Şimdi Ara

Free to Play saçmalığından siz de bıktınız mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobil platformları geçtim, PC ve konsollar da "free to play" olayına dönmeye başladı.

Ve bu süper gıcık bişey. Kullanıcıyı ilk başta "aha beleş?!" diye cezbedecek süper bir pazarlama yöntemi olsa da, aslında gerizekalı Amerikan tüketicisini çekmekten başka bir halta yaramıyor temelde.

Çünkü birçok kişi uyanıyor işin salaklığına ve oyun oynamanın tadı kaçıyor.

Neden derseniz, örneğin birileri yazmıştı, EA'nın Real Racing3'ünü indirip oynamaya başlıyorsunuz, oyunda her geçemediğiniz yarış, her ekstra sunulan bilmemneye para verdiğinizde 160TL'ye geliyordu oyunun maliyeti Böyle bir manyaklık var mı...

Bugün artık hiçbir F2P oyunu indirip bakmıyorum bile. İsterse dünyanın en iyi oyunu olsun. Çünkü sizi illa ki şerefsizce bir karakter almaya, eşya almaya, ekstra bilmemne almaya yönlendiriyor.

Mesela Modern Combat 5 ücretsiz olmuş, herkes seviniyor. Ya arkadaş, adam hemen eklemiş işte yok fiziksel kondisyon, yok mermi bilmemnesi, ateş gücü zırt cırtı, bi süre oynuyorsun enerjin bitiyor, hadi bekle ertesi günü. Yahu ben mecbur muyum, oturup PC gibi adam gibi oynamak istiyorum, parası neyse vereyim yahu beleş yapma gözünü seveyim...

Oyunu oynamanın tadı da kaçıyor, çünkü her F2P oyun bu sisteme dönüyor, hepsinin tepesinde bi enerji barı, hepsi reklam izle şu kadar bilmemne kazan, hepsi "günü ödülünü al" falan modunda. Yani ne oyunun heyecanı kalıyor, ne zevki ne bişeyi. İlla saçma sapan para harcayacağız ki adama dönsün.

Bence bir an önce eski sisteme dönülsün derim.
    F2P'ye hayır diyorum şahsen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.