Şimdi Ara

FPS Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ScreenShot bana çok keskin geldi. Ekran kartı ayarlarından Anti Aliasing ve Anisotropic Filter gibi ayarlar açık olabilir mi? O sistem de darboğan olacağını sanmıyorum. Bir de işlemci fanı bozulmuş olabilir. Bir kere başıma gelmişti. Fan calişmiyordu. Oyunlara girdiğimde işlemci soğukken FPS normal ısınmaya başladıgında çok aşağılara düşüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 18 Haziran 2011; 18:09:15 >
  • Bi önceki mesajımda yazdım zaten, herşey maximum ayarda. İşlemcinin üstünde OCZ Vendetta var, 41C'yi geçmiyor sıcaklık en sağlam yükte bile.

E tamam madem çok yükleniyoruz alete, hadi kartın gücünü ve oyunun nekadar yüksek FPS ortalamasına sahip bi oyun olduğunu geçtik, e ozaman bu oyun neden DX11, 8x AA(Call of 4x'e kadar destekliyo, daha fazlası yok) ve bi okadar da AF ile çalışan Crysis 2 ile aynı FPS'yi veriyor ki?..

Keyfim kaçtı ya format da çok yorucu iş ve evet cevap vereyim bayağı bi kişi söylemiş, kartla beraber yeni hard disk de aldım 1TB lık, ve data diski olarak kullanıyorum onu eski 250lik sistem diskimin yanında. (Format attım yani.)

• Catalyst'ten Anti-Aliasing'i 8x'den 4x'e çektim, fps oldu 120 :D

anladık da nası bu kadar etkileyebilir ki.
  • Anti aliasing çok oyunun default değerlerinde kapalıdır. 2x-4x-8x gibi rakamlar köşeri-kaplamaları düzeltmek için grafiklerin üzerinden 2 kere 4 kere 8 kere geçtiği için performans düşüklüğü yapması normal.
  • Cataclysden zaten anti-aliasing , anti-fipstroynic gibi ayarları zaten kesinlikle açmayın.Farkın olmadan falan edge-detect yaparsanız 4 lemi 3 lemi ne çarpıyor.8x yapınca 4x8 den 32xaa açmış oluyorsunuz.Bırakın default da kalsın ccc , siz oyundan ayarlarınızı en yükseğe getirmeye bakın
  • oha gerçekten mi? ben catalyst ten açmayınca oyundakinin anlamı yok sanıyodum.. bunu bildiğim çok iyi oldu, bide default ta deniyim kaç fps olucak acaba.
  • Ayrıca AA ayarlarınıda supersampling gibi seçeneklere getirirseniz 100 fps alıcağınız yerde 30 fps falan alırsınız.Oradaki ayarlar biraz daha yumuşamasını sağlıyor görüntünün,ama öyle ccc den ayar yapıp kullanan görmedim çünkü çok fazla güç lazım.Onun için kesinlikle crossfire ve ya tek bir hd6990 lazım.

Zaten oradaki supersampling gibi bazı ayarları açınca bazı oyunların grafiklerinde bozulmalar gibi farklı şeyler meydana geliyor.Çünkü oyun desteklemiyor ccc deki farklı ayarları, desteklese zaten oyunun ayarlar kısmında yer verilir o tip ayarlara.Yani siz iyi görüntü etmek istersen bazı oyunlarda daha kötü görüntü kalitesi alıp daha fazla fps kaybı yaşıyorsunuz.O yüzden ccc kesinlikle default kalsın,bir tek açarsanız tripple buffering açın diğerleri default olsun

• Yani diyorsunuz ki, oyunun grafiklerini asıl kalıiteli yapan şey kendi içindeki ayarlarıdır, CCC yi değiştirmek o kadar da etkilemez. Bilmiyordum teşekkür ederim :)
  • Yani oyunun zaten belirli bir optimizasyonu var.Sizin oyunun içindeki ayarları fulle getirip belli bir kalitede görüntü alıyorsanız, ccc den de herşeyi fullerseniz en fazla %5-6 oranında artış olucaktır ama fps olarak ise %150-200 civarında bir azalış olucaktır.Hemde bazı tip oyunlarda artış değil,aksine grafiklerde bozulma yaşanıp dahada kalitesiz hale gelecektir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.