Şimdi Ara

GA-G31-ES2L ANAKART HARDDİKİ GÖRMÜYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi GA-G31-ES2L anakartım var ve sata 7200 rpm 16 mb 500 gb segate harddiskim var hardiski yeni aldım.Pc ye takıyorum win7 kurmak için ama ne biosta nede format atarken harddiskim görünmüyor. Anakartı boot etsem düzelir diye düşündüm ama anakartın cd sinide kaybettim ne yapabilirim ?

• Merhaba,

Yeni almış olduğunuz harddisk muhtemelen ham.

Windows XP ile sistemi boot edin bakalım, kurulum aşamasında harddisk'i görebilecekmisiniz ?
  • demedim xp ile de fakat sorunum çözülmedi. Sabahtan beri uğraşıyorum olmadı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqmocowboy -- 3 Aralık 2011; 19:31:42 >
  • yardım edecek yokmu ???
  • Selam
    Hard Disk @Biosta gözükmüyorsa şunları kontrol edin.

1. Veri(data) ve besleme(Power) kablolarının düzgün takıldığına bakın.
    2. Bilgisayarı açın ve elinizi Hard Disk üzerine koyarak herhangi bir titreşim hissetmeniz gerekir. Eğer bu titreşim yoksa mutlaka besleme veya HDD'de bir sorun var demektir. HDD bozukta olabilir!

Sayın ProbLem!
    HDD her ne kadar ham da olsa, XP CD'si veya Win7 DVD'si ile bölüm/lere ayrılır ve mutlak format atlılr!
    Örneğin; Yeni bir bilgisayar topladınız ve her şey sıfır. Sistem kurmak için HDD'yi başka bilgisayara mı takıp da formatlayıp sonrasında bu bilgisayara aktarıp sisitem kuracağız? Mesajınız sizce biraz garip değil mi?
    Kolay gelsin..
  • veri data ve power kablolarını düzgün taktığıma eminim hatta başka kablolarla da denedim kablolar bozuktur diye fakat yine görmüyor yine görmüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqmocowboy
    veri data ve power kablolarını düzgün taktığıma eminim hatta başka kablolarla da denedim kablolar bozuktur diye fakat yine görmüyor yine görmüyor..

Selam
    Yukarıdaki yazdıklarımı denetlemiş ve HDD'de titreşim hissetmemişseniz, HDD'niz bozuktur kardeş..
    Aldığınız yer ile irtibata geçin ve HDD'yi geri iade edececeğinizi bildirin veya değiştirmelerini isteyin..
    Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Yukarıdaki yazdıklarımı denetlemiş ve HDD'de titreşim hissetmemişseniz, HDD'niz bozuktur kardeş..
    Aldığınız yer ile irtibata geçin ve HDD'yi geri iade edececeğinizi bildirin veya değiştirmelerini isteyin..
    Kolay gelsin..

selam.
    Hdd de titreşim var. Şuanda sanal xp kullanıyorm aynı pc de fakat hdd yi görüyor ama 8 gb olarak. aynı şekilde xp cdsi i le denediğimdede 8 gb görüyor. ana hdd 500gb 500 gb yi nasıl olurda 8 gb görr
  • Merhaba,

Yeni almış olduğunuz harddisk'i Windows XP ile boot ettiğiniz de kurulum aşamasında 8 Gb olarak mı görüyor ?

Şu yeni harddisk'i farklı bir sisteme extradan bağlama gibi şansınız var mı ?
  • quote:

selam.
    Hdd de titreşim var. Şuanda sanal xp kullanıyorm aynı pc de fakat hdd yi görüyor ama 8 gb olarak. aynı şekilde xp cdsi i le denediğimdede 8 gb görüyor. ana hdd 500gb 500 gb yi nasıl olurda 8 gb görr

Selam
    @Biosdan görünmeyen bir HDD, nasıl olur da sanal PC'de gözükür bende bunu anlamadım doğrusu?
    Pekiyi bu 8 GB boyutundaki alana girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız içinde neler var onlara bir bakar mısınız? Muhtemelen sanal PC içeriğini göreceksiniz kanısındayım.
    kolay gelsin..
  • quote:

Selam
    @Biosdan görünmeyen bir HDD, nasıl olur da sanal PC'de gözükür bende bunu anlamadım doğrusu?
    Pekiyi bu 8 GB boyutundaki alana girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız içinde neler var onlara bir bakar mısınız? Muhtemelen sanal PC içeriğini göreceksiniz kanısındayım.
    kolay gelsin..

malsf giremiyorm :(
  • şimdide ben seagate harddiskimi taktığımda harddsik görünmüyor ve dosya yöneticinde 3.9 gb görünüyüor ve biosta st_m13fqbl yazıyorr. yardımcı olabilecek ??
  • quote:

şimdide ben seagate harddiskimi taktığımda harddsik görünmüyor ve dosya yöneticinde 3.9 gb görünüyüor ve biosta st_m13fqbl yazıyorr. yardımcı olabilecek ??

Selam
    @Biosda bu st_m13fqbl kodu yazdığından eminseniz, HDD bozuk anlamına geliyor.
    Vermiş olduğunuz kod bana biraz yabancı idi ve birden fazla yerlerde araştırdıktan sonra, çoğu forum ve Web sitelerinden bozuk anlamına geldiğini öğrendim.
    Bilginize ve kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 4 Aralık 2011; 21:16:24 >
  • quote:

quote:

şimdide ben seagate harddiskimi taktığımda harddsik görünmüyor ve dosya yöneticinde 3.9 gb görünüyüor ve biosta st_m13fqbl yazıyorr. yardımcı olabilecek ??

Selam
    Vermiş olduğunuz kod bana biraz yabancı idi ve birden fazla yerlerde araştırdıktan sonra, çoğu forum ve Web sitelerinden bozuk anlamına geldiğini öğrendim.

Merhaba !
    % 70 80 sizin söylediğiniz gibi ama hayret ediyorum harddiski garanyiye yollamıştım yapmadan mı göndermişler allah allah neyse teşekkür ederim zaten yarın vatan computer a götüreceğim kasayı bi baksınlar tekrar hdd yide onlara taktırmıştm.

• quote:

quote:

quote:

Selam

Merhaba !
    % 70 80 sizin söylediğiniz gibi ama hayret ediyorum harddiski garanyiye yollamıştım yapmadan mı göndermişler allah allah neyse teşekkür ederim zaten yarın vatan computer a götüreceğim kasayı bi baksınlar tekrar hdd yide onlara taktırmıştm.

Selam
    En doğrusunu bu şekilde halledersiniz kardeş.
    Vatan bilgisayar bakalım bu sorun için ne diyecek? Söyledikleri ne ise, bizleride bilgilendirirsen memnun kalırız.
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.