Şimdi Ara

fransız arabasının nesi var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Walla böyle gelmiş böyle duymuşuz etmişiz. Bu sebeple fransız araçlara karşı pek bir sempatim yoktur. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz
  • Sekes dediklerine aynen katılıyorum

Teknoloji bilimde otomotiv sektöründe fransız markaların kaliteli imzaları oldu. Mesela ilk seri önden çekişli otomobil üretimini citroen yapmış zamanında ve örnek olmuş diyer markalara!!!!

BİLİM YILANIN DELİĞİNDE BİLE OLSA ONU BULUP ÇIKARMALIYIZ!!!

Ben bunu bilir bunu söylerim.

Not: Ben Fransayıda Fransızlarıda sevmem. Ama aracımda fransız marka parçalara rastladım. Yedek parça üretiyorlar. Ben şimdi bu yüzden de fiat tamı alamıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MULTIJET13 -- 16 Eylül 2006; 14:40:08 >
  • bana sorun cıkarmayan arac gosterırmısın?kullanma kardes o zaman bu sans ısı bıraz sende cıkar bende cıkmaz sen hıc sorun cıkarmayan 206 hdi 190000 km de arac gordunmu ben gordum o kmye kadar hıc problem cıkmadı bu demek oluyokı surucu ıle cok alakası var araclara camur atma
    quote:

Orjinalden alıntı: Launcher

Ben çok iyiyim merak etme. Yahu neyin fanatikliğini yapacam. Kendi kullandığım arabayı kötülüyorum resmen. Nesi fanatiklik bunun. Alfanın da problemi çok zaten,bu bilindik bir şey. Onu ölçüt alma istersen. Opel de çok çekti hava yastığından şundan bundan.

Benim bir arkadaşımda bilmemne var o hiç problem yaşamadıyla olmaz bu iş. Problem yaşayan insanlar çok fazla, ki yabancıların kendi ülkelerinde yaptıgı sorunsuzluk istatistiklerinde de fransızlar sürünüyor. Elektronik namına bi halttan anlamıyor bu adamlar.

Artık su at gozluklerini cıkar, fransızların ne mal olduunu sagır sultan duydu, fanatiklik yapmayın diyorsun ya hani, evet yapma...

• tnrskr 1.6 dizelse sen almayacaksan ben alayım o fiyata?hiç kaçırma hemen al derim..20000 ytlye 1.6 dizel 307 çok uygun bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

O bahsettiğiniz Ogan abi yaşını başını almış bu işlerden anlayan bi abimiz,Eğer uzak durun diyorsa sürekli makarasına değil bir bildiği olduğundan diyordur(kendine göre)

Şimdi kimse bilmiyor o biliyor yani öyle mi? Yani onun demesiyle Fransız'dan uzak durucaz öyle mi?

Haaadddiii canım sendeee..

o zaman bunca yıllık okumuşluğumuzu otomobil bilgimizi çöpe atacağız fransızdan uzak duracağız ha
    kardeşim fransızlarda çok kaliteli araçlar yapıyor
    hatta en iyilerinden biri
    bunu aklına soksun

• "Fransız'dan uzak durun" diyen arkadaş,sanırım bunu politik nedenlerle söylüyor. Ancak otomotiv sektöründe milliyet öleli çok oldu. Markalar büyük gruplar altında toplanmaya başladı,birbirleriyle alışverişleri var vs Herkes aracını incelesin,her ülkeden bir parça bulacaktır.. Uzun süre değişik modellerde Renault kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki; motor,yürüyen aksam,kaporta vs problemi hiç yaşamadım ancak özellikle birkaç sene öncesine kadar elektrik,elektronik problemlerinin sık olduğu doğrudur..

Peugeot 307 Hdi almak isteyen arkadaşım.. Aracın km'si 2-3 yaşında bir araç için biraz fazla. Birkaç sene öncesi Türkiye'deki motorin kalitesini de düşünerek,aracı çok iyi inceleterek alın.. 20.000'e güzel araç kapattım derken sonra başınıza dünyanın masrafı çıkmasın..
  • renault un kaliteden sorumlu kişisi hedefimiz toyota kalitesi demişti.kısaca japonlar fransızlardan daha kaliteli.ama fransızlar kötü araba yapıyor demiyorum.çünkü fransız arabaları daha çok teknoloji ve yenilikler içeriyorlar.en azından türkiyede durum bu.
  • Fransızdan değil Pejodan uzak durun Dolayısıyla Citroen son notka bu sanırım herkes böyle söylüyor..

Tek Fransız Reno
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

O bahsettiğiniz Ogan abi yaşını başını almış bu işlerden anlayan bi abimiz,Eğer uzak durun diyorsa sürekli makarasına değil bir bildiği olduğundan diyordur(kendine göre)

Hiç göstermiyor açıkcası
  • kendi ülke çıkarlarımıza yarıyacak bir antipatiye karşı değilim.
    ulusca bunu uygulayanlarada saygım var ama bilinçsizce "at çöpe gitsin" adabıyla yazan arkadaşlarımızı pek takdir ettiğimi söyleyemem.
    bu bir aracı dıştan görünüşü ile beğenmeye hiç benzemiyor.
    araca dıştan bakar beğenmezsin ama kullanmadan motoruna yol tutuşuna parçalarının dayanımına vede teknik yetersizliklerine karar vermek bence yanlış bu beğenilmeyen araçların çoğu belli bir kitle tarafından alınıp hoyratca kullanılıyor ve bize gelen geri dönüş bilgilerde yanıltıcı olabiliyor.
    günümüzde bir araç alırken üstün körü yorumlar yapılıyor.
    mesela.

...bakaliti kalitesiz.
    ...araç ilk kazada yamulur veya sacı çok ince
    ...bu araç yol tutmaz devrilir ....vs.

bu yorumları yapan bizler bile niye ne sebeple bu lafları söyledik bimiyoruz.
    anlmasız dayanaksız tespitler yapıyoruz.
    ben şuna inanıyorum her aracın hitap ettiği bir kitle vardır. ama az ama çok sonuçta bu kitle bunu kör gözle almıyor. bir sebebide var. her aracın yaklaşık her segmentte bir kaç tip aracıda var. bu demektirki pazarıda olacaktır. satışıda olacaktır.
    sattıktan sonra feedback leride olacaktır. bunu düşünemiyecek bir otomobil fabrikasıda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 16 Eylül 2006; 17:25:28 >

• troy kardeşim nerde o size fransızlar la ilgili gerekli bilgiyi verecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosmos8727

bana sorun cıkarmayan arac gosterırmısın?kullanma kardes o zaman bu sans ısı bıraz sende cıkar bende cıkmaz sen hıc sorun cıkarmayan 206 hdi 190000 km de arac gordunmu ben gordum o kmye kadar hıc problem cıkmadı bu demek oluyokı surucu ıle cok alakası var araclara camur atma
    quote:

Ben çok iyiyim merak etme. Yahu neyin fanatikliğini yapacam. Kendi kullandığım arabayı kötülüyorum resmen. Nesi fanatiklik bunun. Alfanın da problemi çok zaten,bu bilindik bir şey. Onu ölçüt alma istersen. Opel de çok çekti hava yastığından şundan bundan.

Benim bir arkadaşımda bilmemne var o hiç problem yaşamadıyla olmaz bu iş. Problem yaşayan insanlar çok fazla, ki yabancıların kendi ülkelerinde yaptıgı sorunsuzluk istatistiklerinde de fransızlar sürünüyor. Elektronik namına bi halttan anlamıyor bu adamlar.

Artık su at gozluklerini cıkar, fransızların ne mal olduunu sagır sultan duydu, fanatiklik yapmayın diyorsun ya hani, evet yapma...

surucuyle ne alakası var? saçma sapan yorum yapma. Elektronik parça bunlar, süspansiyon, şanzıman arızası değil. Araçlara çamur atmaymış. Tanıdığın 5 aylık aracının saçma sapan elektronik arızalar vermesi mi çamur, 100 km deki pejonun direksiyon arızası mı çamur, kendi aracımızın çıkardığı sorunlar mı çamur, bu araç 3 ayda 17 kez arıza yapmıştır diye pankart hazırlatıp 307 sinin camına asan adamın yaptıgı mı çamur...Babanın arabasını savunacam diye saçma sapan mesajlar atma. 1 kere aldık, bir daha asla...

• quote:

surucuyle ne alakası var? saçma sapan yorum yapma. Elektronik parça bunlar, süspansiyon, şanzıman arızası değil. Araçlara çamur atmaymış. Tanıdığın 5 aylık aracının saçma sapan elektronik arızalar vermesi mi çamur, 100 km deki pejonun direksiyon arızası mı çamur, kendi aracımızın çıkardığı sorunlar mı çamur, bu araç 3 ayda 17 kez arıza yapmıştır diye pankart hazırlatıp 307 sinin camına asan adamın yaptıgı mı çamur...Babanın arabasını savunacam diye saçma sapan mesajlar atma. 1 kere aldık, bir daha asla...

sakin ol dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: werty

quote:

sakin ol dostum.

dogru diyorsun sakin ol diye, ama oyle şeyler yazıyor ki adamlar. ustası bile .ok diyor arabaya, bu da ak diyecem diye tutturyor... Neyse, araba da gidici zaten. Buradan birine giderse anlar ne oldugunu

• fransız araçlarının herhangibirinde sürekli oluşan bir kronik problemi burda iletecek bir arkadaş varsa yazsın

aksi taktirde gereksiz fransız araçlarına bu denli saldırılmasın bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Fransızdan değil Pejodan uzak durun Dolayısıyla Citroen son notka bu sanırım herkes böyle söylüyor..

Tek Fransız Reno

Sanırım fransızdan değil pejo dan uzak dur diyosun.Yani citroen iidir diyosun.Peki soruyorum psa ne abi? Bu arabalar farklı ellerde mi yapılıyo.Kasası ve donanımı hariç bi farkı var mı?

Sözüm sana değil sadece.Forumda gördüğüm kadarıyla bu işten anlıyosun.Bence benden iyi biliyosun 306 ile xsara nın 307 ile c4 ün aynı araç olduğunu.

Ya da ben seni yanlş anladım.Veya espri yaptın ben anlayamadım.

düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 16 Eylül 2006; 18:22:24 >

• Ya şu TOPGEAR daki 407 ye bineceğime dolmuşa binerim daha iyi muhabbeti vardı, incelemenin sonunda araçtan iniyordu hatta...

TOPGEAR gibi ciddi bir program yıllarca izlenmiş tüm dünyaca vs. Bu programda böyle birşey diyorsa bir doğruluk payı vardır heralde...

Ama aksine ben Peugeot araçları çok seviyorum şeklen...

Hiç kulanmadım dandiktir diyemeyeceğim...

Ama sorunsuz pejo görmedim diyebilirim. Bir arkadaşımda 206 varıd otomarişk şanzımandan yolda giderken bazen takk tuuk sesler geliyordu, hemen sattı... 3-4 milyarlık masraf çıkarma durumu var demişler 2 yıl önce...

Tanıdığımız yakınımızın 307 vardı, dizel yolda kaldı... Ya yakıttan, ya motordan tam bilmiyorum...

Böyle...

Bir de önceleri Citroenler sorunludur die duyuyordum... Yenilerini tam bilmiyorum... Ama C3 lerin plastik kalitesi, iç mekan kalitesi, ve belli bir süre kullandıktan sonraki her yerinden tıkırtılar uğultular ses gelme problemini duydum..
    Hemde bunu forumda da kullananlar söyledi...

Ama Renault hakkında hep iyi şeyler duyarız ... Reno sağlam markadır onlara göre... Reno sağlamlık konusunda onlarda ayrı veya bizim belleğimize böyle işlemöiş RENO sğlamdır diye...

Yanlışım varsa düzeltin...

• quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Fransızdan değil Pejodan uzak durun Dolayısıyla Citroen son notka bu sanırım herkes böyle söylüyor..

Tek Fransız Reno

Sanırım fransızdan değil pejo dan uzak dur diyosun.Yani citroen iidir diyosun.Peki soruyorum psa ne abi? Bu arabalar farklı ellerde mi yapılıyo.Kasası ve donanımı hariç bi farkı var mı?

Sözüm sana değil sadece.Forumda gördüğüm kadarıyla bu işten anlıyosun.Bence benden iyi biliyosun 306 ile xsara nın 307 ile c4 ün aynı araç olduğunu.

Ya da ben seni yanlş anladım.Veya espri yaptın ben anlayamadım.

düzeltme:imla

Pejodan uzak durun dolayısıyla citroen dedim... orada smiley filan gelmiş yoksa Citroen son nokta bir araçmış gibi anlaşılmış...

Ama genel olarak yukarıda da söylemiştim... Pejo ve Citroen kalitesizdir diyemem...

Psa kalitesiz dir diyemem..Ben 206 yı halen çok severim...

Ama bana söylenenler hep bu yönde... Sanırım yanlış anlaşılma oldu...

Br markaya külliyen kötü demek yanlış olur...

Ayrıca Pejo ve Citroen hakkında o kadar bilgim yok kalitessizdir diyerek çünkü hiç PEjom olmadı

Genelde böyle bir kanı var...

BEn 407-206 beğeniyorum... Ama herkes dandik diyor... 207 yi sevmedim mesela ,yeni yüzü pek olmuyor artık Pejonun ben sevmedim...

Mesela C4 teknoloji harikası gibi duruyor

• BAK KARDES BENI BILIP BILMEDEN YORUM YAPMA BABAM MI SEN NE DIYON BAK BURDA TARTISMAK ISTEMEM SENLE KONUSMALARINA DIKKAT EDERSEN SEVINIRIM KARDES

İLLADA TARTISMA ISTIYORUM DERSEN DE PM AT ORDA KONUSALIM SENLE BU 206 HDİ YE NE DIYECEKSIN 190000 DE

TEKRAR SOYLUYORUM KONUSMANA DIKKAT ET VE KARSINDAKINI BILMEDEN YORUM YAPMA

quote:

quote:

bana sorun cıkarmayan arac gosterırmısın?kullanma kardes o zaman bu sans ısı bıraz sende cıkar bende cıkmaz sen hıc sorun cıkarmayan 206 hdi 190000 km de arac gordunmu ben gordum o kmye kadar hıc problem cıkmadı bu demek oluyokı surucu ıle cok alakası var araclara camur atma
    quote:

• SİZİN ARACTA SORUN CIKTI VEYA ARKADASININ ARACTA SORUN CIKTI BENI ALAKADAR ETMEZ BEN KENDI CEVREMDEKI VE KENDI ARABALARIMA BAKARIM DAHA ONCE BIRCOK KEZ 206 YUZUNDEN VE FRANSIZ ARACLARI YUZUNDEN GEREKSIZ TARTISMALARA GIRDIM TARTISARAK BIRBIRIMIZE YARDIMCI OLACAGIZ AMA KIRMADAN OLURSA DAHA YAPICI VE SEVIYELI OLUR BURDA BIRCOK INSAN BELKI FRANSIZ ARAC ALACAK ODA VAR...

HEP KOTU KOTU DIYORSUNUZ HIC MI IYI YONLERI YOK ?

VE UZULDUM GERCEKTEN YAZDIGIMA KARSIN BU KADAR ASAGILAYICI BIRSEY YAZDIN..YAKISTIRAMADIM

quote:

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.