Şimdi Ara

Frene basinca direksiyon titriyor biraz daha fazla basinca düzeliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracim 2011 yeni kasa doblo 90 binde ilk sahibiyim 60 binde balatalar ve diskler degismisti 2 yil oluyor .herhangi bir sorun yoktu 1. 2 aydir 80 km ve uzeri hizlarda ilk frene bastigimda hafif bi titreme hissediyordum .bugun bu titreme 100 km hizla giderken cok fazla oldu .ilginc olan suki biraz fazla basinca frene titreme kesiliyor az bastigimda bu titreme oluyor nedendir acaba basina gelen bilgisi olan varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaaaaa -- 10 Ocak 2019; 23:59:1 >

• Bence disklerde sorun var
  • diskler sıcakken su birikintisine girmiş ya da yine diskler sıcakken yıkama yapılmış olabilir bunun sonucunda diskler eğilir. eğilirse de titreme yapar bir göstermenizde fayda var
  • Muhtemelen diskler yamulmuş.
  • Disklerin yamulmus olabileceği ni düşündüm de fazla bastigimda o titresim olmuyor o bana tuhaf geldi .hafif bastigimda oluyor.Belkide yamuldugu zaman diskler boyle oluyordur
  • Uzun yol gidip diskler ısınmışken suya girmeniz veya araç yıkanması olduysa diskler çarpılmış olabilir.
  • Diskten olduğunu sanmıyorum. Bayağı ses yapardı çünkü.
  • Disklerden. Sert basınca sarsılma gider ama bayağı sert basmanız lazım. Gündelik kullanımda uyuz eder, frene dokundukça titrer.
  • Buyuk ihtimalle disklerden dolayidir hocam yansanayimi taktirmistiniz hatirliyormusunuz ?
  • Yan sanayimi takdirdim hatirlamiyorum.tavsiyeniz varmi ne taktirayim
  • Kesinlikle disk aynısını bana da olmuştu
  • Disk. Değiştirmeyi falan düşünmeyin. Gittiği yere kadar kullanın. Ustalık ister.
  • Taşlamayla düxelebilir belki
  • diskler sıcakken su gelmiş, diskler çok eski değilse taşlanması yeterlidir, eskiyse de değişmek gerek, balata değişimine gerek yok

frenlemede bir sıkıntı yaratmaz, hafif frenlemelerde titreme olur o kadar, araca da bir zararı olmaz, bakıma kadar da bekleyebilirsin böyle de kullanabilirsin
  • Disklerin gideri varsa torna yoksa yeni disk
  • Poryadan olabilir
  • Poryadan olabilir
  • Poryadan olabilir
  • Poryadan olabilir rulmanın değişmesi gerekir[simage][/simage]
  • Disk yamulmuş hocam benim de aynı şekildeydi. Direksiyon resmen zıplıyordu elimde. Frene sert basınca titreme azalıyordu ama hafif basınca yada yüksek hızda deli gibi titriyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.