maç pazar günü daha önce dediğim gibi favorim fransa
mac ortada bence o gun kimin iyi gunune denk alırsa alır ama favorim italya
Fransa , freansaya şans vermeyenler hiç cevap bile yazmasınlar bu konuya , ben demiştim brazil - fransa final diye , ama çeyrek finalde denk geldiler (erken final). Kupa fransa
İTALYA İTAL İTALYA (hemde bi TT hayranı olmama rağmen ) alıcak bu maçı
bence fransa hem zidane nin son dünya kupası olduğu için alacaklardır
bence fransa nın hakkı zaten fransa da alır gibime geliyo hemen sıralamayı yapim
ilk 4 1)fransa 2)italya 3)almanya 4)portekiz
tabi ufak değişiklikler olabilir
fransa mutlak favorim. bunların defansı gol yemez italyanlardan. italyanında gol attığı takımların defansları fransanın yanına yaklaşamaz. italyanın defansına lafım yok ama zizou var onuda biliyorum. maç 1-0 fransa.
Azzurri v Les Bleus
Öncelikle şunu söylemeliyim; iki takım da sonuna kadar saygıyı hakediyor. Buraya gelene kadar benzer zorlukları aştılar ve oyun yapıları olarak da son derece yakınlar. Turnuva başlarken az şans tanınan finalin iki takımı bu öngörüyü destekler nitelikte grup maçları çıkardılar ve kimseyi tatmin etmeyen 3 maçlık periyotların ardından son 16 takım arasına kaldılar. Ancak bu 3 maçlık dönemin ardından her iki takım da turnuva ilerledikçe daha iyi maçlar çıkarmaya başladı ve diğer ekiplere göre daha "takım" olmayı başararak finale kadar geldiler. İtalya yarı finaldeki Almanya maçında son derece kontrollü ve oyun planına sadık kalarak oynadı. Sonunda da sabrının sonucunu harika iki golle aldı ve bunda Lippi'nin maça başladığı taktiğin ve oyuncu değişikliklerinin çok büyük etkisi vardı. Yarı finaldeki Almanya maçı dışında üst düzey bir rakiple oynamayan İtalya'ya nazaran Fransa, nispeten daha güçlü hatta Dünya Kupası'nın favorisi olarak adlandırılan takımlarla oynadı ve işte bundan sonra onur mücadelesine başlanmış olundu. Herkesin "bitti" dediği Zidane önderliğindeki Fransa önce turnuva'nın gizli favorisi olarak nitelenen genç İspanya'yı daha sonra da ilk kez bir ülkenin bir kupada bu kadar kesin favori olarak gösterildiği Brezilya'yı eledi. Bu iki maçta Fransa nerdeyse rakiplerine hiç pozisyon vermeyerek hücumda pek etkili olmasa da sonuca giden bir futbol sergiledi ve yapılması gerekeni basit bir şekilde yerine getirdi. Yarı finalde ise İtalya-Almanya maçının aksine yine istediğini çabuk elde eden ve görevini yerine getiren bir fransa izledik.
İki takımın kadrolarına bakıcak olursak defansif anlamda herhangi bir tarafın ağır bastığını söylemek yanlış olur ancak kaleciler arasındaki fark tartışılmaz. Bu bakımdan maçın penaltılara kalması demek İtalya'nın kupayı alması anlamına gelebilir. Orta saha kurgusuna baktığımızda yine aynı şeyi görüyoruz; iki takım da orta sahayı kalabalık tutup kontrolü kendi eline almak istiyor ancak bunu daha iyi uygulayan ekip şu ana kadar İtalya olarak göründü. Forvetlerde ise oyuncu bazında Fransa'nın üstünlüğü göze çarpsa da bunu kullanabilmiş değiller, yine iki takım da tek forvet düzenini benimsemiş durumda ancak İtalyan hücum oyuncuları beklentileri karşılayamadı ve Lippi'nin bu bölgede sık sık değişikliklere gittiğine tanık olduk.
Yukarda yazdıklarım itibarı ile İtalya daha şanslı gibi gözükse de turnuva başından beri desteklediğim Fransa'nın kupaya uzanmasını ümit ediyorum. takımların benzer kimlikleri ve daha önce bu yoldan geçmiş olan Fransa'nın yapılması gerekeni yapabilecek kapasitede olması ise diğer artılar.
Fransa kupayı alır...2,11
Bu maçın ilk yarısı İtalya, 2. yarı Fransa alır ve Şampiyon olur...Gerçi bende hiç sevmem Fransızları ama sanırım böyle olacak.
genel olarak değerlendirildiğinde fransa brezilyanın oyunu vermesi ile kazndı sayılır.fransanın attığı gol neydi öle bomboş arkada henry.italyayı değerlendirdiğimizde fransaya göre daha derli toplu ve buraya kadar hakları ile geldiler kondiyonlarının en üst seviyesindeler bence bu maç italyanın hakııdır.
İki takımında savunmaları deyim yerindeyse (ki yerinde) taş gibi...Fransa benim düşünceme göre sadece Zidane ın ne yapacağına bakıyor,Henry turnuva başından beri ortalarda yok,Ribery iyi görünsede bence çok şişirilmeye başlandı ki geniş alanda etkili olan bir isim İtalyan savunmasına karşı istediği alanları bulamayacaktır diye düşünüyorum... İtalyada ise Totti yarı final maçında oynadı biraz oda Henry gibi yok ortalarda...Fransanın en güçlü yanı ise savunmanın önünde oynayan ikili..Fakat İtalya nın bu turnuvada diğer takımlardan farklı gördüğüm en önemli yönü İtalyada ortasahadan süpriz isimler hücuma katılıyor,bekler sürekli kanatlardan çizgiye iniyorlar takım halinde hücum ediyorlar.Bu maçın uzatmalar gitme ihtimali yüksek ama ibre biraz daha İtalya dan yana gözüküyor
İtalya savunması gayet başarılı..Fransa kendinden beklenmeyeni yapıp buralara kadar geldi..Ama rakiplerinden hiç gol yemeyen İtalya alır...
quote:
Orjinalden alıntı: Technics
İTALYA
iyi savunma yapıp takım oyunu oynuyorlar Fransada sadece skoru değiştirebilecek 2-3 oyuncu var onlar bişey yapamazas Fransa için kupa zor..
Bide Anelka'nın bonusu denilen ama şimdi Fransa milli takımında olan Franck Ribery warrr...
Ben de İtalya diyorum.
Arkadaşlar neden herkes italya diyor bunu anlamış değilim.Neye göre!!Tamam takım oyunu olarak italya daha ii bu su götürmez bir gerçek.Ancak teknik olarak Fransanın acaip bi üstünlüğü var.Böyle maçlarda yıldız dediğimiz oyuncular hangi takımda daha fazla ise o her zaman 1 adım öndedir bence.Ayrıca defansif olarak fransa en az italyanlar kadar ii.Ayrıca ortasahada italya bundan önceki maçlardaki gibi rahat oynayamaz.Çünkü bu defa karşılarında dünyanın en iyi ön liberoları var.Bir de Zidane faktörü var.Bu saatten sonra Zidane yi tutabilene aşk olsun.Daha hırslı olan Fransa kupayı kaldıracak bence.Bunun aksi benim için sürpriz olur