Şimdi Ara

freelance web tasarımcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle az da olsa lisede öğrendiğim HTML temelim var elimde bu işlere yatkındır çabuk öğrenirim.

Ben işime freelance web tasarımcısı olarak devam etmek istiyorum.

1-bu işe hangi program ile başlamalıyım aklımda css var?

2-bir ekibe mecbur ihtiyacım olmalı mı?

3-ben web sitesini hazırladım diyelim müşteriye teslim ettim bu web sitesine yeni şeyler eklenecek şeyleri müşterimi yapacak ben mi?

4-hazır web sitesini nasıl güncelleyeceğim?

tüm sorularım bunlar.

• 1-şimdi şöyle web tasarımcı olmak için html, css ve javascript bilmelisin. html web sayfasının iskeletini oluşturur. css makyaj gibi düşünebilirsin bütün stilleri css ile yazarsın arkaplan rengi vs.. javascript ile animasyonlar katabilirsin.

2- ekibe ihtiyacın yok bence.

3- sen siteyi yaptın diyelim verdin adama senin yapmış olduğun site dinamik olmayacak çünkü sadece tasarım olarak var o site sen ne yazarsan onun görüntüsü çıkıyor gibi düşün. adam bişey istediğinde yeniden el atman gerekir. ama sen siteye backend yazarsan bu go olur php olur herhangi bir dil ile bir web app yazarsan adama birde panel tasarımı yaparsan bu web appi yönetebileceği o zaman sana bir daha gerek kalmaz.

4-bu şoruya iki cevap vericem. ilk önce bunu elinde hazır tasarım varmış gibi düşünerek herhangi bir text editörü ile kolayca html ve css dosyalarını değiştirebilirsin. ikinci anladığım ise şu yayında olan bir siteyi nasıl güncelleyeceğim olarak sorduğunu varsayarsak kullanıcıdan ftp bilgilerini alıp rahatlıkla sitenin kaynak dosyalarını kendi makinene çekerek onların üzerinde tekrardan herhangi bir code editörü yardımı ile düzeltmelerini yapıp kaynak dosyalarını tekrar upload edebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Diğer sektörlerde taşeron deniyor öyle ucuza angarya işler yaptırılanlara.
    Ve inanmazsın belki ama, benim de bir html dosyam var. Benim adım K110 yazıyor çalıştırınca. Arada bir, bir kaç yüz lira ile aile geçindirebileceksen, çok iyi iş bence. Ama artık html bilmeyen kimse de kalmadı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 19 Temmuz 2020; 21:25:55 >
  • 1-visual studio ile başlarsın tabikide öncede HTML, JAVASCRIPT, JAVAQUERY,BOOTSTRAP,CSS iyi şekilde öğrenmelisin. (Ben öğrenmedim bi ara heves etmiştim ordan biliyorum.)

2-Ekibe ihtiyacı olan web site tasarımcısı pek görmedim hayatımda(yardımlaşabileceğin HTML konusunda bilgili arkların olursa seni ileri atar.

3-Eğer panel kodlarsan sana gerek kalmayacak fakat paneli yazmak uzun iştir, şöyle birşey yaparsın bir tane panel tasarlarsın ordan admin giriş yaptığında istediğini değiştirir fakat tek bir tema için panel yapma derim o paneli alıp farklı müşterilerede sunacak halde kodlamalısın. Yada adam derki sana ya kardeş şuradaki yazı fontunu değiş falan sende yaparsın 5 10 dakikalık işler yani ama önemli değil zaten b*k gibi para alıcaksındır, en düşük 700 falan gördüm herhalde daha düşük varmıdır bilmem.

4-tüm websitelerin html kodları olur onları pcne indirip herhangi kod editörü ile güncelleyebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Freelance tasarımcılığı ne seviyede yaptığına bağlı. Örneğin kendini katılmamış bir portfoy ile kendi markanı olusturusan sadece figma/sketch tasarım programlarıyla iş yapman ve ciddi gelir elde etmen mümkün. Mesele ne kadar uzman olduğun. Yoksa themeforest dan tema alayım wordpress veya opencard kurayım esnaf es dost site yapayım dersen sadece yorulduğunla kalırsın.

Upwork.com gibi yerlerde iyi bir profil ile iş yaparsan gerçekten freelance da güzel iş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Freelance İş
    5 ay önce açıldı
    Web Tasarım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.