Malzemeler : 1 adet kuru soğan, 4 adet yeşil köy biberi, Yarım marul, 2 adet domates, Yarım adet limon, 1 Tutam maydanoz,
Özel sos için;
3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı frambuaz reçeli, (isteğe göre vişne veya çilek reçeli de tercih edilebilir.) 3 adet küçük kırmızı kuru biber, 1 adet ceviz içi, Yarım çay bardağı zeytin yağı,
Yapılışı :
1 adet ceviz içini, 3 diş sarımsağı ve 3 adet kırmızı küçük biberi mixerde iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı bir tabağın içine dökün. Bu karışımın içine bir yemek kaşığı frambuaz reçelini ve yarım çay bardağı zeytin yağını ilave edip iyice karıştırın. Karıştırırken yarım adet limon suyunu ilave edin. Bir tutam maydanozu ufak parçalar halinde kesip sosa ekleyin.
4 adet yeşil köy biberini de ocakta 2 dakika müddetle közleyin. Daha sonra bu biberleri ufak parçalar halinde salata tabağınıza ekleyin. 1 adet kuru soğanı ve yarım adet marulu küp şeklinde kesip ilave edin. 2 adet domatesi de kabuklarını soyup doğrayarak salata tabağına ilave edin ve karıştırın. Salatanın tuzunu bu esnada ayarlayın. 3 dilim ekmeği ufak küpler şeklinde kesip, fırında 3-5 dakika müddetle kıtır kıvama gelecek şekilde ısıtın. Kıtır kıvama gelen ekmekleri hazırlamış olduğunuz sosa ilave edin ve ekmeklerin sosu iyice emdiğinden emin olana kadar karıştırın.
Salata kasesine ilk önce kıtır ekmekleri ilave edin ve karıştırın. En son olarak ta kalan sosu salata kasesinin üzerinde hafifçe gezdirin ve servis edin.