Şimdi Ara

FPR / SG Gözlük Hakkında Kapsamlı Bir İnceleme ve Testler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
5
Favori
8.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çevirisi için arkadaşa çok teşekkürler.
    Pasif gözülüklerin 3d de keşinlikle daha güzel alan derinliği sağladığını daha rahat ve alınabilir olduğunu biliyorum.
    Ancak 1080 olayında hala ciddi şüphelerim var.
    Yazı okunabilirliği testleri ile 1080p görüntü çıkışı var sonucuna ulaşmak kavram karışıklığı olabilir düşüncesi oluşturdu bende.

Ayrıca Çıkan yani göze gelen veri bariz 1080 in yarısı iken, beynimiz birleştirip bize 1080 vermesini anlamadım.

Çizgiler boşluklar işin içine girince Pasif 3D teknolojisi sinama 3d sinden farklı bir hal aldı demek oluyor ozaman.
    Sinemadaki görüntünün yarısı sol göze geliyor. diğer göz o görüntüyü görmüyor.
    Sağ göze gelen görüntüde dikey polarizasyonda geldiği için sol göz tarafından görülmüyor.

Normalde 2 göze ayrı ayrı gelen görüntü tamamen farklı görüntülerdir.
    3D görüntü 2 ayrı kamera kullanılarak oluşturulur.
    2 hd olmayan kamera kullanılarak 1 full hd film çekilebilirmi düşünüyorum çözemedim.

bir kamera 1080 p çekse diğeri farklı açıdan 1080p görüntü çekse kırpışma olmadan aynı anda 2 tane farklı 1080 yayın, 1080 noktadan oluşan ekranda nasıl gösterilir.

Hatta game modunda iki kişinin kendi oyun ekranlarını görmelerini sağlayan teknolojide öyle,
    ekran tipik 3d film izliyormuş halini alır.
    Ancak sağ göz başka bir oyun ekranı, sol göz tamamen farklı bir ekranı gösterir.2 kişi iki ayrı ekran görür.
    ve bu ekranlar kırpışmayla değil, direk ekrandan gösterilir.
    yani ekran üzerinde 2 ayrı görüntüde somut olarak vardır.
    1080 ekranda iki 1080 görüntü olamaz.

beynin görüntüleri birleştirme olayı 3d görüntü sağlamak için var.
    1080p yapmak için değil.Nokta sayısını artırmak için değil.

Ancak tüm bunlara rağmen kesinlikle pasif 3d alınır.
    diğeri yorucu , masraflı, kullanışsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 28 Aralık 2012; 11:18:21 >

• Güzel inceleme ve anlatım. Çeviren arkadaşada çok teşekkürler. Ben lg 42lm615s kullanıyorum gayet memnunum telefonumda lg p920 gayet uyumlu çalışıyorlar.
  • güzel yazı olmuş. pasif gözlükler madem 1080p çözünürlük ya da çok kaliteli çözünürlük veriyor ; neden hi-end panellerin tamamına yakını hala aktif gözlük kullanıyor ??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 21 Haziran 2013; 16:26:37 >
  • bigbooss kullanıcısına yanıt
    lg reklamı sadece

en iyi panel aktif oluyor mecburen

aktif 1080p
    pasif 540p

aktifte crosstalk olabilir ....
    pasif daha konforlu olabilir ve ucuz .....

en iyisi gözlüksüz 3d diyecem ama toshibanın çıkardığı tv 720p imiş galiba

3d yaş iş .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

lg reklamı sadece

en iyi panel aktif oluyor mecburen

aktif 1080p
    pasif 540p

aktifte crosstalk olabilir ....
    pasif daha konforlu olabilir ve ucuz .....

en iyisi gözlüksüz 3d diyecem ama toshibanın çıkardığı tv 720p imiş galiba

3d yaş iş .....

bende bu olaya anlam veremiyorum, madem aktif gözlük daha iyi 7007k almayı düşünürken yeni seri 7008 de neden pasif gözlük kullanılıyor.
    herkes baş ağrısı ve göz ağrısından şikayetçi, mağazada 10 dk. en iyi konumda izliyorsun hemen baş dönmesi şeklinde etki gösteriyor,
    ayrıca dün suadiye teknosa da inceleme yaptım, parlaklık konusunda kayıp aktif gözlüklerde çok daha fazla, pasifte görüntü kalitesi azalıyor olabilir ama şahsi fikrim pasif gözlük çok daha konforlu ve ucuz
    bu sebepten 55pfl7007k olarak planladığım tv seçeneğimi dün itibariyle 7008k olarak değiştirdim.

hatta Lg 55lm620 modelini bile düşünmüyor değilim, bir tv için 4.000 tl çok para gibi gelse de adım adım yukarıya tırmanmak ve 1 sene sonra aynı tvyi %40 daha ucuza alabilmek fazlasıyla can sıkıcı

benim gibi fazla araştırmacı arkadaşlara tavsiyem tv i gidin görün izleyin, yanınızda film, maç kaydı vs. götürüp zevkinize göre denemeler yapın, ondan sonra tercihinizi yapın.

ayda yılda 1 kere 3d film izlemek için 4000 tl verecek arkadaşlar o zevki gidip sinemada yaşasalar daha iyi olur

sadece kişisel önerilerimdir.

• secosahan S kullanıcısına yanıt
    3d tv alırken o kadar önemli değil çünkü 3d içerik yok piyasada ya orjinal alacaksın kimse alamıyor ... yada fake indireceksin

3d tv alıpta ayda 1 kere bile kullanamayan çok kişi var

7007 ve 7008 nin aktif pasif gözlükle alakası yok

lg panel ve samsung panel ile alakası var bunun nedeni de maliyeti azalmak oluyor ....mecburen 3d gözlük değişik oluyor ....

samsung panel pahalı
    lg panel ucuz

sharp panel çok pahalı

3d denemedenn almamak gerekir mağazada denemekte çok zor aktif olarak panasonic tvleri beyendiğimi söyleyebilirim diğerlerini beyenemedim

aktif 1-2 gözlük verir ekstra maliyet ve evde çok kişi varsa gereksiz
    pasif 4-6 gözlük verir maliyeti yok
  • bilgi bilgidir, teşekkürler.
  • 3D TV alma planları kurarken çok iyi oldu bu makale sonuna kadar okudum çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiegro -- 28 Ekim 2013; 17:17:57 >
  • Şuan ki piyasa fiyatlarına göre ortalama 2bin liraya alınacak fiyat performans ürünü hangisidir? Tvlerle içli dışli değilim haziran ayında allah kısmet ederse dünya evine giriyorum. Şimdiden araştırmaya başladım ve ortalama 2 ay sonra alacağım. Her türlü öneriye açığı :) iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techraven kullanıcısına yanıt
    Kaynak çok güzel. Gerçekten bilgilendirici. Fakat ben merak ettiğim bir şeye hala cevap bulamadım. Bu Crosstalk olayı TV'nin suçu mudur. Yoksa gözlüklerin suçu mudur.

Bahsettiğim aktif 3D TV ve aktif 3D gözlükler.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Hem aktif hem de pasif 3D tv kullanmış biri olarak şöyle ifade edeyim; bu crosstalk olayında tv iyi olacak, gözlükler iyi ve şarjlı olacak, kaynak ve görüntü iyi olacak.Kendi tv'mde üç farklı gözlük modeli kullandım, en son kullandığım daha iyiydi.Orjinal 3D Bluray filmlerden nette bulunan 3D half SBS denilen filmlere göre çok daha iyi 3D görüntü alınmakta.Fakat düzeneğin ne kadar iyi de olsa aktif 3D de bu flicker, ghosting ve crosstalk gibi sıkıntılar bir yere kadar yine olmakta.Pasif 3D de bu gibi sıkıntılarla karşılaşmadım, kontrast daha iyi.Ne kadar çözünürlük düşüyor denilse de tv ye çok yakından bakılmadığı sürece farkedilmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap çok basit,ancak öyle yalnış ve sallama bilgiler servis ediliyor ki,insanların da haklı olarak kafaları karışmaktadır!

bizim basitçe her türlü "motion" hareketi için istediğimiz tek bir şey vardır O da "HIZ" dır! kısaca bir panel o içerik için olması gereken hıza
    erişemiyorsa bu durum da pixel işlemeleri gecikmeli olur ve bunu karşılığı olarak da ister 3d ister 3d olsun motion doğru yapılmadığı için
    örneğin senin bahsettiğin cross-talk veya ghost efektleri ve bluring v.s gibi falsolar ortaya çıkar! 3d fazla dan bir hız daha istediği için bu falsoları
    doğal olarak 3d efektin de daha faz görürsünüz,gözlük ile alakası yok bunların;ancak gözliklerin de sistem çalışmasına bağlı olarak ayrıca
    sorun çıkarma durumu olsa da bu bahsettiğiniz 3d falsoları panel ile alakalıdır!

paneller yeterince hızlı değildir özellikle günümüz de(son 2/3 senedir) üreticiler artık 3dli panel üretmeyi de terkediyorlar hatta ettiler bilr bazı serilerin de!

• albani kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür. Fakat panel 400 Hz. TV'nin marka modeli: Vestel 40FA8100. Yanında 2 tane aktif gözlük verildi. Gözlüklerin kullanma talimatında yeşil led ışığından bahsediyor. Yeşil led yanınca gözlük görev yapmaya başlıyormuş. Fakat ben kullandığım her 2 aktif gözlükte de yeşil ışık yakamadım. TV'ye yaklaştırıp 3 saniye basılı tutuyorum. Kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor. Gözlükler kararıyor. 3D aktif oluyor.

Görüntü derinlik olarak iyi. Geri planda kalan objelerde crosstalk hissedilmiyor. Mesela kameraya doğru atılan bir ping pong topunu düşünün. Top ekrana yaklaştıkça iki ayrı görüntü oluşmaya başlıyor. Bir tanesi gerçek. Diğeri onun gölgesi.

Yine altyazılı 3D film seyretmek istediğim zaman yazılar üst üste binmiş olarak görünüyor. Okunması zorlaşıyor. Bununla ilgili fotoğraflar aşağıda.

LG'nin 42LB620 model 100 Hz ve 3D olan TV'sini de denedim. Panel 100 hz olmasına rağmen zerre kadar crosstalk yoktu. Yalnız fark şu: LG pasif 3D kullanıyor.

Bahsettiğim 3D filmler Orijinal 3D Blu-ray filmlerdir. Aşağıdaki resimler Orijinal Blu-ray 3D film görüntüsüdür. Man Of Steel ve Monsters University filmlerinden alınmıştır.

Not: Vestel 40FA8100 TV'nin paneli 2D görüntülerde zerre kadar crosstalk veya ghosting yapmıyor. Sadece 3D'de sorun oluyor. 400 Hz TV. Bunu da bilgi olarak söyleyeyim.

Not 2: Gözlükler Teknosa mağazasında aynı video oynatıcı aynı filmler ve evdeki ile aynı TV kullanılarak test edildi. Mağazada da aynı hatayı gösterdi.

Resimler küçük görünüyor. Büyük halini şu linkte görebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_14623843/mpage_288/tm.htm

FPR / SG Gözlük Hakkında Kapsamlı Bir İnceleme ve Testler FPR / SG Gözlük Hakkında Kapsamlı Bir İnceleme ve Testler

FPR / SG Gözlük Hakkında Kapsamlı Bir İnceleme ve Testler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 7 Ekim 2015; 9:38:49 >

• Arkadaş bir kere panel o bahsettiğin sallama(yazlılm yükseltme) değer doğru değildir teknik olarak!

Paneller 50/100Hz olurlar(Modül panel-drive) eskin den tek tük HiEnd bazı paneller de 200Hz vardı

senin bahsettiğin 400/1400 veya 1200 800Hz filan diye bir değer yok ve olamaz zaten!

Ayrıca bunun Hertz ile de zerre kadar alakası yoktur! onun için yalan-dolan bilgileri net den servis ediyorlar ve insanlar da bunlara inanıyor maalesef!

Sen gel benim 42lik panel de üstelik 3D si de "SG" dir nasıl süper motion yapıyor o zaman anlarsın,2d gibi 3di yi de sıfır sorunla işliyor! çünkü panel çok çok hızlı!
    bahsettiğiniz sorunların tümü de HIZ ile alakalıodır ama Hz ile panel hızının zerre kadar alakası yoktur(sanırım bunu insanlar hala anlamadılar)

Ben zaten sistem olarak SG den yanayım(göz sorunum yok bu arada) veya Pany nin PDP lerini izlersen en başarılı SG sistemin bunda olduğunu görürsün
    üstelik senin panelin 40lık yani çok küçük ve uçması gerekiyor

Not;içeriğe göre değişen ve bir şekilde falsolu olan resimleri hariç tutuyorum tabiki,kaynak sorunlu ise elbette panel de bunu göreceksin!

bahsettiğin gözlük-sensor(panel den)eşleşmesi ise ayrı bir sorundur! bunu bazı paneller yapıyor,daha gözlük bile adam gibi hemen açılamıyor veya eşleşme yapması
    geç oluyor gibi sorunlar yazılımla alakalıdır! ben açıyorum örneğin şak diye bağlanıyor gözlüğüde ne panele doğru tutuyorum ne de yanına gidiyorum v.s

"sceen-depth" içeriğe göre değişir! çoğu 3d içerikler doğru değildir! derinlik değişir

diğer bahsettiğin "top" durumu ise hız la alakalıdır! yeterince hızlı değil panel!

"TEXT" durumu hem hızla hem de sistemin bunu işlemesiyle alakalı bir sorundur!

3D-FPR sistem de ise bu sorunlar nisbeten daha azdır! panel IPS oldfuğu için tepkime biraz daha iyidir ve FPR nin de desteğiyle hız sorunu azalır!
    SG de daha hızlı panel ister

3D-SG işlemesi kısaca daha zordur(HIZ olarak)

++

Servisten kurmaya gelen arkadaş gözlüğü panele yaklaştırıp düğmeye basacaksınız, bir kaç saniye bekleyeceksiniz dediği için panele yaklaştırıyorum gözlüğü. Aslında gerek yok. Ekrandaki görüntü 3D olunca TV'den 2 metre bile uzak olsam panelden gözlüklere sinyal geliyor ve düğmeye basmadan gözlükler 3D oluyor. Hafta sonu servis çağırıp baktırmayı düşünüyorum. 1 aylık TV. Sorun TV'de derlerse, götürmek isterlerse izin vermem. Yeni TV'yi açtırıp ta mundar ettirmem. Sorun TV'de ise bu model tüm TV'ler arızalı o zaman. Ayıplı mala girer. Değişmesi gerekir. Çünkü Teknosa mağazasında da aynı marka aynı model TV'de aynı hatayı gösterdi gözlükler.

Sorun gözlüklerden kaynaklı ise değiştirirler. Olur, biter. Piyasadan aktif gözlük temin edip kendim denemek istedim. Ama pahalı oyuncaklar bu gözlükler. Vazgeçtim.

Servis kaydı açtırdım. Yarın sabah 09:00 ile 11:00 arasında Vestel yetkili servisinden gelecekler. Ne olduğunu göreceğiz. İnşallah gözlükler hatalı çıkar.
  • Anlattığına göre sorun gözlükte bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeoMatrix

Anlattığına göre sorun gözlükte bence..

Merhaba.

Bu sabah servis geldi. 40 dakika filan kaldı. USB'deki kayıtlı 3D videolar ile denedi önce. Gölgeleri gördü. Videoya kusur buldu. Yukardaki dairedeki LG 3D tv de böyle bir sorun olmadığını söyledim. Yukarı çıkıp bakalım dedim. Çıkmadı. Orijinal Blu-ray 3D film taktık. Oynamaya başladı. Altyazılı olarak oynattım filmi. Yazıların üst üste bindiğini gördü. Ayarlardan düzeltmeye çalıştı. Olmadı. Halbuki ben neler neler denedim de olmadı. Hözlüklerde hata olabilir mi dedim. Hayır dedi. Hata olsa hiç 3D yapmaz dedi. Görüntüde de çook hafif gölgeler var. Objelerin ekrandaki konumu değiştikçe gölgeler bir görünüyor. Bir kayboluyor.

Bu da yetmedi. Smart TV'ye girdik. Altyazılı 3D film buldu servis yetkilisi. Oynatmaya başladı. 3D gözlük te faaliyete geçti. Görüntü gayet güzel 3D oldu. Çıplak gözle üstüste binen yazılar gözlüğü takınca teke düştü. Şok oldum. Fakat diğer videolarda altyazılar yine üstüste binmiş halde oluyordu.

Ve servis yetkilisi ağzındaki baklayı çıkardı. Bu TV'nin yapabileceği en iyi 3D performansı bu. TV arızalı değil. Gözlükler de arızalı değil. TV'nin panel gücü bu kadar. Keşke iki fazla verip Vestel 42FA8200 modelini alsaydınız. Bu sıkıntıların zerresini yaşamazdınız dedi. Benim aldığım TV'nin fiyatı 1200,00 TL. Ben aldığım zaman yetkilinin bahsettiği model TV'nin fiyatı 1700 TL idi. Keşke iki fazla verseydiniz dediği rakam farkı 500 TL.

Tamam. Kabul. Rapor tutun. Vestel bunu geri alsın. Farkı ne ise vereyim. 42FA8200 alayım dedim. Ben rapor tutamam. Tutsam bile bir anlamı olmaz. Çünkü Vestel bu ürünü mağazalarına sokmuyor. Bunu mağazalarına sokarsa kendi ürünlerini satamaz. Bu ürünü de Teknosa gibi elektronik mağazalarının isteği üzerine yaptı. Ürünü geri vermek için Teknosa ile görüşmeniz gerekiyor dedi.

TV'niz arızalı değil. Gözlüklerde de sorun yok. Hangi aktif gözlüğü alsanız bu şekilde gösterir. Çünkü TV'nin paneli diğer 3D Vedtel TV'ler gibi hızlı değil dedi.

Çıktı, gitti.

• Geçmiş olsun. Valla çok can sıkıcı bir durum olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba.

Vestele e-mail yazdım. Gerçek panel hızını sordum. 10 gün sonra döndüler telefonla. 40FA8100'lerin gerçek panel hızı 50 Hz imiş. Yazılımla 400 Hz. yapılmış. Hemen ardından 42FA8200 modelin panel hızını sordum. Öğreneyim. Döneceğim size dedi. Hakikaten 10 dakika sonra tekrar aradı. O mpdelin panel hızı da 50 Hz. imiş. Yazılımla 600 Hz. yapılıyormuş.

42FA8200 kusursuz 3D yapıyor. Ve paneli LG. Yani kusursuz 3D yapan panelin hızı ile benim TV'nin panel hızı aynı. Tek farkı benimki aktif 3D. 42FA8200 pasif 3D.

sikayetvar.com sitesine şikayet yazdım. Artık geri dönüş bekliyorum. Şikayetimde biraz ağır dil kullandım. İnşallah dönerler.

Şikayet linki:https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3936636/3d-video-oynatmada-hata/rdonf

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.