Şimdi Ara

fpga ya başlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

tez konumu az çok belirledik. fpga ile robotların öğrenme algoritmalarının modellenmesi konum olacak. doğrusu çalışmayı çok istediğim bir konu fakat nereden başlayacağımı şaşırdım. bir öneriniz var mı? peki kaynak ?

teşekkürler herkese...

• Beyler 5 yıllık bi Pic geçmişim var ama artık tam bir işkence haline geldi bi kaç yıldır FPGA ya ilgim var.Bi araştırma yaptım ve ALTIUM DESIGNER 6 ve tümleşik gelen Nanoboard NB1 ile ile FPGA ya başlamak istiyorum.

Link:http://www.altium.com/Default.aspx?tabid=91

böyle bi seçim yapmamın sebebi hdl ile ilgili hiç bir geçmişim yok altium designer da tasarım görsel olarak gerçekleştiriliyor ve programlama c dilide

Link i inceleyip bi öneride bulunursaniz sevinirim

• Fiyatları ne acaba bunların göremedim? Türkiye'ye gelmesi ne kadar sürer acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

Beyler 5 yıllık bi Pic geçmişim var ama artık tam bir işkence haline geldi bi kaç yıldır FPGA ya ilgim var.Bi araştırma yaptım ve ALTIUM DESIGNER 6 ve tümleşik gelen Nanoboard NB1 ile ile FPGA ya başlamak istiyorum.

Link:http://www.altium.com/Default.aspx?tabid=91

böyle bi seçim yapmamın sebebi hdl ile ilgili hiç bir geçmişim yok altium designer da tasarım görsel olarak gerçekleştiriliyor ve programlama c dilide

Link i inceleyip bi öneride bulunursaniz sevinirim

Kanimca boyle bir board alirsaniz kendinizi bu firmanin tasarim ve programlama araclari ile sinirlamis oluyor ve gercekten tum tasarimlarinizda kullanabileceginiz esneklikte FPGA tasarim bilgisi edinmekten mahrum kiliyorsunuz. HDL tecrubesi olmamak bu ornekteki gibi standard disi ve markaya ozel programlama araclarina yonelmek icin sebep degil, mevcut HDL'ler oldukca kolay ve tum dunyada da FPGA/ASIC tasarimi HDL'ler ile yapiliyor. Sahsen daha basit, HDL tabanli standard bir tasarim akisini destekleyen bir FPGA board'u almak ve yaygin HDL'lerden birisini ogrenerek baslamanizi tavsiye ederim.

• Açıkçası HDL biraz gözümü korkutuyo belki de hiç bir bilgim olmadığı içindir.Ve bi an once FPGA ile bi tasarım yapmam gerekiyo acele davranma sebebim de o .

HDL + Geliştirme board u şeklinde satılan ürünlerden ne önerebilirsiniz ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

Açıkçası HDL biraz gözümü korkutuyo belki de hiç bir bilgim olmadığı içindir.Ve bi an once FPGA ile bi tasarım yapmam gerekiyo acele davranma sebebim de o .

HDL + Geliştirme board u şeklinde satılan ürünlerden ne önerebilirsiniz ??

Gozunu korkutsa da korkutmasa da FPGA tasariminin standard ve temel araci HDL'ler ve ilerisi icin bir temel olusturmak, "ben FPGA temelli sayisal tasarim yapmayi biliyorum" diyebilmek icin HDL ogrenmeniz sart. Mevcut C ya da baska prosedurel dillere dayanan programlama cozumlerinin de FPGA'ler uzerinde yuksek performansli ve optimum sonuclar vermesi de bana pek mantikli ve mumkun gelmiyor. Kisacasi sizin bileceginiz is, ama ben ne sirketime, ne de ogrencilerimin egitim alacagi laboratuvara bir sirketin "HDL yerine C kullanin" diye cikardigi standard disi, o markaya ozel yazilim araclari kullanan board'unu kesinlikle sokmaz ve hicbir tasarimimda da asla kullanmazdim.

Digilent (www.digilentinc.com) ve Xess(www.xess.com) sirketlerinin oldukca hesapli, Xilinx tarafindan desteklenen, standard gelistirme araclari kullanan FPGA gelistirme kartlari var. Bunlari degerlendirmenizi tavsiye ederim. HDL"ler konusunda yukarida yaptigim bazi yorumlar var. Turkiye'de ve Avrupa'da ezici cogunlukla VHDL kullaniliyor ve ogretiliyormus gibi gorunuyor. Bu yuzden ozellikle Aselsan, Netas gibi FPGA temelli tasarimlarin yapildigi sirketlere girmeyi hedefleyen genc arkadaslar icin ya da Avrupa'ya calismak isteyenler icin bu dil belki daha avantajli olabilir Turkiye'de. Kanimca ustun olan dil Verilog ve benim yasayip calistigim ulkede (ABD) endustri hemen hemen tamamen Verilog kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipArchitect -- 2 Ekim 2006; 17:11:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ChipArchitect

Kanimca ustun olan dil Verilog ve benim yasayip calistigim ulkede (ABD) endustri hemen hemen tamamen Verilog kullaniyor.

Verilog'un üstün olmasının sebebi Amerika'da çok kullanılıyor olması mı yoksa VHDL'e göre üstün özellikleri mi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iaydinc

quote:

Orjinalden alıntı: ChipArchitect

Kanimca ustun olan dil Verilog ve benim yasayip calistigim ulkede (ABD) endustri hemen hemen tamamen Verilog kullaniyor.

Verilog'un üstün olmasının sebebi Amerika'da çok kullanılıyor olması mı yoksa VHDL'e göre üstün özellikleri mi var?

Sanirim kullandigim cumle oldukca acik, "kanimca ustun olan dil Verilog cunku ..." diye cumle kurabilirdim istesem. VHDL'e gore daha ustun ozellikleri olduguna ve daha esnek oldugunu dusunuyorum, ABD'de yaygin olmasinin sebebi de bu zaten. Avrupa'da yaygin olmasinin sebebi daha cok dilin akademik kokenlerinin Avrupa olmasi ve Avrupa egitim kurumlarinin 1980'ler ve 1990'lar da bilincli olarak bir "Avrupa dili" sayilan VHDL'e agirlik vermesinden kaynaklaniyor. (VHDL ayni zamanda Pascal dilinin mucidi olan Niklaus Wirth'in etkilerini tasiyan bir dil) Turkiye'de egitim ve arastirmada kullanilmasi ise gercekten talihsiz, daha kolay ogrenilen ve esnek bir dil olan Verilog ile ogrencilere daha iyi egitim verilebilir ve kisa zamanda daha kaliteli akademik calismalar yapilabilirdi.

• Konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm için buraya yazdım..

Verilog kodları yazıp simülasyon yapabileceğim bi ortam yok mu.ya da bu verilog başka bi şekilde mi uygulanıyo.2 gündür arıyorum ama bulamadım bi yardımcı olun üstadlar..
  • Xilinx'in Webpack'leri var.
    asagıda linki mevcut.Gerekli meteryaller (dökümanlar) de net'te ve xilinx'in sitesinde var.

kolay gelsin

http://www.xilinx.com/ise/logic_design_prod/webpack.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: minicikdev

Xilinx'in Webpack'leri var.
    asagıda linki mevcut.Gerekli meteryaller (dökümanlar) de net'te ve xilinx'in sitesinde var.

kolay gelsin

http://www.xilinx.com/ise/logic_design_prod/webpack.htm

teşekkürler link için..kafaya koydum HDL i öğrenicem.

Aslında bi konu açıp öğrenmek isteyen arkadaşlar hep beraber tartışarak öğrenebiliriz.Çok daha verimli olacağına inanıyorum..

• Verilog konusunda ingilizce animasyonlu bir "tutorial":
    http://rapidshare.de/files/35513363/Verilog_Tutorial.rar.html
    ****= r a p i d s h a r e
  • quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

Verilog konusunda ingilizce animasyonlu bir "tutorial":
    http://****.de/files/35513363/Verilog_Tutorial.rar.html
    ****= r a p i d s h a r e

öncelikle bu söyleyeceklerimin konuyu acan arkadasla ilgisi yok onu belirtmek isterim ve kendisinden özür dileyerek

coskun arkadasım sana pm ve e-posta yoluyla ulasamadıgım için(sanırım bi sorun var) buraya yazıyorum.
    bana
    harun-yalcin@hotmail.com adresinden ulasabilirmisin matlab simulink ile ilgili bir sorum olacakta sana

• Proteus ta pic ile devre kurup programı verip simüle edebiliyoruz.Atıyorum spartan 3 ile bi devre oluşturup programını verip simülasyon yapabilecegimiz bi uygulama var mı..?
  • zamanında çok güzel konu açmışsınız abiler, tekrar hortlatıyorum ki gençlerin işine yarar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.