Şimdi Ara

fps değerinin düşük olma sebebi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Vidyodaki deyerler güzel
    Su yorumu yazmanin ne manasi vardi? Lütfen yasina göre hareket et.

Forum bos insan vakit gecirme yerine dönmüs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Suan ki mevcut sistemde düsük fps sebebi, arkadaslarinda söyledigi gibi ekran karti cok zayif. Ekran kartini degistirdigin vakit, islemci ve ram e geliyor sira.. Sisteminde hangi bilesen zayifsa onun izin verdigi ölcüde performans alirsin yani en gücsüz parca alacagin max performansi belirler. Sen youtube da "8700k + gtx 1070" videolarina bakip benim sistemde "i7 2600 + gtx 1070" niye düsük fps aliyorum dersen; i7 2600 ile 8700k arasinda mimari farki var, bariz hiz farki var ddr3/ddr4 farki var. iki islemci arasindaki alinan fps in farkli olmasinin sebebi bu. 3770 de alsan cok fark edecegini düsünmüyorum, yanlis bir tercih olur. Islemci degisecekse daha yeni serilere, dolayisiyla komple sistem degisikligine gidilmeli. Ama ben bunu tavsiye edemiyorum suan. Hala bütce nin ne kadar oldugunu söylemedin.

anakartinin marka modeli nedir? bakalim max kac bellek hizi destekliyor..

sakin güc kaynagini öyle 800-1000w falan alayim deme :) Sadece suanki power inin marka modelini yaz bir bakalim.
    İyi günler kardeşim. Güç kaynağı thermaltrk 550watt, anakart MSI H61M-P21(B3). Anakart maksimum 16GB ram desteği var, RAM tipi PC3-10600 1333MHz destekliyor. PCI ExPress v2.0 destekliyor.
    Bi de anakart işlemci olarak ikinci ve üçüncü nesil i7 işıemcileri destekliyor. Tabi 3cü nesil takmak için bios versiyonunu güncellemek gerekiyor. Şimdi ben ram eklersem, bu işlemci gtx 1070 desteklermi? Problem yaşatmaz inşallah?

• quote:

Orijinalden alıntı: Shahin23

İyi günler kardeşim. Güç kaynağı thermaltrk 550watt, anakart MSI H61M-P21(B3). Anakart maksimum 16GB ram desteği var, RAM tipi PC3-10600 1333MHz destekliyor. PCI ExPress v2.0 destekliyor.
    Bi de anakart işlemci olarak ikinci ve üçüncü nesil i7 işıemcileri destekliyor. Tabi 3cü nesil takmak için bios versiyonunu güncellemek gerekiyor. Şimdi ben ram eklersem, bu işlemci gtx 1070 desteklermi? Problem yaşatmaz inşallah?

Alıntıları Göster
    Sanada iyi günler,
    Power iyi diyebilirdim fakat eger sistemle ayni zamanda aldiysan onunda ömrü dolmaya yakindir. 12v kanalindan kac watt verdigini söyleyebilseydin iyi olurdu. Thermaltake ama modelinin adi da önemli.. Yinede eski ise degistirmek yerinde olur. Anakart icin pek iyi bir model oldugunu söyleyemem. Söyledigin gibi ram olayi cokta ic acici degil: uyumlu ramlerin listesi bu linkte ama güncellememisler fakat kingston un kendi ram arama kismindan "16GB Kit* (2x8GB) - DDR3 1333MHz - KVR13N9K2/16" uyumlu oldugunu gördüm. Diger uyumlu ramleride diger ram üreticilerinin web sitelerinden bulabilirsin. Ama rami nerden ve nasil bulacaksin, sifir alacaksan büyük ihtimalle ayni paraya daha iyi ddr4 ram alinir. Su saatten sonra eskiye yatirim yapmamak lazim. 2x4gb seklinde kullanmaya devam edin. Sadece uygun fiyatli ikinci el bulursaniz düsünülür. i7 3770 e extra para harcamaya gerek yok. illaki yeni islemci ve yeni ram alacaksak zaten 50-70eu ya da yeni bir anakart alalim olsun bitsin.

gtx 1070 i destekler ve teoride problem cikartmaz diye düsünüyorum.

• quote:

Sanada iyi günler,
    Power iyi diyebilirdim fakat eger sistemle ayni zamanda aldiysan onunda ömrü dolmaya yakindir. 12v kanalindan kac watt verdigini söyleyebilseydin iyi olurdu. Thermaltake ama modelinin adi da önemli.. Yinede eski ise degistirmek yerinde olur. Anakart icin pek iyi bir model oldugunu söyleyemem. Söyledigin gibi ram olayi cokta ic acici degil:https://www.msi.com/file/test_report/TR10_2338.pdf uyumlu ramlerin listesi bu linkte ama güncellememisler fakat kingston un kendi ram arama kismindanhttps://www.kingston.com/de/memory/search?DeviceType=7&Mfr=MSI&Line=Motherboard&Model=71514 "16GB Kit* (2x8GB) - DDR3 1333MHz - KVR13N9K2/16" uyumlu oldugunu gördüm. Diger uyumlu ramleride diger ram üreticilerinin web sitelerinden bulabilirsin. Ama rami nerden ve nasil bulacaksin, sifir alacaksan büyük ihtimalle ayni paraya daha iyi ddr4 ram alinir. Su saatten sonra eskiye yatirim yapmamak lazim. 2x4gb seklinde kullanmaya devam edin. Sadece uygun fiyatli ikinci el bulursaniz düsünülür. i7 3770 e extra para harcamaya gerek yok. illaki yeni islemci ve yeni ram alacaksak zaten 50-70eu ya da yeni bir anakart alalim olsun bitsin.

gtx 1070 i destekler ve teoride problem cikartmaz diye düsünüyorum.

Alıntıları Göster
    Bi daha iyi günler kardeşim, cevabın için teşekkürler. Bugün googlede araştırma yaparken, ukraynada bir site buldum, hazır pc satıyorlar yani uygun fiyatlı ekonomik oyun pcleri. Orada baktım, aynı benim sistem özelliklerim, sadece olarak gtx 1060 ama 3gb versiyonunu takmışlar pcye. tüm özellikleri benim pc ile aynı.
    Bir de googlede araştırma yaparken, gtx 980 veya gtx 980 ti kartlara da baktım, hatra o kartlar gtx 1060 6gb versiyondan daha güçlü. Şimdi ne tavsiye edersin? GTX 980 Ti alayımmı, yoksa gtx 1060 6gb versiyonunu 'mu?

• Selam Mukarnas kardeşim. Neden cevaplamadın sorumu?
  • Shahin23 S kullanıcısına yanıt
    Parçaları ikinci el toplarsan 2000 lira civarına çözersin. Elbette 980ti almalısın. 650w corsair vb. bir marka psu alıp bir de 1333 8gb ram alırsan bir kaç sene üst düzey gider bilgisayarın.
    Şimdi farkettim mobon h61miş. O zaman elindeki ramleri dual kit 16 gb ile takasa sokman gerekecek. Aslında takastan ziyade satıp nakitle alman daha yerinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rokie T -- 13 Haziran 2018; 8:55:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi günler kardeşim. Bu vidyoya baktım, benim sistem özellikleri ve ekran kartı gtx 1070 ti takmış ve battle field 1 ultra ayarda 80 fps üzerinde oynuyor. :)
  • quote:

Iyi günler kardeşim. Bu vidyoya baktım, benim sistem özellikleri ve ekran kartı gtx 1070 ti takmış ve battle field 1 ultra ayarda 80 fps üzerinde oynuyor. :)
    vidyonun linki :

• quote:

Bi daha iyi günler kardeşim, cevabın için teşekkürler. Bugün googlede araştırma yaparken, ukraynada bir site buldum, hazır pc satıyorlar yani uygun fiyatlı ekonomik oyun pcleri. Orada baktım, aynı benim sistem özelliklerim, sadece olarak gtx 1060 ama 3gb versiyonunu takmışlar pcye. tüm özellikleri benim pc ile aynı.
    Bir de googlede araştırma yaparken, gtx 980 veya gtx 980 ti kartlara da baktım, hatra o kartlar gtx 1060 6gb versiyondan daha güçlü. Şimdi ne tavsiye edersin? GTX 980 Ti alayımmı, yoksa gtx 1060 6gb versiyonunu 'mu?

Alıntıları Göster
    dün forumda bir hatayla karsilastim, kullanici adimi dogru girmeme ragmen böyle bir kullanici adi mevcut degildir seklide hata aldim. Bugün ise tekrar girebildim.
    tekrar konuya dönecek olursak, gtx 980, gtx 980 ti, gtx 1060 6gb, max olarak gtx 1070 bunlardan birini, en uygun fiyatli hangisiyse alabilirsin.. Hepsi isini görür.

• quote:

dün forumda bir hatayla karsilastim, kullanici adimi dogru girmeme ragmen böyle bir kullanici adi mevcut degildir seklide hata aldim. Bugün ise tekrar girebildim.
    tekrar konuya dönecek olursak, gtx 980, gtx 980 ti, gtx 1060 6gb, max olarak gtx 1070 bunlardan birini, en uygun fiyatli hangisiyse alabilirsin.. Hepsi isini görür.

Alıntıları Göster
    iyi günler kardeşim. inşallah vidyosuna da baktım, benim sisteme gtx 1070 ti bile takılıyormuş. İnşallah bi sıkıntı yaşamam.Şimdilik yalnız ekran kartı gtx 1070 ti, ek olarak güç kaynağı 650-850 watt, bütçem uygun olursa, 1x 16gb ddr3 ram ekleyeceyim. şimdilik ram o kadar önemli deyil. çünki, ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum alırsam o zaman 1333 mhz değil de 1600 mhz ve işlemcini i7-3770 ve anakartı da değiştiricem. ama bana o kadar para harcamaya gerek yok. Çünki o dediklerimi deyiştirecek olursam, o zaman sıfırdan 8 yada 9 nesil işlemci üzerine toplarsam daha iyi olur bence.
    Yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Shahin23 S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartini ve guc kaynagini al, eger bir problemle karsilasirsan, sistemi komple degistir yeni seriye gec.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.