Şimdi Ara

Fransız matematikçi Pascal’ın din üzerine olasılık hesabı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşin özeti şu.Ölümden sonra hayat varsa dinciler karda olur.Yoksa yaptıkları ibadet ile kalırlar ama ölümden sonrası için bir zararı olmaz.Pascal bunu Hz.Ali'den Gazali aracılığıyla araklamıştır.Bir tane müslüman da olayı fark edip dile getirmemiş.

Sonsuz cennet zevki nedir yahu,sıkılır adam.Düşünürken bile sıkılıyorum.Paşa paşa hiç olacaksınız kasmayın bu kadar.
  • pascal 350 yıl önce yaşadı, bilimi metafizik mastürbasyonunuz için kullanacağınıza günümüz bilim insanlarını dinleyin bakalım, ne kadarı yaratılışla örtüşüyor.

bir de, pascal'ın beyni dine heba edilerek geçirilmiş bir hayatın da başlı başına bir ceza olduğu ve öldükten sonra hayat olduğuna dair somut bir delil olmadığı düşünüldüğünde; dine inanmanın bahsedildiği gibi kendini garantiye almak olmadığı anlaşılır.

yani savaş çıkabilir diye her ay gelirin yarısını erzak vs. almaya harcayan biri de "ben inanayım da, dünyadan sonra hayat yoksa bile zararlı çıkmam" diyen biriyle aynı durumdadır. boşu boşuna büyük fedakarlıklar yapmıştır, hayatının 1/24'ünü ibadete harcayıp, 1/12'sinde boşu boşuna aç kalıp belki de sağlığının bozulmasını sağlamıştır. sıcak yaz günleri, dünyanın yuvarlak olduğundan sebep ay takviminin uç enlemlerde işlemeyeceğini anlayamadıkları dönemler nedeniyle 20 saat oruç tutanlar, tabi ki hayatlarında çok şey kaybetmiştir zaten.

• Pascal Nouma diye geldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

quote:

Orijinalden alıntı: Berkay0714

Bir gün bi başlarsın sorgulamaya sonu gelmez en sonunda kendine dahi inancın kalmaz. Hayatınızı sağlam temellere dayandırın birader. Her insan sığınacak bir kapı arar kimisi gider esrar eroinde bulduğunu zanneder kimisi alkole atar kapağı. Yapmayın etmeyin çok ateistle konuştum ben, bi ara ben de inanmadım ama boş düşünmeye gerek yok. Kimisi peygamberlerin yalancı olduğunu söylüyordu kimisi Allah'ın varlığını inkar ediyordu. Yok beş yaşındaki kızla evlenmiş yok İslâma göre dört eş alabiliyormuşuz falan filan. Arkadaş müslümanlık sapmış durumda araplar boş beleş yaşıyor para gözetliyor ben müslümanları savunmam İslam ı savunurum. Çünkü hala temelinde insani duygular barındıran tek din. Boşverin gerisini pislik işlere sarıp hayatınızı zehir edeceğinize Allah'a sığının hiç bir zararı yok bunun :) Bunu derken de gidin cemaat e girin ayin yapın demiyorum insanlığın kendine hayrı kalmadı herkes dinini içinde yaşasın kimseyle tartışmaya bile girmeyin. Şükretmek saçma bulanlar falan da var bu da garip insanı egosu göklerde aç gözlü canavarı dönüştürmek istiyorlar herhalde :)

Fikih bilgin sifir kardes. 19 yasinda evlendi araplarda ergenlik 1 yaş kabul edilir ve 9 yasinda evlendi diye gecer. Tarihi hesaplamalarla 19 ciksrdi aiseyide cok sevmistir aşk gibi yani. Ayrica bi kiz cagdas dunyada 20 erkegin koynuna girer 1 ile evlenir. İslamda 4 kisiyle evlense bile ki bu adaletli olma sartiyladir. Rizasizla esi evlenmemelidir. 4 helaliyle olmasi sorun oluyor size. Ayet var inkar edemez hic bi musluman. .o sizin kahpe dunyanizdaki gibi degil iste abi herkes der simdi cocuk kayirirlar falan diye peygamber zamaninda oyle degil. Eşler cok yakinlar birbirine birbirlerinin cocuklarina bakarlar falan. Bizim yoz dunyamiz cok uzak oldugu icin cok yadirgiyoruz. Soran sorsun pmden cevaplayabildigimi cevaplarim bilgim var cok az

Yav he he askmis. 20 yasinda bir kizla 40 yasindaki adam simdi evlebse ne olur? Bak ali agaogluna o kadar laf yapiyonuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Acikkarim ama anlamazsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

pascal 350 yıl önce yaşadı, bilimi metafizik mastürbasyonunuz için kullanacağınıza günümüz bilim insanlarını dinleyin bakalım, ne kadarı yaratılışla örtüşüyor.

bir de, pascal'ın beyni dine heba edilerek geçirilmiş bir hayatın da başlı başına bir ceza olduğu ve öldükten sonra hayat olduğuna dair somut bir delil olmadığı düşünüldüğünde; dine inanmanın bahsedildiği gibi kendini garantiye almak olmadığı anlaşılır.

yani savaş çıkabilir diye her ay gelirin yarısını erzak vs. almaya harcayan biri de "ben inanayım da, dünyadan sonra hayat yoksa bile zararlı çıkmam" diyen biriyle aynı durumdadır. boşu boşuna büyük fedakarlıklar yapmıştır, hayatının 1/24'ünü ibadete harcayıp, 1/12'sinde boşu boşuna aç kalıp belki de sağlığının bozulmasını sağlamıştır. sıcak yaz günleri, dünyanın yuvarlak olduğundan sebep ay takviminin uç enlemlerde işlemeyeceğini anlayamadıkları dönemler nedeniyle 20 saat oruç tutanlar, tabi ki hayatlarında çok şey kaybetmiştir zaten.

Aciklamaya usendim hocam siz anlatmissiniz. Teorinin hatali oldugununu da anlatsam anlamazlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir gün bi başlarsın sorgulamaya sonu gelmez en sonunda kendine dahi inancın kalmaz. Hayatınızı sağlam temellere dayandırın birader. Her insan sığınacak bir kapı arar kimisi gider esrar eroinde bulduğunu zanneder kimisi alkole atar kapağı. Yapmayın etmeyin çok ateistle konuştum ben, bi ara ben de inanmadım ama boş düşünmeye gerek yok. Kimisi peygamberlerin yalancı olduğunu söylüyordu kimisi Allah'ın varlığını inkar ediyordu. Yok beş yaşındaki kızla evlenmiş yok İslâma göre dört eş alabiliyormuşuz falan filan. Arkadaş müslümanlık sapmış durumda araplar boş beleş yaşıyor para gözetliyor ben müslümanları savunmam İslam ı savunurum. Çünkü hala temelinde insani duygular barındıran tek din. Boşverin gerisini pislik işlere sarıp hayatınızı zehir edeceğinize Allah'a sığının hiç bir zararı yok bunun :) Bunu derken de gidin cemaat e girin ayin yapın demiyorum insanlığın kendine hayrı kalmadı herkes dinini içinde yaşasın kimseyle tartışmaya bile girmeyin. Şükretmek saçma bulanlar falan da var bu da garip insanı egosu göklerde aç gözlü canavarı dönüştürmek istiyorlar herhalde :)

Fikih bilgin sifir kardes. 19 yasinda evlendi araplarda ergenlik 1 yaş kabul edilir ve 9 yasinda evlendi diye gecer. Tarihi hesaplamalarla 19 ciksrdi aiseyide cok sevmistir aşk gibi yani. Ayrica bi kiz cagdas dunyada 20 erkegin koynuna girer 1 ile evlenir. İslamda 4 kisiyle evlense bile ki bu adaletli olma sartiyladir. Rizasizla esi evlenmemelidir. 4 helaliyle olmasi sorun oluyor size. Ayet var inkar edemez hic bi musluman. .o sizin kahpe dunyanizdaki gibi degil iste abi herkes der simdi cocuk kayirirlar falan diye peygamber zamaninda oyle degil. Eşler cok yakinlar birbirine birbirlerinin cocuklarina bakarlar falan. Bizim yoz dunyamiz cok uzak oldugu icin cok yadirgiyoruz. Soran sorsun pmden cevaplayabildigimi cevaplarim bilgim var cok az

Ben aksini savunuyorum. Bunlar tamamen çamur atmak için veya haklı çıkmak için söylenmiş şeyler ki hiçbir zaman bunlarla uğraşmadım. Bizim insanımız sansasyonel olay yaratma ve herşeyi didikleyip alakasız şeyler söylemede bir numara ki bi olay elli kere saptırılıp önüne konulabilir. Fakat hala söylüyorum bu hayatta nefret ettiğim milletlerin başında araplar geliyor hiç bi zaman da sevmeyeceğime eminim ki zaten kendileri rahatlıklarından yavaş yavaş kaybediyorlar

Hadisin sahih sayilmasi icin şartlari bildiginden emin degilim. Arastirmadan yaziyorsun sadece. Araplardan nefret ediyorum demek peygambere hakarettir. Simdiki araplari sevmiyorum demekle arapalrdan nefret ediyorum demek ayri seydir. Peygamberede hakaret ediyorsun. Kuranda ayet var bir cok konuda. Onlarca sahabe var birsuru kaynak ayni seyi soyluyorsa ki bu adamlar cennetlik ayetle sabit bisey. Bu adamlar uydurdu diyemezsin. Sahihligini arastiranda bir cok ulema olmustur. İttifak varsa kabul edilir. Herkes dotunden salladigi seyleri yayamaz. Aslinda yayamazdi simdi bir halife yok ve isteyen sikiyor bol keseden. Hadisin kaynagi bilinmiyorsa kitaplara bile alinmaz. Kimden duyuldugu soyu sopu bilinmesi lazim seni dusu dugun gibi degil. Bidat cikarani disliyorlardi zaten. Sonradan cikti bu rasyonalisr kufurculer. Adam 19 a uymuyor diye ayet reddediyor. Bir suru sapik var. Arastirmadan fikir onesurmeyin. lutfen isin asli oyle degil buisler derin. Ehli sunnette her yalanladiginizin aciklamasi var tek tek arastirip bakiyorum. Elin ateistine kalsa katliammis. Yav adamlar elci yollamis ne derse kabulumuz diye. Adamda tevratta yazan hukmu yapalim onlar yahudi demis ki yapanlar savasta sirtindan vurdu muslumanlari. Tum erkekleri katletmisler. E adamlarin rizasiyla olan bi kisas bu ve zorla degil. Arastirmazsan iste katliam dersin.zaten gayrimuslimi oldurmek haramdir. Anca sana savas acarsa oldurursun. Baska turlu hakaretin bile haramdir

Acaba Hz Muhammed neden Araplara yollandı? Çok pis ve cani bir ırk olduğu için olabilir mi? Araplar rahatına düşkün bi millettir kendi soyundan kardeşleri katliama kurban gider onlar umursamaz bile ki şuan böylesine imkana sahip atılımcı bir ülke olduğunu düşün dünyaya söz geçirirdi fakat bunlar kaynakları satıp ölene kadar rahat yaşamalıyım derdinde. İstisna yoktur demiyorum ama elini vicdanına koyup söyle. Ayrıca ben kuran okumadım Hz Muhammed in hayatını bilirim bi tek, ben huzuru yaratıcıda buldum ve savunduğum şey bu İslam dini en oturaklı din, günümüzdeki primciler de islam dan prim yapıyorlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Saygılı Üye

özet= inanın,pişman olmayın.

Korktuğumuzdan mı inanalım? Ya yoksa ve de tüm insanlar korktuklarından inanmış olsa, bunun vebali ne olacak?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.