Şimdi Ara

Fren yapınca araba (direksiyon) titriyor, sorun ne olabilir? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
212.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracımda da frene basınca titreme oluyordu. Bende internette Frene basınca direksiyon neden titrer diye araştırmalar yaptım. Sonuç olarak aracımın fren diskinin eğildiği görüldü. İlk olarak tornaya sokuldu. Ancak bir ay sonra yeniden fren titremeye başladı. Torna sonucunda incelen fren diski yeniden eğilmiş. Bende diski değiştirmek zorunda kaldım.
  • aynı sıkıntı benim aracımda da mevcuttu. ben de kendimden çok emin bir şekilde gidip disk ve balataları değiştirdim. akabinde titreme kesildi ancak sanki her an tekrar titreyecekmiş gibi hissediyordum. maalesef yanılmadım ve disk-balata değişiminden çok kısa bir süre sonra aynı sıkıntı geri geldi. şimdi tekrar sebebini araştıracağım. demek ki disk eğilmesinden başka sebeplerden de aynı belirtileri görebiliyormuşuz. Şaşkınım tabii, sanırım en önce yapılması gereken iyi bir rot-balansçıda kontrol ettirip yönlendirmeye göre davranmak.klasik bilgilerimiz her zaman doğru sonuç vermiyor.
  • Hocam aynı problem bende de var yaklaşık olaran 8 9 ay önce 4 disk balata değişti toplam değişimden sonra 7 8 bin km yapmışımdır. araçta 80km hız ve üzerinde özellikle rampa inişlerde frene bastığımda direksiyon baya baya titriyor sağ sol ( kısa kısa) titremeler mevcut. bu problem gene disk kaynaklımıdır acaba eğer disk kaynaklık ise 1 sene dolmadan disklerin böyle eğilmesi mümkünmüdür Not : aracı fren kullanım sonra öyle yıkama işi yapmadım özellikle disklere su tutmadım yani. problemin kaynağını tespit eden varsa paylaşabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaRZaN.45

Hocam aynı problem bende de var yaklaşık olaran 8 9 ay önce 4 disk balata değişti toplam değişimden sonra 7 8 bin km yapmışımdır. araçta 80km hız ve üzerinde özellikle rampa inişlerde frene bastığımda direksiyon baya baya titriyor sağ sol ( kısa kısa) titremeler mevcut. bu problem gene disk kaynaklımıdır acaba eğer disk kaynaklık ise 1 sene dolmadan disklerin böyle eğilmesi mümkünmüdür Not : aracı fren kullanım sonra öyle yıkama işi yapmadım özellikle disklere su tutmadım yani. problemin kaynağını tespit eden varsa paylaşabilirmi.
    Mümkün kışın fren diski ısınıp ıslandıpı an çarpılıyor diskler baharda sonbaharda ona keza karbon oranı yüksek kalıteli markalara bakmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Geçen gittim ustaya disklerde az bi yamulma var dedi taşladık diskleri balataları yeniledik şuanlık düzeldi bakalım ilerleyen süreçte tekrar olmaz inşallah.
  • Aracım 2011 s40. Aynı sorunu bende yaşamaya başladım ve acayip sinirimi bozmaya başladı bu olaylar. Bu işe ilk önce ön disk ve balataları değiştirerek başladım valeo marka taktırdım. Bu değişimden yaklaşık 1 hafta sonra sol ön tekerlekten ses geldiğini farkettim. Bu ses araç çalışır Çalışmaz yürür yürümez gelmiyordu. Belli Bi kullanımda sonra özellikle de uzun yolda uzun km yapınca farkediliyordu ve ses kesilmiyordu. Tabiri caizse bir cızırtı gibi ses çıkıyordu ben frene basınca kesiliyordu sonra tekrar devam ediyordu. Ustaya götürdüm dedim böyle böyle yeni taktık ses geliyor dedim dedi yeni takıldığı için alışması lazım. İYİ tamam dedim ben de böyle böyle 1 ay daha geçti. Sonra araya pandemi dönemi girdi ben arabayı yaklaşık 3 ay böyle kullandım. Sadece uzun yolda göze çarptığı için de fazla umursamadım. Ama uzun yol yapınca o gelen ses tabi aşırı canımı sıkıyordu. Ben 3 ay sonra tekrar götürdüm dedim abi bak böyle böyle hala ses geliyor Bi bakalım dedim tamm dedi adamı bindirdim götürdüm ses gelmedi. Ondan 1 hafta sonra tekrar geldim bu artık işim var cart curt diye sallamaya başladı ben de dedim ki abi diskten geliyor ses Bi bak dedim her gittiğimde de ben diskten geldiğini iddia ediyordum o da celalleniyoedu hayır olmaz öyle şey diye. Bakmaya da çıkamıyoeduk yoğun diye dedim senin yapacağın işi de seni de dedim başka ustaya gittim. O da balataları değişecek dedi iyi dedim değiştirelim orijinal taktırdık. Ses kesilmedi. Ayrıca bir de titreme illeti başladı. Arabanın bütün arızalarını uzun yolda farkediyordum zaten bu titreme olayını da uzun yol da farkettim. 120 130 la durmaya çalıştığımda sanki toros sürüyz gibi direksiyon titriyordu. Torosun bile o kadar titremiyordur yani. Dedim hay arabasının da senin de. Yarın ben de ustaya götürecek. Bu araba işi çok canımı sıkıyor artık. Ustası yok birşey yok. Anlayan zaten yok. En sonunda gidip kafam rahat motor alıp sürecek bu nedir ya. Bir tane anlayan adam olmaz mı şu işlerden. Bir de yıllardır usta bunlar. Bakalım yarın ne diyecek usta bana.

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Aynı problem tekrar başladı, fren yapınca titreme oluyor. Lastikleride diskler tornaya girmeden önce değiştirdim, diskler tornaya girdikten sonra balatalarıda değiştirdim fakat aynı problem devam ediyor, nasıl çözecez bu işi anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buraakkkkjakajsjsj

Aracım 2011 s40. Aynı sorunu bende yaşamaya başladım ve acayip sinirimi bozmaya başladı bu olaylar. Bu işe ilk önce ön disk ve balataları değiştirerek başladım valeo marka taktırdım. Bu değişimden yaklaşık 1 hafta sonra sol ön tekerlekten ses geldiğini farkettim. Bu ses araç çalışır Çalışmaz yürür yürümez gelmiyordu. Belli Bi kullanımda sonra özellikle de uzun yolda uzun km yapınca farkediliyordu ve ses kesilmiyordu. Tabiri caizse bir cızırtı gibi ses çıkıyordu ben frene basınca kesiliyordu sonra tekrar devam ediyordu. Ustaya götürdüm dedim böyle böyle yeni taktık ses geliyor dedim dedi yeni takıldığı için alışması lazım. İYİ tamam dedim ben de böyle böyle 1 ay daha geçti. Sonra araya pandemi dönemi girdi ben arabayı yaklaşık 3 ay böyle kullandım. Sadece uzun yolda göze çarptığı için de fazla umursamadım. Ama uzun yol yapınca o gelen ses tabi aşırı canımı sıkıyordu. Ben 3 ay sonra tekrar götürdüm dedim abi bak böyle böyle hala ses geliyor Bi bakalım dedim tamm dedi adamı bindirdim götürdüm ses gelmedi. Ondan 1 hafta sonra tekrar geldim bu artık işim var cart curt diye sallamaya başladı ben de dedim ki abi diskten geliyor ses Bi bak dedim her gittiğimde de ben diskten geldiğini iddia ediyordum o da celalleniyoedu hayır olmaz öyle şey diye. Bakmaya da çıkamıyoeduk yoğun diye dedim senin yapacağın işi de seni de dedim başka ustaya gittim. O da balataları değişecek dedi iyi dedim değiştirelim orijinal taktırdık. Ses kesilmedi. Ayrıca bir de titreme illeti başladı. Arabanın bütün arızalarını uzun yolda farkediyordum zaten bu titreme olayını da uzun yol da farkettim. 120 130 la durmaya çalıştığımda sanki toros sürüyz gibi direksiyon titriyordu. Torosun bile o kadar titremiyordur yani. Dedim hay arabasının da senin de. Yarın ben de ustaya götürecek. Bu araba işi çok canımı sıkıyor artık. Ustası yok birşey yok. Anlayan zaten yok. En sonunda gidip kafam rahat motor alıp sürecek bu nedir ya. Bir tane anlayan adam olmaz mı şu işlerden. Bir de yıllardır usta bunlar. Bakalım yarın ne diyecek usta bana.

Sizin yaşadığınız problemin benzerini ben de yaşıyorum. Uzun yoldan sonra frene basınca bir sürtme sesi duyuyorum. Ayrıca fren yapınca direksiyonda ve pedalda titreme şehir içi kullanıma göre aynı hızlarda bile çok daha fazla oluyor. Diskler ve balata değişmişti ama sorun gene başladı. Muhtemelen ısınınca genleşen bir şey veya bilemediğim başka bir şey diskleri bozuyor. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

• İNŞÂALLAH

• wetsss W kullanıcısına yanıt

yaratılmışlar yaratamaz sadece sebep Olurlar. ustalar mucize yaratmıyorlar, yaratamazlar! Sadece işlerini iyi biliyorlar!

• Whisper911 W kullanıcısına yanıt

VALLAHİ valla Değil!

• wetsss W kullanıcısına yanıt

yaratılmışlar yaratamazlar mucize zaten yaratamazlar!

• Aynı sorunu fiesta aracımda yaşadım fren disklerini tornaladılar ve balatalar değişti sorun çözüldü

• atoksavas06 A kullanıcısına yanıt

Hocam bende de sorun vardı yazmıştım geçen senelerde diskleri tornalatmıştım belli bir süre sonra gene aynısını yaptı, tornadan sonra diskleri komple değiştirdim maşalla tık yok, tornadan ziyade değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum.

• TaRZaN.45 T kullanıcısına yanıt

MAŞAALLAH!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.