Şimdi Ara

Fps dropları yani ani fps düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese foruma yeni kayıt oldum. Sıkıntım büyük lenovo z570 kullanıcısıyım ilk sorunum klavyemin bayadır kendi kendine virgül koyması ve silmesi bazen oluyor. Numlocku kapatıp açınca düzeliyor 2.sorum ise daha dün temizledim. Macununu falan sürdüm 1 ay öncede temiz bir format atmıştım. Bu konu için sorunum ise oyunların hepsinde olan ani fps düşüşü 5-10 saniye sürüyor. Alta alınca düzeliyor falan bayağı deli ediyor. Yani dedim virüs falan formatın allahını attım temizledim iyice bi kontrol ettim biyeri falan mı çıktı? Bişey oldu yok düzelmiyor. Cs go oyuncusuyum eskiden sıkıntısız 180 fps'de oynuyordum. Aynı ayarlarda şimdi 150 alıyorum. 10 dk oynadıktan sonra fps 20 ye düşüyor. 5-10 saniye sonra düzeliyor sıcaklık falan derseniz 100 liralık fan aldım nafile fazlada ısınmıyor anlamış değilim. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

Specs: İşlemci intel core i5-2430m 2.40 ghz
    Ekran:Nvidia GT 540m-intel HD Graphics 3000
    RAM:6144
    Başka yazmadğımı şeyler olabilir söylerseniz yazabilirim.

• Driverınızı güncel tutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EniqmaticTr kullanıcısına yanıt
    En son güncellemeler yüklü
  • Güncellemeler önemli değil. Nvidia nın sitesinden en son sürümü indirin. Temiz kurulum ile tekrar kurun driveri.

cclenear dan kaldırıp ekran kartı driverini temiz kurmamı istiyosun anladığım kadarıyla deniyeceğim hocam
    Hiç bir değişiklik olmadı aynı
  • Bizim lenova y570 de bir ara epeyce sorun olmustu. Forumdan inceleyrbilirsiniz, bazilari ekran kartina, bazilari viruse, bazilarida bataryaya baglamisti. Bilgisayar pirize takiliyken ve takili degilken ayni oyunu deneyin, bakalim fark olacak mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc 5snde bir fps düşmesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıcaklıklar kaç derece? oyuna girince ani fps düşüsü ısınmaya işaret.
    fan falan nafile laptopun içerisinde çok sağlam bir soğutma sistemi olmalı
    laptoplarda oyun oynamak işkence malesef .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chaveez kullanıcısına yanıt
    aynen sana katılıyorum sıcaklıklar 60 70 yüksekte eskiden olmuyordu yani problem şimdi neden oladu anlamıyorum atıcam çöpe :D
  • Realtemp ile oyunda işlemcinin çıktığı en yüksek dereceyi kontrol et. Eğer 90 ve üzerini görüyorsa, termal koruma hız dusuruyordur. Macun yenilemesi her zaman ısı düşecek anlamına gelmez. Soğutucu vidalarinin sıkılma sırası bile sıcaklığa etki eder. Eğer, sıcaklık nedeniyleyse, tekrar macun yenileyip kontrol et. Sogutucuyu yerine montajlarken soğutucu üzerindeki sayıları takip ederek vidala. Tüm vidalari yarıya kadar sık, daha sonra her birini bir tur çevirerek dolaş. Umarım düzelir.

• drk_m kullanıcısına yanıt
    teşekkürler deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.