Şimdi Ara

Frene basınca motordan gelen ses Bmw 3.20d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bmw 3.20d aracım var. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Araç trip. Vites d konumundayken frene bastığımda yani dur kalk yaparken durma noktasında, tahmin ediyorum ki motordan tıkırtı şeklinde ses geliyor vites konumunu n ye alınca kesinlikle ses yok rampada da denedim rampada d konumunda frene bastığımda arttığını gördüm. Yani durağan şekilde de bir ses var rampada ayağımı frenden çekince ses kalmıyor.Dizel motorun sesli çalıştığını bilirsiniz bu tıkırtı sesin inanılmaz şekilde artmış hali gibi böyle tarif edebilirim. Bir sıkıntım da aracı stop ederken gıcırtılı ve hafif sarsıntılı kapanması. Değerli bilgilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellvision -- 18 Şubat 2014; 5:54:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hidrolik pompasından gelebilirmi ses veya pompa ile motorun bağlantısını yapan parçalardan ses gelebilir , kayıştanda gelebilir
  • N deyken ses yapmıyor demişsiniz yani boş viteste . d ye alıncada frene basınca ses yapıyor demişsiniz şimdi biraz mantık yürütürsek frene basınca pompaya yük biniyor pompada motora yük bindiriyor ve rolanti çok azda olsa yükseliyor. otomatiklerde her zaman kavrama yapar araba ama rolanti yükselince daha fazla kavrar araba ve seste şanzımandan daha doğrusu aktarma organlarından gelebilir
  • Hellvision kullanıcısına yanıt
    Sorununda bi gelişme veya değişiklik oldumu hocam veya çözüme ulaştınızmı ?
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Halen bir sonuca ulaşmış değilim. Sesin motordan da geldiğinden kesin emin değilim. En iyisi bir ustaya göstermek olacaktır.
  • İyi günler bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili sonuç nedir sebebi ne imiş acaba

• Hocam sorunu nasıl çözdünüz bende de f30 var sizin anlattığınız gibi bir problem yaşıyorum

• @Hellvision hocam bende de aynı sorun var aracım bmw f30 p de ve n de ses gelmiyor ama aracı d ye alıp frene bastığımda tıkırtı geliyor nasıl çözdünüz bunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.