Şimdi Ara

FreeAgent™ Pro yu kurtarabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4-5 ay önce aldığım 500 GB FreeAgent™ Pro harici harddiski yere düşürdüm ve kasasında orta büyüklüğünde bir yamulma oldu. Tahmin edebileceğiniz üzere şu an garip sesler çıkartıyor ve özellikle harddiske dosya kopyalarken problem çıkartıyor. İçinde çok önemli dosyalarım olmadığı için ben harddiski çoktan gözden çıkardım ve yeni bir harddisk almaya karar verdim. Ama son kez sizlere sormak istedim, bu durumda ki harddiski kurtarmanın bir yolu var mıdır?. Biliyorum zor ama belki bir şekilde deneyimi olan vardır. Garantisi var ama olay kaza kapsamına girdiği için garanti dışı bildiğiniz üzere.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinmert -- 25 Temmuz 2008; 10:56:36 >

• İşiniz zor.. Eğer içindek hdd zarar görmemişse ki görmüş, 3.5 hdd kutusu alıp kullanabilirsiniz. Siz yine de garantiye bi gönderin..
  • Dejaay çok teşekkürler cevap için. Dediğin gibi gene de ben garantiye gönderdim. Bakalım nasıl bir cevap gelicek.
  • Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..
    Ya arkadaşlar hazır konu açılmışken burada sorayım dedmi.Freeagent 500 gb la 750 gb arasındaki fark nedir kapasite haricinde.
  • geçmiş olsun arkadaşım benim seagate de düştü aynı beniim 500gb doluydu ama kurtarılabildiyse arkadaşım buradan haber verir misin 2 aydır bekliyorum öyle bu veri kurtarma şirketlerine basvurcam arık.
  • bende de 1gb seagate var bugün 50cm gibi bir yükseklikten yere düşmüş(yerde duran bilgisayar kasasının üzerindeydi), düştükten sonra çalışıyormuş fakat ben çıkarıp laptopuma taktım ve görmedi sonra masaüstü bilgisayarda yeniden denedim onda da görmüyor ilk takınca içinden sürekli dııt..dııt gibi bir ses geliyor

yarısında fazlası da doluydu sanırım pek bir çözümü yokmuş ama ben fazla yüksekten düşmediği için harddiskin zarar görmediğini düşünüyorum inşallah öyledir

son çare içini açıp bilgisayara takacağım verileri kurtarabilirmiyim diye sanırım başka yolu da yok

biliyorum hassas aletler ama bukadar da hassas olması kullanılmaz hale getiriyor çok yazık olacak şimdi herşeyim içindeydi bakalım

veri kurtarma şirketleri de fahiş fiyatlar istiyormuş sanırım pek olanaklı değil
  • Selamlar arkadaşlar bir süredir foruma girmediğim için cevap yazamadım. Daha önce de dediğim gibi benim harddiskimde önemli şeyler olmadığı için kurtarmak için çok kasmadım. Ama gene de sadece böyle bir durumda ne napılması gerekir öğrenmek için biraz araştırma yaptım ve yabancı forumlardaki insanların tavsiyeleriyle Active File Recovery adlı bir software ı kurdum ve windows un görmediği veya görse bile içeriğini gösteremediği hasarlı harddisk in içindekilere ulaşmayı başardım. Ve içinde ne varsa başka bir harddiske kopyaladım. Buraya kadar herşey güzel...bütün dosyalar görünüyor, ve kapladıkları gb miktarı filan doğru. Yanlız 1-2 gün sonra kurtardığım dosyalara ihtiyacım oldu ve açmak istedim ama dosyalar açılmadı. Örneğin basit bir word dosyası açılmıyor. Resimlerin hepsi sağlam bir sorun yok ama filmler, mp3 ler ve exe dosyaları çalışmıyor. Hasarlı harddiskim hala duruyor ama daha fazla ne yapılabilir bilmiyorum. Ayrıca yazılım başarılı olarak bütün dosyalar kopyalandı diyor. Acaba kopyalandı demesine rağmen dosyalarda bir bozukluk var veya başka bir sorun mu var anlamadım. Fikri olan varsa lütfen paylaşşsın. Dediğim gibi benim kaybettiğim sadece filmler veya gereksiz şeyler ama daha önemli bilgilerimizi kaybedebiliriz.

• Derdinin devası R-Studio yazılımı.
    ^Yazılım Genel^ bölümüne gel

Ve şu konuyu incelemeni tavsiye ediyorum:http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/tm.htm
  • Hemen deniyorum R-Studio yu, bakalım nasıl bir sonuç vericek...yazarım buraya sonucu arkadaşlar...
  • Tamam bekliyoruz. Olmazsa verdiğim konudaki diğer programları denersin. Birinin kurtaramadığını diğeri elbet kurtarır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.