Şimdi Ara

Foxconn G41MXE-V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktaki gibi anakart gerçekten sorunlu bi anakart çoğu kişinin ram sorunu olmuştur bu anakartta

konuya geleyim bu anakarta 4 gb 1333Mhz ddr3 ram taktım(çoğu kişi bu anakartta 1333mhz ram çalıştıramamış) bios güncellemesiyle açılmama sorununu kaldırdım fakat bilgisayar hala 2 gb ram olarak gözüküyor.

işin ilginç yanı cpu-z den bakınca 6 gb ram gözüküyor. nasıl çözebilirim bu sorunu bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
     Foxconn G41MXE-V

• gormeme sorununda farkli slotlara degisik kombinasyonlar yap derdim ama anakartin zaten iki tane slotu varmis farkli taksan birini oteki tarafa alirsin.tek tek deniyor musun ramleri mesela 4gb olani tek takinca goruyor mu 4gb diye?goruyorsa bence o sekilde kullan ama yine yarisini goruyorsa o zaman oteki 2gb'yi hic mi gormuyor.gormeme isi genelde toplam ramin yarisini gorme seklinde olur ama sende 6gb'nin 2'sini gormus degisik bir sorun sendeki rami gormuyor zaten sorunlu kart diyorsun.format atmayi denedin mi?
  • hocam yazdığını görmeden önce bide öyle deneyeyim dedim az önce ramlerin yerlerini değiştirdim açılmadı.

sadece 4 gb olanı taktım açılmadı benim anlamadığım millet 1333mhz oc ile çalışıyor diyo fakat bu 2gb ramde 1333mhz
  • Dual channel DDR3 1333(oc)/1066/800,2* DIMMs, Max 8GB

http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000505

anakartın dogal 1333 destegi yok 1066 calistiriyormus normalde.oc demek markaya gore degisiyor anlami ama istersen soyle yap islemci fsb'sini arttir ram 1333 olsun ama bu arada islemciye de oc yapmis olursun.biosta 1333 diye secenek var mi olmamasi lazim oc dedigine gore.biosta ne secenek varsa en son, sen bir altina al istersen 800 yap rami sorun degil hepsini gorecek mi merak ettim.soyle bir sey de var eskiden ramler daha dusuk hizlarda calisiyordu mesela ben bulamadim mi 533 ddr2 ram onerecegime 800 oneriyordum 533 calisiyordu.ddr3'lerin sonradan cikanlarinda 1600 ise 1333 oluyor en dusuk daha fazla dusmuyor yani sorun anakarttan degil ramlerden de olabilir 1066 calismiyor ya da calisip eksik gosteriyor olabilirler.

• hocam ben overclock yaparken bus speed ile yapabiliyorum biosta diğerleri kilitli..

forumda bi arkadaşın corsair 1333mhz çalıştırdıgını gördüm iade edip onu alıcam onda sorun çıkmaz inş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.