Şimdi Ara

Freedos Sisteme Win 7 Yükleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Asus Freedos işletim sistemli bir laptop var elimde. Buna Win 7 Ultimate SP1 Türkçe 64bit versiyonu indirip flashbelleğe boot ettim. Sorun şu ki windowsu yükleyecek diski seçeceğim bölümde
    Disk 0 Ayrılmamış Alan
    Disk 0 Bölüm 1
    Disk1 Bölüm1
    alanları var.
    Disk 0 Ayrılmamış alana kurulum yapacaktım ama "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir" hatası alıyorum .
    Bazı sitelerde bu hatanın giderilmesi için kurtarma konsolundan tabloların silimesi lazım felan demş ama freedos işletim sisteminde kurtarma konsoluna nasıl girilir bilmiyorum ?
    Bazı forumlarda da bu diski silip yeniden olusturun denilmiş, ayrılmamış alanı silip kendim değer girip Tamam dediğim de de "Windows, tüm Windows özelliklernin doğru çalışmasını sağlamak için sistem dosyaları için ek bölümler oluşturabilir" uyarısı geliyor , Tamam a bastığımda yine azıcık bekliyor sonra yine ayrılmamış olarak duruyor.

Çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

• Sorunu çözdüm arkadaşlar sonunda, yapamayan arkadaşlarda aynısı yaparlarsa sorun çözülecektir.

USB belleği gören bölüm hangisi ise ( en sonda olandır muhtemelen) o haricindeki diğer bölümleri siliyoruz tek tek.
    Silme işleminden sonra tek bir alan kalıyor ,o alanda "Yeni" ye tıklayarak bölümlendirme işlemi yapıyoruz, buraya girdiğiniz alan sizin "C" yani sistemin kurulacak olan bölümü olacaktır. Bölümlendirmeden sonra otomatik olarak sistem iki tane daha bölüm ayırıyor sistem adı altında, siz bölümlendirmede ne kadar alan ayırdıysanız o büyüklükte olan bölümü bulup windows kurabilirsiniz.
    Umarım yapabilirsinz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.