Şimdi Ara

foxconn a7da-s 3.0 almalımıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de bu karttan almaya niyetlenmiştim hatta aldım eksenden sipariş ettim. kasa sorunlu çıktı iade ettim. msı 870a g54 aldım. hatta en sonunda foxconn ile ilgili bir konuda açtım. kimsecikler bişi yazmadı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47512287/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47512287

Herkes bu kartı öneriyor. Hem ucuz hem de özellikleri iyi olduğundan. Ama öneren herkes kağıt üzerindeki bilgilere dayanarak öneriyor. Ben aldım kullanıyorum size de tavsiye ederim diyen yok. Ben de en sonunda vazgeçtim. 3-4 yıl kullanacağım bir sistem için 50 liradan kaçmaya değmez diye düşündüm. Sizlere de tavsiyem bu yönde.
    Sonuçta parayı veren sizsiniz artı benim gibi sorunlarla boğuşacak olan da sizsiniz.

Hiçkimse yanlış anlamasın. Forum sayesinde çok güzel bir sistem kurdum ve çok şey öğrendim. Ama buradakiler öneriden :D

• quote:

Orijinalden alıntı: nedimsevim

Sözü edilen kartı 18 Mart tarihinde aldım.
    Burada yazılanlar doğruysa çok büyük hata ettim.
    Ancak,sistem tavsiyesinde bulunan arkadaşlar yoğun bir şekilde bu kartı öneriyorlar.
    Konuyla ilgili en doğru bilgileri nereden ve nasıl alırız?
    İlgilenecek,duyarlı arkadaşlara teşekkür ederim...

Dişe dokunur bir gelişme yok,bu konuda yardım edecek arkadaşımız yok mu yani?
  • dediğim gibi bu kart biraz şans işi. herkes öneriyor ama kullanıp da yorum yapan yok. öneren arkadaşlar da muhtemelen bu yazılanları okuyup hiç de dikkate almıyor :S
  • Asıl olan kartı kullananların yorumu zaten.
    Yukarıdaki fikirler,duydum işittim vaziyeti.
    En iyisi kartı,tavında değişime yollamak...
  • ben şu an bu anakarttan kullanıyorum. performansından da gayet memnunum. windows 7 64bit ile de herhangibir sıkıntı görmedim. Birçok işletim sistemini denedim üzerinde. yalnız anakartın biosu gerçekten sıkıntılı. işlemci sıcaklığı 40 derece görünüyor sürekli. ilk aldığım gün bios güncellemesi yaptığımda göçmüştü
    artık dokunmuyorum o yüzden. donanım olarak gayet kaliteli bileşenlerden oluşuyor ama biosuna güvenim yok. ram olarak kingston 1333mhz standart ramleri kullanıyorum.
  • eyvallah SPETNAS sonunda kartı canlı kanlı kullanan birisinden haber aldık :)
    İnsanlar en azından arama yapınca bu sayfayı bulur da eksisi artısı nedir onu biçer...
  • @SPETNAS teşekkür ederim...
  • Benim sıkıntım ramden büyük ihtimalle o zaman. Yarın daha kesin belli olur. Çünkü daha ulaşmadı şirkete kart
  • bios çökünce ne oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

bios çökünce ne oluyor

bios çökerse makine açılmıyor ne olabilir yoksa? güncellemeden sonra anakarta ne yaptıysam açılmadı makine. garantiye gönderince yenisi ile değiştirdiler.
  • arkadaşlar ben de bu ürünün siparişini verdim gelen tavsiyelere göre. Hatta şuan kargosunu bekliyorum ayrıca

http://www.microsoft.com/Windows/compatibility/windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=Foxconn%20A7DA-S%203.0%20Motherboard&v=Foxconn&uid=&l=en-US&pf=0&pi=0&c=Graphics%20Cards%20%26%20Components&sc=Other%20Components&os=64-bit

linkten de anlaşıldığı gibi win 7 64 bit ile uyumluymuş ama inş bi problemi çıkmaz yoksa uğraş dur..

• 64 biti destekliyor. ben bizzat kurdum. bir sorun çıkmamıştı...
  • bios göçse bile sorun olnaz.güncel anakartlarda biosyuklemek kolay. usb ile kendiniz yapabilirsiniz.
    bazıları çekirdek açmak için modlu bios yukluyor, bunlar üçüncü kişilerin yazdığı bioslar, onun yuzden sorun olabiliyor. foxconn un kendi sitesinden resmi bios sürümlerini kullanırsanız pek sorun olacağını zannetmiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bu bahsedilen anakartın kullanıcısıyım. RAM seçmesinden başka henüz bir sorunla karşılaşmadım. corsair ramalr anakarta uyumlu 4 gb corsair kullanıyordum arkadaşımla 8 gb GeIL CL9 1600 ramlar ile değiştirdim. anakart 1333 desteklemesine rağmen GEİL 1333 olarak çalışmadı. bende 1066 CL 7-7-7 olarak kullanmaya başladım. şu an sorunum yok. anakartın en sevdiğim yünü phenom II x6 olarak çalışması. fakat O.c. yapacak olursanız X6 da black edition lar çarpan kilidinden o c yapılmıyormuş. işlemcim AMD phenom II X2 Black edition 550, normal şartlarda 3.1 mhz çalışan bu işlemciyim ben 3.5 mhz standart soğutucusu ile kullanıyorum. genel olarak anakartımdan memnunum. ve X6 bir işlemci ile 1 gb 256 bit 6850 ekran kartınıda bağladığım zamna bu anakartı tutabilene aşkolsun. alacak arkadaşa iyi şanslar diliyorum ve hayırlı uğurlu kullanmasını diliyorum. son olarak arkadaşım aynı anakartı kullanıyor ve benle aynı işlemciye sahip ben çekirdek açamadım ama arkadaşım X2 yi X4 olarak açtı ve stabil olarak kullanıyor. şans meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackall_3444 -- 28 Mart 2011; 21:47:16 >

• Arkadaşlar sitesinde hemde içerisindeki CD Windows 7 64bit bulamadım direk Vista sürücülerini kurup deniyeyimmi. Yada varmı windows 7 64bit sürücüleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

bios göçse bile sorun olnaz.güncel anakartlarda biosyuklemek kolay. usb ile kendiniz yapabilirsiniz.
    bazıları çekirdek açmak için modlu bios yukluyor, bunlar üçüncü kişilerin yazdığı bioslar, onun yuzden sorun olabiliyor. foxconn un kendi sitesinden resmi bios sürümlerini kullanırsanız pek sorun olacağını zannetmiyorum.

foxconn a7da-s 3.0 modelinin en son biosundan accyi çıkarmış. forumda bir kullanıcı bunu yazmıştı. gigabyte 790gx-us4hlar gibi kartta cold boot sorunu var. 120TLye sıfır foxconn alabilirdim almadım. 80TLye gigabyte buldum ondan da vazgeçtim. msi dka 790gx platinium aldım. cold boot özellikle accyi kullanınca ortaya çıkıyormuş. yani pc düğmesine basınca açılmıyo pc. resete basıp açma düğmesine basınca açılıyo.

• MSI 890GXM-G65 almayı düşünüyordum,fiyatı bir anda 230 liradan 260 liraya çıkınca vazgeçtim ve A7DA-S almaya karar verdim.Forumda çok metedildi, f/p olarak en iyi kart denildi,gerçekten de fiyatı çok acayip ucuz.Ama gel gelelim daha dakika 1 gol bir,kartı almaya karar verdikten sonra internetten sitesine girip bir araştırayım dedim.Windows 7 sürücüleri yok,adam akıllı bilgi yok sitede. Ayrıca A7DA-S ve A7DA-S 3.0 diye 2 tane kart var,birisi mavi renk DDR2,diğeri sarı-siyah DDR3. Ne hikmetse internette DDR3 olanlar mavi renkte gözüküyor. Ben de almaktan vazgeçtim.Adam akıllı sitesine driver koymayan,bilgileri güncellemeyen,ürünüyle ilgilenmeyen firmadan mal almam diyip msi'a 30 lira fazla verdim ve şu anda çok memnunum. Herkesin dediği gibi Foxconn'un bileşenleri,malzemesi çok kaliteli.Zaten bildiğim kadarıyla asus-gigabyte-msi gibi ünlü anakart markalarına fason çalışıyormuş.Ama ne yazık ki herkesin dediği gibi,yazılımı çok kötü,kullanmadım ama sitesinde adam akıllı driveri bile bulunmayan üründen pek birşey beklemiyorum.

• Ürünün Windows 7 Driver buldum link aşağıda. Fakat Acayip yavaş indiriyor. 20KB ile dosyamı iner.. Delircem valla bekle bekle. İndirdikten sonra Hotfile atıcam başkası indirmek ister ise Eziyet cekmesin bari.

http://www.foxconnchannel.com/en-US/support/downloads.aspx
  • ben uzun süredir kullanıyorum bu kartı, hiç bir sorun yaşamadım, windows 7 64 bit dahil.

Fakat geçen hafta beta sürümü bir biosunu yükledim salaklığıma, daha sonra cihaz iflah olmadı :-) Eski bios geri yükledim ama kar etmedi.
    Cihazın bios her açılışta resetleniyor. Ayrıca ilk açılışlarda bootlanmıyor, manuel olarak CMOS resetleyip öyle açmak gerekiyor.

Garanti bitmesine 2 ay kaldı, EXA Kadıköy'e götürücem, ya komple değiştirirler, ya da Biosu-pilini sadece. Bu haliyle almak isteyene satabilirim garantisi bitmeden :P

Yanında da 4x1 DDR2 800 MHz ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersagun -- 30 Mart 2011; 11:28:30 >
  • Valla Ben Kartı şu dakika itibari ile harika buldum bahsedilen sorunların hiçbiri olmadı. Çekirdek hepsi acık. Beklediğimden çok daha iyi cıktı. İlk başta çok düşündüm sıkıntı olurmu diye. Fakat Bukadar uçuza bukadar kaliteli bir ankart beklemiyordum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.