Şimdi Ara

FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Win7 32 Bit kurulu sistemimde, ekran kartı olarak da 6950 var 1gb. sistem paneline bakarak öğrenmeniz mümkün ama yine yazayım: 4GB 800MHz DDR2 RAM ve E8400 var normal saat hızında çalışan. CoD4 yükledim, aldığım FPS, 30. Neden olabilir, yardım edebilicek olan var mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• buyrunuz..

FPS Sorunu
  • Darboğaz.(Ne diye sormayın google var )
  • Sormayacağım merak etmeyin :D teşekkürler ama ^^
  • Bu darboğazda ne darboğazmış ama.

Sisteminizde olağandışı bir durum var. Bu durum hep böylemiydi? PC de son zamanlarda herhangi bir değişiklik yaptınız mı? Güç kaynağınız nedir?
  • Neyse sorun sorun, bir parçanın diğerine yetersiz gelmesi yani, işlemciniz eski ekran kartınız yeni olduğu için işlemcinin performansına göre çalışıyor yani,

İşlemci - 100 mbs gönderebiliyor diyelim

Ekran kartı - 500 mbs ye kadar alıyor

İşlemci 100 100 gönderdiği için ekran kartıda 100 performansta çalışıyor.
  • Evet evet, 3 GHz'i 3,5 a çektim, hala 30 civarı FPS. Ben de darboğaz olduğunu sanmıyorum.

Değişiklikten kastınız, parça değişikliğiyse bir ay falan oldu kartı alalı. Bunun dışında değişiklik yok. Xilence 580W PSU'm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    CRYSİS2 DÜŞÜK FPS SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • böyle darboğazmı olurmuş o fps nin 60 larda dolaşması laızm
  • fastdh burda pentium4ten bahsetmiyoruz adamın islemcisi en kral cift cekirdeklilerden e8400
    oyun da kac yıllık cod4
    3dmark veya baska hangi oyun varsa onun benchmarkını da yapabilir misin?
  • geç cevap verdiğim için özür dilerim sayın fod, da internetim sınırlı 1 mbps, indirmem pek mümkün değil yani bi benchmark programını küçük bi benchmark yazılımı biliyosanız indirip sonuçları yazayım hemen.
  • E8400 de darboğaz yapıyorsa diyecek birşey bulamıyorum...

GPU-Z programı ile ekran kartınızın 16x hızında çalıştığından emin olun.
  • evet x16, v2,0 diyor

pfff.. :/
  • Darboğaz değil,ki o oyun zaten 3-4 çekirdek kullanan bir oyun olmadığı için 3.0 yani stock hızında bile öyle düşük fps aldırmaması lazım o işlemci.Deneyebiliyorsanız ekran kartınızı başka bir sistemde deneyin derim ben.
  • onu yapamam malesef çevremde kartı çalıştırabilecek kasaya sahip arkadaş yok :D da eski kartımla deneyebilirim.
  • Problemi çözmek için farklı sistemde denemek şart evet. Bunun dışında oyundan önce çalışan diğer programların hepsini (Windows bileşenleri hariç) kapatıp yazılımsal bi problem olup olmadığına bakmak lazım.
    Driver güncellemesinden, HDD temizliğine, formata kadar pek çok çözüm önerisi denenebilir ama problemin ekran kartından mı olduğunu anlamak için muhakkak başka sistem yada sizin sistemde eşdeğer veya daha düşük bir ekran kartıyla bu oyunu kıyaslamanız gerekmekte.
  • Ya hiç sanmıyorum çünkü aynı sistemde 4850 de kullandım, ve herşey sorunsuz çalışıyordu. yine de çıkartıp eski kartımı deneyeyim mi bi?
    Bir de ekran kartından değilse neden olabilir bunu merak ettim.

Beyler bayanlar lütfen yardım edin :/

not: Crysis 2 de yüklü bilgisayarımda ve o da en yüksek ayarda aynı FPS değerini veriyor, sorun yazılımsal yani muhtemelen.
  • o sisteme 32 bit kurman ayıp olmuş biraz.. eğer herşeyi deneyip soruna çözüm bulamazsan bi de 64 bit kur derim
  • Yazılımsal olduğunu düşüyorsan at formatı kur güncel driverları. ekran kartını yeni almışsın. sistemi o zaman formatlamadıysan eski driverlar seni sıkıntıya sokuyor olabilir.

Başka kasada deneme şansın yoksa en iyi çözüm ihtimalin bu. umarım çözülür
  • Ekran kartının her iki güç girişi de takılı mı?

gpu-z proğramından bir ss eklermisiniz? Birde kartın sıcaklık durumu nedir?
  • SS koydum ama gözükmüyor sanırım O zaman fpsleri elimle yazayım;

CRYSIS 2 - MIN: 29, AVG: 40

DARKSIDERS - MIN: 24, AVG: 40

COD 2 - MIN: 22, AVG: 32

LOTR: CONQUEST - MIN: 62, AVG: 80 (?)

H.A.W.X - MIN: 60( VSYNC açık :D) MAX: ?

COD 4 - MIN: 23, MAX: 85(?)

not: Fraps ile alınmış bench sonuçları değil, göz kararı gözlemlerle yazdım, ama durum böyle aşağı yukarı.
    not2: CCC ve oyunların hepsi full kalite modunda çalışıyor. (AA 8X, AF:16X vs.)

Sayın MÜŞAVİR,
    Kart XFX'in çift fanlı olan modeli, ve sıcaklıkta bi sorun yoktu en son baktığımda, MAX 65 - 68 dereceyi gördü. onun dışında masaüstünde 40 civarında seyrediyor.

Çok teşekkür ediyorum. On-Line'ım, isteklerinizi yerine getirebilirim, buyrun bu da resminiz :D

Edit: Evet iki güç girişi de takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonoluminescence -- 18 Haziran 2011; 13:13:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.