Şimdi Ara

FreeDos Makineye Format Atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bi LENOVO G500 Makine var Freedos gelmiş fakat normal bir freedos değil makine önce tarih saat soruyor sonra c:\ dizininden komut soruyor bu kısım normal de
    Cd ile önyükleme yaptım BIOS dan otomatik yükleme yaptım hiçbir şekilde normal bir format ekranı gelmiyor

Konu Hakkında Bilgisi Veya Yardımcı olabilecek bir fikri olan Varmı ?¿
    ACİL YARDIM

• Elinde işletim sistemi iso dosyası varsa Rufus adlı proğram ile flaş belleğe yazdır tak pc açılırken F11 e bas çıkan ekranda usbhdd yi seç devam et..
  • FreeDos aldıysan muhtemelen güçlü bir bilgisayardır. Önerim kesinlikle Windows 8.1 kurmandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirkin_01 kullanıcısına yanıt
    Hocam Öncelikle ilgi için teşekkürler
    Fakat BOOT MENU de Flash Disk i seçemiyoruz CD var HDD var LAN var seçenekler bu kadar

Herhangi bir şekilde başka bi çözüm yolu yokmudur bunun CD lenovo nun orjinal cd si fakat banamısın demiyor

BOOT menu de CD yi seçiyorum ardından FreeDos Komut ekranı geliyor C:\> diyor benden komut istiyor

Ben bi arkadaşın yanına götürdüm oda bulamadı bişeler
    İlgi için Teşekkürler
  • ~Karamanoglu~ kullanıcısına yanıt
    Boot Menüde sadece cd hdd ve lan mı var ? + işareti falan da mı yok ? Mesela gigabyte anakartlarda linux boot etmek için +Hard Disk seçmek ve açılan menüden flash diskinizi seçmek gerekiyor.Yoksa linuxu boot etmiyor.Bu tür bir laptopta usb'den boot etme özelliği olmamasına ihtimal vermiyorum.Biostan boot device'lerin sırasını değiştirmeyi deneseniz.Belki orada flash belleğiniz görünür.Eğer flash belleği görebilirseniz bu şekilde bootable hale getirebilirsiniz :

http://forum.donanimhaber.com/m_80141017/f_//tm.htm#80141017

Fakat yinede usbden boot edemezseniz ben olsam iso dosyasını dvdye yazdırma yolunu denerdim.Sonuçta bootable bir windows kurulum cdsi yapabilirseniz boot menüde seçtiğiniz anda windows kurulumu başlayacaktır.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam + Dediğiniz Ek Menü veya Yan Liste ise maalesef yok
    DVD ye yazmaktan başka çarem yok galiba haklısınız fakat
    ufak bi noktaya değiniyim elimde zaten bir adet LENOVO nun bu pc için
    vermiş olduğu önyükleme DVD si var onu göremiyor benim hazırlıyacağım diski de görmeyecektir.
    İlgi için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.