Şimdi Ara

Fransız Dili ve Edebiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi ben 0 fransızcayla bu bölümde okuyabilir miyim? Yani herşeyi baştan mı öğretiyorlar yoksa belirli bir temelin mi olması gerekiyor?

• bende merak ediyorum ama lys 5 dil sınavından fransızca sınavındanda nasıl iyi puan alıcaz aldık diyelim zor mu acaba öğrenmesi
  • hayır arkadaşlar okuyamazsınız. fransızca gayet zor bir dil zaten.
  • Evet, okuyabilirsin. Örneğin, İngilizce'den gerekli puanı alıp, bu bölümü okuyabilirsin. Diğer üniversiteleri bilemeyeceğim, ama kendi üniversitemden örnek vereyim. Galatasaray Üniversitesi'ndeki Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü öğrencilerine dile daha hakim olmaları gerektiğinden, diğer bölümlerin aksine, 2 sene hazırlık okutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoney -- 4 Aralık 2010; 20:02:43 >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoney

Evet, okuyabilirsin. Örneğin, İngilizce'den gerekli puanı alıp, bu bölümü okuyabilirsin. Diğer üniversiteleri bilemeyeceğim, ama kendi üniversitemden örnek vereyim. Galatasaray Üniversitesi'ndeki Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü öğrencilerine dile daha hakim olmaları gerektiğinden, diğer bölümlerin aksine, 2 sene hazırlık okutuluyor.

arkadaş 0 fransızcayla demiş, hazırlık okuyarak tabi ki okur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey

quote:

Orijinalden alıntı: yoney

Evet, okuyabilirsin. Örneğin, İngilizce'den gerekli puanı alıp, bu bölümü okuyabilirsin. Diğer üniversiteleri bilemeyeceğim, ama kendi üniversitemden örnek vereyim. Galatasaray Üniversitesi'ndeki Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü öğrencilerine dile daha hakim olmaları gerektiğinden, diğer bölümlerin aksine, 2 sene hazırlık okutuluyor.

arkadaş 0 fransızcayla demiş, hazırlık okuyarak tabi ki okur.

Zaten sanırım bütün okullarda bu bölüm öğrencileri için hazırlık sınıfı var. Hazırlık okunmayacaksa, Fransızca çözmeden girilmesine neden izin verilsin ki zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoney -- 8 Aralık 2010; 19:23:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rus dili ve edebiyatı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ankara üniversitesinde japon dili ve edebiyatı bölümünde bile hazırlık yok, belki fransız dilinde de yoktur diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay dikey
    ankara üniversitesinde japon dili ve edebiyatı bölümünde bile hazırlık yok, belki fransız dilinde de yoktur diye düşündüm

Yok valla, özeillikle kontrol ettim, İstanbul Üniveristesinde de, GSÜ'de de, Ankara Üniversitesinde de hazırlık var. Arkadaş gönül rahatlığıyla okuyabilir!
  • o zaman yolu açık olsun diyelim .
  • genelde dil edebiyat fakültelerinde hazırlık olmuyor ama ankara dil tarihte çoğu bölümün hazırlığı var örneğin ispanyol italyan dili falan.,bu hazırlık okuma ya da okumama her sene değişebiliyor,klavuzdan bunları bulabilirsiniz.Gelelim sorunuza,fransız dili edebiyatı tabikide 0 bilgiyle okunabilir ama cidden zor bir bölüm,Fransızca Öğretmenliği biraz daha dil edebiyata göre hafiftir.Dil edebiyat adı üstünde edebiyatla yoğun bir programdır.Sürekli araştırma araştırma...Kitaplarla iç içe olmanız gerek.Bu bir süre sonra insana sıkıcı gelir.Fransız Dili Edebiyatı tabikide güzel bir bölüm ama mezun olduğunuzda pek çalışma olanağı olmaz.Çok emek vermek ve çok sabırlı olmanız gerekir.Bölümü okumak için öncelikle ygs sınavına girceksiniz mart ayında sanırım 2011 senesi için,ardından haziran ayında lys-5 sınavına girceksiniz.İngilizce dil seçeneğinden sınava girip Fransızca bölümünü seçebileceğiniz bazı üniversiteler var,bazı üniversiteler sınava fransızcadan girme zorunluluğu istiyor yine bu bilgiler klavuzda yer alıyor.Galatasaray üniversitesi fransızca bölümü dışındaki ,fransız dil edebiyatı için öyle çok fazla net falan yapmanıza gerek yok bu sene yerleşme verilerine bakılınca...ve son olarak eğer dil bölümü mezunu falan değilseniz bu sevdadan vazgeçin:)

• bende tm mezunuyum ama iü fr dili ve edebiyatı düşünüyorum,hazırlık var ama bence okuması kolay bir bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: s2000

bende tm mezunuyum ama iü fr dili ve edebiyatı düşünüyorum,hazırlık var ama bence okuması kolay bir bölüm

ben de iü düşünüyorum. fakat anlamadığım şu ki biz şimdi lys 5'e gircez. orda ing. fra. ve alm. olacakmış. bizim dil puanımız neye göre belirlencek ki? yani franszca 80 soruda 65 net yapsak puan yetiyo iü'ye. ama diyelim ki yapamadık o kadar, ing.den de yapsak bişeyler, puana eklenir mi? yani ayrı ayrı mı puanlıyorlar yoksa hepsinden bişeyler alıyolar mı, katkısı oluyor mu??? bu arada benm bölüm yabncı dil. dil seçimim de franszca bu konuda kim ne biliyorsa dökülsün lüttfeen

• Merhaba arkadaşlar,

İngilizcem var ama Fransızca bilmiyorum. Fransız Dili Edebiyatı Okumak istiyorum. Sadece İngilizce Dil sınavına girip iyi puan yapabilirsem İstanbulda bir fransız dili edebiyatı bölümüne girebilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.