Şimdi Ara

Fractal Design RMA Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21 Ağustos'ta Fractal Pop Air adlı kasayı aldım. Üründe sadece fan'ın RGB'sinde bir yerinde yanlış yanıyordu.

- Beyaz -> Sarı

- Açık mavi -> Yeşil

- Mor -> Kırmızı

- Koyu mavi -> çalışmıyor

geri kalanların rengi aynıydı

Biraz geç farkettikten sonra 28 Temmuz'da desteğe mail attım. 30 Temmuz'da dönüş yaparak direk adres istedi, verdim.

31 Temmuz'da gönderdiğine dair mesaj geldi ama sıkıntı takip numarası olmayan kargo ile gönderdi

Bekledim, bekledim, gelmedi. 20 Ağustos'ta gelmediğine dair dönüş yaptım, 21 Ağustos'ta cevap yazarak bu sefer UPS kargo ile gönderdiğini söyledi

Gönderdiği gün İsveç -> Almanya -> Türkiye'ye gelmiş bulundu

22 Ağustos'ta otomatik bilgi mesajı geldi. Daha önce logitech deneyimi yaşamış olduğum için gün içinde geçer dedim.

Ama geçmedi, 23 Ağustos'ta UPS'i aradığımda ne desin? DİJİTAL SLİP, ÖDEME DEKONTU vs. istedi. İyide ben garanti kapsamında ücretsiz parça dedim, yok diyorlar. Neyse sonra mesaj geldi, 26 Ağustos'ta tekrar arayarak bilgileri gönderdim

27 Ağustos'ta red cevabı aldım, bunun sebebi kendi hatamda olabilir çünkü sadece kişisel eşya işaretlemiştim. Neyse tamam dedim birdaha SMS istedim, yolladılar. Bu sefer hem kişisel hemde e-ticari olduğuna dair bilgiyi gönderdim

28 Ağustos'ta ise ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİNİ ARADIM (dahili numara üzerinden), kargoyu sordum onaylandımı vs. diye, bakacağım dedi kapattı telefonu. Yaklaşık 5-6 dakika sonra kanıtlara rağmen, ücretsiz değişim parça olduğuna rağmen BENDEN 347 TL PARA İSTEDİLER, Belki başka çarem vardı ama uzayacaktı biliyorum ama tembellik işte, kabul etmek zorunda kaldım ve gümrük ücretini ödedim

Ödedikten 9 dakika sonra gümrükten çıktı mesajı geldi ve gümrük ile işim bitmiş oldu. Saat 16:32'de UPS ŞUBESİ'ne dair gittiği bilgi de geldi

30 Ağustos resmi tatili ve haftasonu araya kayınca (UPS cumartesi çalışmadığını öğrendim) 2 Eylül günü elime ulaştı ve sorunum çözüldü

NOT : Bütün bunlar 21 Ağustos'tan itibaren olmuştur, yani 30 Euro sınırının yürürlüğe girdiği gündür. Eğer sebepler arasında bu varsa vah halimize...

NOT 2 : Öğrendiğime göre; bazı firmalara göre ücretsiz değişim olsa bile gümrük ücreti çıkardığını öğrendim, neden böyle birşey var anlam veremiyorum. Logitech'te 2 kez değişim yaşadım ücretsiz elime ulaştı çünkü. Ücretsiz değişime bile para...

• Sanırım bu ücretsiz gönderimlere vergi alınmasının nedeni. Malı o şekilde değersiz yazdırıp geçirmeye çalışanlar olabilir diye yapılan bir şey. Ben eskiden makine satan bir firmada çalışıyorum. Rusyaya sattıkları malda bir hata çıkınca Rusya , atıyorum 1 yıl sonra iade etti bu geri dönerken de vergi alındı. Bu şekilde suçsuz insanlarda zarar görebiliyor.

• Basligi gordugum an firmanin yardimci oldugunu anlamistim.
    Gavur firmalari boyledir...!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra ki secimde..
    Ne yaapk alternatif yok amğ...
    Tabi ki axpartii...
    Ustune alinma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.