurursanız orjinaline baktım da 90 100 lira diyor 1000 sayfalık dediği toner siz nasıl doldruyorsunuz nerden ne kadar ne alıp kaç sayfa sonra dolduruyorsunuz ?

• quote:

quote:

quote:

peki hocam toner ne kadar tutuyor doldurursanız orjinaline baktım da 90 100 lira diyor 1000 sayfalık dediği toner siz nasıl doldruyorsunuz nerden ne kadar ne alıp kaç sayfa sonra dolduruyorsunuz ?

1 kg lik toz aldım ve 35 bin baskıda 3/4 ü ancak bitti. yani kabaca 50 bin sayfa basar 1 kg. 1 kg toz da n11 veya gg da 65 - 70 lira civarında.

dolumu cok kolaydır. toneri elinize alın tıpayı acıp doldurun ( 3-4 cm kadar bos bırakın tıka basa doldurmayın ) ters yonunde reset carkı var. onu 2 vida tutuyor. o kapagı acıp reset carkını cevirin 2 vida ile o kapağı kapatıp kullanın.

ÖNEMLİ: 1511 de cihaz uzerinden menuye girip toner değiştir uyarısını "durdur" / "devam et " var. ordan devam et derseniz cihazınız sürekli hiç uyarı vermeden basar. normalda her 700 - 1000 sayfada bir içinde toz olsa dahi uyarı verir toner bitti diye.

bu sayede daha fazla cıktı alırsınız. tonerin bittigini - azaldıgını ise çıktı kalitesinden anlayabilirsiniz. baktınız cıktılar kirli - silik çıkıyor tekrar doldurup kullanırsınız.

sınıfta kullandım. 5 - 6 çeşit farklı yayının kaynak kitabı olunca cokca fotokopi cekebildim. ev odevi de verdim. begendigim sayfayı ve o an işledigim konuyu hemen fotokopi yaptım.

sadece bu cihaz için demiyorum sınıfa ufak da olsa bir fotokopi makinesi sart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lazer Yazıcı Tavsiyesi Lazım
    4 yıl önce açıldı
    Yeni yazıcı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eger 1 kg lik toz alırsanız dolumu siz yaparsanız 2-3 lira tutar en fazla. zaten 40 gram toz alıyor haznesi 1000 gr / 40 gr = 25 kez dolum yaparsınız. her dolumla da 1500 - 2000 rahat basar.
  • quote:

quote:

Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için fakat renkli almak istiyorlar o yüzden canon ya da epson arasında model bakıyorum tavsiye edeceğiniz model var mıdır?

• bunu alıcam sanırım son yorumlarınızı almak istiyorum sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Snekercia

https://www.teknosa.com/urunler/125090907/epson-l386-wi-fi-tankli-multifunction-yazici?gclid=EAIaIQobChMInPjYloG21gIVCI0bCh3gfwSGEAQYASABEgIYiPD_BwE&gclsrc=aw.ds

bunu alıcam sanırım son yorumlarınızı almak istiyorum sağolun

EPSON L386 Wi-Fi TANKLI MULTIFUNCTION YAZICI

• quote:

quote:

https://www.teknosa.com/urunler/125090907/epson-l386-wi-fi-tankli-multifunction-yazici?gclid=EAIaIQobChMInPjYloG21gIVCI0bCh3gfwSGEAQYASABEgIYiPD_BwE&gclsrc=aw.ds

Güzel bir yazıcıdır tek negatif yönü fotokopi çekerken numaratör olmadığından her seferinde kopya tuşuna basmalınız ( çoklu fotokopilerde ) Kolay gelsin hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: sever bilgisayar akhisar

quote:

quote:

Güzel bir yazıcıdır tek negatif yönü fotokopi çekerken numaratör olmadığından her seferinde kopya tuşuna basmalınız ( çoklu fotokopilerde ) Kolay gelsin hocam...

Hocam teşekkür ederim yorumunuz için evet ya okul da kullanılacak onu hiç düşünmedim numaratörlü sizin tavsiye edeceğiniz bu tarz yazıcı varmıdır ? iyi ki yazdınız cok sağolun

• Epson L486 ' da fotokopi miktarını yazıp cekebiliyormuyuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam canon maxify MB serisini bir inceleyen hem baskı hızları özellik bakımından oldukça iyi cihazlar üzerinde ekran sayesinde bütün işlmeleri ekran üzerinden halledebilirsiniz ayrıca otomatik çift taraflı baskı alabilirsiniz . hacimli kartuşlarıyla tanklılar kadar değilsede standart kartuşlu cihazlardan çok daha yüksek baskı adetlerine ulaşabilirsiniz. tavsiye etmemin en önemli sebebi dolan kartuşlarının mevcut oluşu bir kere temin edeceğiniz bu kartuşları devamlı surette kolayca doldurarak kullanırsınız bu sayede baskı masrafınızda çok çok aşağılara çekilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

hocam canon maxify MB serisini bir inceleyen hem baskı hızları özellik bakımından oldukça iyi cihazlar üzerinde ekran sayesinde bütün işlmeleri ekran üzerinden halledebilirsiniz ayrıca otomatik çift taraflı baskı alabilirsiniz . hacimli kartuşlarıyla tanklılar kadar değilsede standart kartuşlu cihazlardan çok daha yüksek baskı adetlerine ulaşabilirsiniz. tavsiye etmemin en önemli sebebi dolan kartuşlarının mevcut oluşu bir kere temin edeceğiniz bu kartuşları devamlı surette kolayca doldurarak kullanırsınız bu sayede baskı masrafınızda çok çok aşağılara çekilir.

Teşekkürler Hocam yarın vericem siparişi inceliyorum
  • Kardeş şu an Epson L605 aldım vatandan 1000 liraya.Ben de senin gibi çok araştırdım.Kartuş dolumu yapanlar tanklı yazıcıları tavsiye etmiyorlar.1000 tl çok dersen brother t500 incele.Ekranı var, çoklu fotokopi özelliği var.Benim cihazı bu forumdan tavsiye üzerine aldım. Yoksa kyocera 1125 fotokopi mak. Alacaktım vaz geçtim. Bu daha ekonomik gibi.Sınıfta renkli fotokopi vereceğim 1. Sınıf okutacağım benim için iyi olacak.Sorun yaşamam inşallah teknolojiden pek anlamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende epson l382 almayı düşünüyorum sınıf öğretmeniyim dönemlik 5bin çıktı alırım.maliyeti uygun olur mu sizce? tektüp mürekkep 70 ml kaç sayfa basar acaba satıcı 500 falan dedi.
  • quote:

Epson L486 ' da fotokopi miktarını yazıp cekebiliyormuyuz ?

Evet hocam L 455 VE L 486 da var numaratör...
  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    hocam bazı sorularım var cevap verir misiniz?,
    brother 1511 de drum kac sayfa sonra değişmesi gerek?
    tek dolum ile kaç sayfa çıktı veriyor?
    yıllık 20 bin baskı alırım maliyeti ne olur acaba?
    epson l382 mi yoksa brother 1511 mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.