Selamlar forumdaşlarım. Masaüstü bir sistemin var ryzen 5 3600 işlemci RTX 3060 Ekran kartı 16 gg ddr 4 ramlere sahibim. Gelelim sorunuma Gayet akışkan 100 fps lere çıktığım oyunlarda dahi 59 fps sabitleniyor. Tüm ayarları low'a çeksem dahi farkeden birşey yok oyunlarda 59 a kitliyor kendisini fps. 165 hz monitör kullanıyorum. v-sync dikey senkronizasyon gibi ekran hızına sabitleme ayarları hakkında bilgim var denemediğim hiç birşey kalmadı kendi bilgilerim dahilinde tüm yazılımları güncelledim ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip kurdum hiç bir işe yaramayınca FORMAT attım yinede düzelmedi. Ekran kartı benchmark testlerinde sorun yok futu mark 90 95 fps alıyorum unigion superposition adlı benchmark programında yine makul ayarlarda fps sınır yok çıkabildiği kadar çıkıkıyor. Ancak hangi oyuna girersem gireyim 59 fps geçmiyor anlık 60 görsede bazen 40 lara dahi düşüyor. Lütfen bu konuda bilgili arkadaşların yardımına çok ihtiyacım var eğer yazılımsal bir sorunsa ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. |
Oyunlarda fps kitlenme sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
vsync "off" konumda mı?
monitör 144/165hz'e ayarlı mı? özellikle seçmediysen 60hz'de duruyordur.
-
Cevabın için teşekkür ederim ama bakınız kesinlikle vsync sorunu değil hepsini denedim monitörüm 165 hz de format dahi attım bilgisayara en son çare olarak. ne yaptıysam oyunlarda 59 fps geçmiyor. ancak benchmarklarda fps sorunu yok çıkıyor çıkabildiği kadar.
-
hdmi mi dp kablomu kullanıyorsunuz ? dp ise version kaç ?
kalıteli markalı dp kablo alınız.
Paugge Vesa Sertifikalı 2m Displayport 1.4 Kablo (ENTDP1420) Fiyatı (hepsiburada.com)
-
display port kullanıyorum 1.4 diye hatırlıyorum gayet kaliteli altın uçlu uzun zamandır kullanıyorum.
-
win 10 kullanıyorsanız şu ayarı yapınız.
@Muholland
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim kendi kendine düzeldi ama sorunu bilmemek biraz canımı sıktı.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X