Şimdi Ara

Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
21
Favori
135.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu da dizinin şarkısı I'll be there for you The Rembrandts'ten. klibinde bizimkiler de eşlik ediyor. adeta dalga geçmişler adamlarla ya. reis sen izlememişsindir daha bunu herhalde.

http://www.dailymotion.com/relevance/search/The+Rembrandts/video/xs5io_the-rembrandtsill-be-there-for-you_events

youtube'da 2 milyonu geçmiş versiyonu vardı ama o silinmiş herhalde.

http://www.youtube.com/watch?v=2KZkklo9LBs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 8 Nisan 2009; 17:38:10 >

• Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry

Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry

jennifer ve courteney gerçek haytta da birbirlerinin en iyi arkadaşları. devamlı bir aradalar.

altın küre ödülleri için özel çekilmiş bir sahne chandler&rachel joey&phoebe ross&monica

• bendede resimler var..bende ğaylaşayım bari...
  • kobee resimler için saol bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 8 Nisan 2009; 20:42:55 >

• çok güzel resimler ya
  • bu arada netteki en kaliteli friends dvdleri nerde bilen varmı..indirdiklerim 175 mblık bölümler ama kalite yok yani.. su resimlerdeki gibi kalitesisi yokmu hiç bir yerde..
  • orası öyle

ilerki bölümlerin rip'i 225mb onlar iyi bak

bazı sezonlar 225'lik. son 3 sezon sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 9 Nisan 2009; 8:18:13 >
  • ya şu jennifer aniston ilk sezonlar çok güzel ya. saçlar falan daha dolgun muhteşem görünüyor valla.
  • sabah gazetesi yazarı var engin ardıç onun 2005'deki friendsle ilgili yazısı.

Friends

Efendim? Hayır, yukarıda gördüğünüz başlık, Erdoğan ve Koç ilişkisine kinaye değildir. Bir Amerikan dizisinin adıdır.

Tıpkı Türk dizileri gibi, Amerikan dizilerinin de büyük çoğunluğu moloz ama içlerinde iyileri de var.

Tıpkı Türk dizilerinin de kenar mahalle karılarına, köylülere, Kürt vatandaşlara, faşolara, mafya tutkunlarına sesleneni olduğu gibi, zenci seyirciye yönelik Amerikan dizisi de var (adını bilemedim şimdi), erkek eşcinsellere de (`Will and Grace `), kadın eşcinsellere de (`Ellen Degeneres `)... Çeşit çeşit.

Ancak onlar her bölümü yirmi dakikada bitiriyorlar ve bizim televizyon yöneticileri gibi kırk beş dakikalık bölüme doksan dakika da reklam alıp işi öldürmüyorlar.

Ya da bizim yayınlarda aradan Amerikan reklamları `ayıklanıp temizlenmiş` olduğu için bana öyle geldi.

Bunların en ünlülerinden `Sex and the City ` dizisinde, en kaba tanımıyla Amerikan kadınının cinsel sorunları anlatılıyor.

Ben `Friends ` dizisini seviyorum. İngilizce bilmeyen sömürge ahalisi kaldıysa, tercüme de edelim: `Arkadaşlar` demek.

Pehlivan tefrikası gibi uzadıkça uzayan, yıllara yayılan bir dizi bu (hangisi değil ki?)... Şu sıralar seyrettiğimiz bölümlerde uzun antenli `balina kasa` seyyar telefonlar kullanılıyor ... Beş yıl kadar geriden izliyoruz.

Dizide, New York `da bir apartmanda yaşayan genç komşular anlatılıyor, bunların bir kısmı aynı zamanda birbirlerinin okul arkadaşı... Evli çift de var, yalnız yaşayanı da, bunların aralarında elbette aşk ve cinsellik de dahil bir sürü minik minik serüven oluşuyor...

Korkmayın, `aile ortamına` uygun, öpüşmeden öte bir yaramazlık yok! Çoluk çocuğunuz da izleyebilir.

Uzun boylu sarışın da var (Lisa Kudrow ) ufak tefek cimcime de (Jennifer Aniston ), pehlivan yapılı oğlan da var (Matt le Blanc ) çelimsiz entel de (David `Schwimmer `)... Sıska esmer de var (Courteney Cox ), kısa saçlı temiz çocuk da (Matthew Perry )...

Biri ötekine aşık oluyor, öteki berikinden çocuk doğuruyor, bu arada hemen her bölümde bir `misafir sanatçı` da bulunuyor tabii, kimi zaman Madonna geliyor, kimi zaman Hank Azaria.

Nicedir, Ross , Rachel , Joey , Phoebe , Chandler ve Monica bizim ailenin `manevi evlatları` gibi oldular.

Ben en çok Joey `i seviyorum, adamım o... Hepsi salak ama Joey ötekilerden azıcık daha salak.

Bazı espriler çok ince, bizim seyirciye ağır gelebilir.

Bazı espriler fazla Amerikan, teğet geçebilir... Örneğin `Met `in New York Modern Sanat Müzesi , `Mets `in de bir beyzbol takımı olduğunu bileceksiniz (ya da sezeceksiniz) ki aptal Joey ikisini birbirine karıştırınca gülesiniz...

Ama genellikle bizim seyircinin ve bütün dünya seyircisinin pek kolay anlayacağı giyim kuşam, alışveriş, iş arama, iş bulma, yemek verme, çocuk yapma gibi `temalar` işlendiği için dizinin `evrensel ` yanı daha ağır basıyor tabii.

Bir kalıyor `altyazılı` olması. İbrahim Tatlıses `e uygun bir dizi değil.

Ancak, İngilizce öğrenmek için bir tarafını yırtan, akşamları iş çıkışı yorgun argın o kurslara çuvalla para döken ve gene de doğru dürüst öğrenemeyen vatandaşlar için mükemmel bir eğitim sayılabilir, `görsel işitsel yöntemle`...

Efendim? Hayır, emekçi halkıma ve mala davara somut bir faydası yok, güldürmek ve eğlendirmekten başka. Ulan hani `olumlu şeyleri de yaz` diyordunuz?

Engin Ardıç

• house md'nin karizmatik başrol oyuncusu burada pek karizma değil

david schwimmer mükemmel oyuncu ya.

matt will&grace ekibiyle

• imageshcaktan resim ekleyemiyorum..neden acaba..
  • yarım saat önce ben eklemiştim valla. sitede bir problem olduğunu pek zannetmiyorum.
  • değişik 1 yazı olmuş.

House MD'nin karakteri harbiden çok acayip çıkmış.
  • hatırlarsınız rachel ross'a sevdiğini söylemek için londraya giderken onu dinlemek istemeyen yolcu vardı. hatta youtube'a atmışlar 1 milyon küsürat kişi izlemişti. bu adamın da bu arada çok manyak hayranları var. facebook'ta 3 milyona dayanıyorlar.
  • link verde bizde bakalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: popeye85

link verde bizde bakalım..

http://www.youtube.com/watch?v=sXNd99IhdmA

hugh lauire'nin olduğu friends anları.
  • Hatirliyorum bu adam super birseydi ya :)
  • aşağıdaki bölümü ekşi'den çaldım.büyük bir zevkle okuyacağınıza eminim..

quote:

# dizi yayına girmeden önce, dizinin yönetmenlerinden jimmy burrows 6 oyuncuyu da los angeles'a yemeğe götürmüştür, "neye giriştiğiniz hakkında bir fikriniz yok, birbirinize dikkat edin.. bu sizin bir kumarhanede kimse tarafından rahatsız edilmeden geçirebileceğiniz son gece, eğlenin" diyerek masaya her birisi için 500 dolar(??) bırakmıştır. jennifer aniston friends'den önce de defalarca dizilerde oynadığını ve friendsin bir fark yaratması için o gün herhangi bir sebep göremediğini söylemiştir bir röportajında. daha da ilginci dizi ilk sezonunda gerçekten de fark yaratamamıştır. yazın ilk sezonun tekrarı yayınlanmaya başladıktan sonra j.aniston bir eczanede elimde tuvalet kağıdı ve tampon varken insanlar benimle konuşmaya çalışırken hayatımın değiştiğini farkettim der.

10. sezonda bölüm başına herbirisi 1.3 milyon $, 9.sezonda 1 milyon $, 8.sezonda 800.000 $ almış olan oyuncular ilk sezon anlaşmalarında bölüm başına 22.500 $'a imza atmışlardır, ki joey karakterinin yani matt le blanc' in aldığı ücret daha düşükmüş.

dizi cast aşamasındayken en ilgi çekici aşk hiakyesinin joey ve monica arasında olacağı düşünülmüş fakat çeşitli sebeplerle bu fikirden vazgeçilmiştir.

joey’nin köpek heykeli aslında jennifer aniston'a arkadaşları tarafından oyunculuğa başladığı için hediye olarak verilmiş. joey de days of our lives’da kalıcı olarak oynamaya başlayınca jennifer aniston bir süreliğine köpeği vermiştir ama köpek her yerde öylesine absürd bir görüntü oluşturmuştur ki yapımcılar dizinin sonuna kadar köpeği kullanmaya devam etmiştir.

cast aşamasında rachel rolü courtney cox’a teklif edilmiş, courtney cox ise monica rolünü oynamak istemiştir

cortney cox cast arasından emmy adaylığı bulunmayan tek oyuncudur.

matthew perry ise altın ahududu adaylığı bulunmayan tek oyuncu.

lisa kudrow en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında 6 kere aday gösterilmiş 98de emmy sahibi olmuştur.

jennifer aniston ise en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi kadın oyuncu dakında emmy’e 5 defa aday gösterilmis 2002’de en iyi kadın oyuncu dalında emmy kazanmıştır.

dizinin kendisi ise 6 kere en iyi komedi dizisi dalında aday gösterilmiş ve 2002 yılında bu ödülün sahibi olmuştur.

6 başrol oyuncumuzun başından neler geçmiş ve şimdi ne yapıyorlar diye bakacak olursak;

jennifer aniston: aslında küçük emrah filmlerine taş çıkartacak bir aile geçmişe sahip olan jen bu 6 karakter arasında sinema kariyeri açısından en iyi durumda olanı. friends sona erdikten sonra 4 tane büyük bütçeli filmde başrol oynadı imdb’ye göre 2009 yılının sonuna kadar gösterime girecek 6 filmi daha var. bu dönemde friends’de monica karakterini canlandıran courtney cox’un başrolünü üstlendiği dirt dizisinde de misafir oyuncu olarak boy gösterdi. buna rağmen jennifer aniston’un kariyeri her filmde şımarık kızı oynadığı için en çok eleştirileni. yeni filmlerinde daha değişik rollerde görecekmişiz, post production aşamasında görülen bu 6 filmden 3’ü romantik komedi,2 tanesi drama ve birisi crime/horror olarak kategorilenmiş.

diğer taraftan aşk hayatında en başarısız durumda olan oyuncumuz da jennifer aniston. rocker john mayer ile olan ilişkisi 3 ay boyunca -reklam mıydı değil miydi- tartışması ilişki bitti de nihayet son buldu. dizi bittikten yaklaşık 1 yıl sonra brad pitt’le boşanmaları, pitt’in angelina jolie’yle başlayan ilişkisi, tabloit gazetelerin zaten ilgi duyduğu aniston’u bir anda gazetelerde her gün haberi çıkan birisi haline getirmişti. yeniden sigaraya başladı, ağlamaktan gözleri morardı, jolie’ye beddualar savuruyor, aniston depresyonda haberleri eminim az-çok hatırlanıyordur. daha önceleri en güzel giyinen star, en çok yerinde olmak istenen kişi, saçı en çok beğenilen star ve en son 2004 yılında forbes tarafından dünyanın en güçlü kadını seçilen jennifer aniston pitt’le boşandıktan sonraki yıllarda en acınası star, ümitsizce aşka ihtiyacı olanlar gibi anketlerde top 10 içerisinde bulmuştur kendisini. annesiyle de konuşmayan aniston’un bütün geçmişi didik didik incelenerek kendisine yeni acılar yaratılmıştır. (jen’in annesi ve babası jen 9 yaşındayken ayrılmışlar friends dizisi ilgi gördükten sonra jen’in annesi bir çok gazetede ve dergide jen’in çocukluğuyla ilgili küçük düşürücü ifadeler kullanmış ve en son da 96 yılında yazdığı from mother and daughter to friends (anne-kızlıktan, arkadaşlığa) kitabhı köprülerin atılmasına neden olmuş. eski manken olan annesiyle ilgili olarak jennifer aniston bir röportajında “küçükken benim çirkinliğimden o kadar çok bahsederdi ki onun güzel olduğunu hiç fark etmedim” gibi bir ifade kullanır. düğününe bile davet etmediği annesi boşanmanın ardından kızının gazetelerdeki hallerine üzülüp aramıştır ve anne kız barışmışlar.) tabloit gazeteler jen’in ağzındanmış gibi br-an-gelina çiftine bir sürü beddua yağdırmış olsalar da jen bu konuyla ilgili en çok 3-4 röportajda bir şeyler söylemişt. en içten gelenini yazayım "artık çok daha iyiyim, ben bu ilişkiyle var olmadım. herkesin kendi hayatını yaşaması gerekir, umarım o da mutlu olur” ve yaşadıklarından ne öğrendin sorusunu da "aslında çok fazla şey değil, sahip olduğum her şeyin birgün yavaş yavaş elimden kayabileceğini ve sonrasında bununla yaşamayı öğrendim..." şeklinde cevaplandırıyor. angelina jolie’yle sık sık karşılaştırılan jennifer’a dünyada neler olup bittiğini takip ediyor musunuz diye soran bir paparazziye “asla, ne münasebet! ben sadece kendi tabloit kariyerimi takip ediyorum” diyecak kadar sarkastik ve katıldığı hayır kampanyalarında isminin geçmemesini özellikle belirtecek kadar da mütevazi birisi. ellen ve oprah’ın showlarına katıldığı bölümlere de bakılırsa kendisinin gerçekte de komik ve sempatik bir kişiliğe sahip olduğu görülebilir. jennifer aniston’la ilgili bu kadar bilgi yeter ama kişisel bir düşüncemi de yazmak istiyorum ki kendisinin gerçekten de mutlu olmasını istiyorum.

courtney cox arquette (monica) : dizi başlamadan önce insanların adını bildiği tek isimdir courtney, diziden önce bir tampon reklamında oynamış ve amerikan televizyonlarında ilk defa period (adet dönemi) demiştir. bir diğer tanınma sebebiyse eski batman micheal keaton’la olan 6 yıllık ilişkisi. onuncu sezonun son bölümlerinde hamileliği gizlenmeye çalışan cox’un coco adındaki kızının vaftiz anneliğini de en iyi arkadaşı jennifer aniston yapmış. aynı zamanda kadro içinde lise kudrow’la birlikte özel hayatta mutluluğu yakayabilmiş bir isim kendisi. 6. sezonun ilk bölümünde tüm kadronun soyadının arquette olması gibi bir şıklıkla friends kadrosunun kutladığı david arquette- courtney cox evliliği mutlu mesut devam etmekte. çift cox’un başrolünü de üstlendiği dirt adlı dizinin aynı zamanda ortak yapımcıları. 2 sezondor devam eden ve benim de sıkı takipçisi olduğum dirt maalesef fox tarafından iptal edildi.

le blanc ve lisa kudrow’la arası kötü gibi çıkan bir çok habere rağmen, tüm kadroyla iletişim halinde olduğunu söylemiş kendisi, hatta kudrow’la bir restorandan çıkarken resimleri vardı 1 ay önce. friends bittikten sonra orta bütçeli diyebileceğimiz 2 filmde başrolü, bir seslendirmesi, uncredit oyunculuğu var ve yine birisi bu sene yayına girecek olan adam sandler filminde yan rol ve seneye gösterime gireceği duyurulan the big change isimli filmde de başrolü var. pek de başarılı bir sinema kariyeri olmamasına rağmen iyi bir dizi oyuncusu kendisi.

courtney cox da en yakın arkadaşı gibi defalarca en güzel 50 insan,dünyanın en seksi kadınları vs. gibi bir sürü ankette üst sıralarda yer almıştır.
    altın ahududu ödüllerinde(yılın en kötüleri) tv dizisi friendsdeki rolüyle , 3000 miles to gaceland filmindeki rolüyle, en kötü ekran çiftleri, en kötü yeni yıldızlar gibi bir çok kategoride aday gösterilmiştir. (kendisinin friends kadrosu arasından emmy’e aday gösterilmeyen tek kişi oluşuna ve razzie’ye bu kadar çok aday gösterilmesine rağmen ben oyunculuğunu çok beğenerim)
    (hataraporu, 27.08.2008 17:52)
    #13896649 !?

# kast ekibinden bilgiler vermeye devam..

lisa kudrow(phoebe buffay): kadronun en sessizi, sansasyondan uzak duranı. friends’den sonra başrolünde olduğu dizi 13 bölüm sonra yayından kaldırıldı. birkaç dizide masfir oyunculuk yaptı. başrol veya yardımcı rol üstlendiği 4 filmde göründü. 2009 yılınının sonuna kadar gösterime girecek 5 film görüyoruz imdb’deki filmografisinde.

friens başlamadan önce mad about you adlı dizide ursula karakterini oynamıştır. friends’de ise onun ikiz kardeşi phoebe’yi. bir bölümde mad about you’nun castından helen hunt vs. central perk’e gelerek phobe’yi ursula zannedip sipariş vermişlerdir. friends’ten bir yıl önce fraiser’daki roz doyle rolüne seçilmiş ancak rolün kudrow için fazlasıyla değiştirilmesi sonucu karşılıklı olarak bu rolden vazgeçmişlerdir.

lisa kudrow’un gerçekte hamile olması yüzünden senaristler, phoebe’nin kardeşinin çocuklarını taşıma senaryosunu yazmışlardır. friends’den önce jennifer aniston’la ikisi de düzenli olarak saturday night live oyuncularındanmış.

friends kadrosu içinden en çok emmy adaylığı ve golden globe adaylığı bulunan oyuncu aynı zamanda kendisi.

kendisiyle ilgili en çok konuşulan şey bekaretini kocasına saklamış olmasıdır.people dergisine bu öğütü kendisine annesinin verdiğini söylemiş. 32 yaşında evlendiği düşünülürse wow.

beni en çok rahatsız eden şey ise phoebe’nin dizide her zaman ikinci sınıf muamelesi görmesidir. ne çocuk doğurması, ne evliliği, ne de başka hiçbir şey dizinin herhangi bir sezonun son bölümünde gerçekleşmemiştir. maceralarını en sevdiğim karakterlerden birisi olmasına rağmen lisa kudrow bu 6 oyuncu içerisinde yardımcı oyuncu görevi alan tek kişidir herhalde.tüm bunlara rağmen kaznadığı ödüller ve adaylıklar kendisinin gerçekten de ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunun kanıtıdır herhalde.

matthew perry(chandler bing:): kadronun yaramaz çocuğu. dizi yayındayken 4 yıl içinde parçaladığı 4 arabası, alkol ve uyuşturucu problemleri, hollywood starlarıyla ve ünlü tenisçilerle yaşadığı aşklarla gündemden düşmeyen yıldız kendisi. friends bittikten sonra , studio 60 on the sunset strip adlı başrolünü amanda peet ile üstlendiği dizi 22 bölüm sonra yayından kaldırıldı maalesef. scrubs’da misafir oyuncu olarak gördük kendisini. tv filmleri ve reklamlar dışında friends’den sonra bugüne kadar birisi başrol diğeri fazlasıyla yan rol sadece 2 filmde gördük kendisini. şimdilik bu yaz gösterime girecek olan bir film daha görünmekte imdb’de.

aslına bakılırsa matthew perry kadronun oyunculuk anlamında en yeteneklisi. ve benim de favori karakterim, platonik aşkım. ama gerek vicodin bağımlılığı, ( house m.d. izleyenlere oldukça tanıdık gelecek olan narokotik ilaç, bir nevi reçeteli uyuşturucu, ağır dozda ağrı kesici) gerekse de alkol problemi yüzünden sürekli kilo alıp vermesinin ve tutarsız davranışlarının bunda etkili olduğunu düşünüyorum. şimdilerde imdb’ye bakılırsa ayık, gazetelere bakılırsa hala alkolik çünkü her gece başka bir barda. bir ayrıntı da friends biterken yapımcıların ve oyuncuların en büyük endişesi 2 yıldır temiz olan matthew’in bunalıma girip tekrar alkol ya da uyuşturucuya başlayacağının düşünülmesidir.

özel hayatında mutluluğu bulamamış diğer starımız da matthew perry o kadar çok kadınla birlikte olmuş ki mutluluğu bulaması normal.. jennifer aniston, amanda peet, rachel dunn, lizzy caplan, meg ryan, mandy moore, lindsay price, julia roberts, jennifer capriati, yasmine bleeth, renee zellweger, lauren graham, piper perabosheryl.. bu isimler de uzun süre(max 5-6 ay) birlikte olduğu ünlü kadınlar yoksa liste çok uzun. mutluluğun peşindeki bu romantik serseriye kendimi tavsiye ediyorum mutluluk bende matt:)

# kast ekibinden bilgilere devam..

matt le blanc (joey tribianni): model olma hayaliyle new york’a gelen blanc' in boyunun standartlardan kısa olması sebebiyle modellik kariyeri de standartlardan kısa sürer. ama bu dönemde reklamlarda yer almaya başlar, hatta rol aldığı reklamlardan bir tanesi (heinz ketchup reklamı-aşağıda youtube linkini bulabilirsiniz) 1987 cannes film festivalinde altın aslan ödülü kazanınca blanc de beklenen sıçrayışı yaptığını zanneder. yine de uzun süreli dizilerde ya da filmlerde kendisine yer bulamaz. deneme çekimleri, garsonluk, bazı dizilerde 1-2 bölümlük küçük rollerin ardından, cebinde 11 dolarla gittiği bir deneme çekiminin ardından gerçek sıçrayışını yapar. friends de ana kadro içerisinde kendisine yer bulmuştur ama buna rağmen tüm diğer oyuncuların da itiraf ettiği gibi dizinin geleceği çok da parlak görünmemektedir kendisine. o gün pek de parlak göremediği geleceğe 10 yıl sonra gözyaşlarıyla veda ederken kendi spin-off unun sahibidir artık.

joey nin spin off u friends’in aksine ilk yayınlandığı dönem ilgi çekmesine rağmen, joey nin friends de ki karakterinin aksine bazen ciddi konuşmalar da yapması bazense salaklıkta sınır tanımaması gibi karakter değişimleri sadık izleyici kitelesini soğutmuştur. 2 yılın sonunda joey dizisinin çekilmiş olan 4 bölümü bile yayınlanmadan yayından kaldırılmıştır. bu dönemde le blanc’in özel hayatıysa tam bir karmaşadır. küçük kızının beyininde tümör vardır, onun tedavisiyle uğraşılırken, joey dizisinde başrolü paylaştığı alex rolünü oynayan andrea anders ile karısını aldatması tuz biber olur, bu sırada kendisine bir stritiptizci tarafından dava açılır. bir dergiye bir striptizicinin kendisini baştan çıkarmaya çalıştığını anlatmış olan matt bu striptizci tarafından dava edilir. stripper açıklamasında matt i baştan çıkarmak hiç bir şey yapmadığını ama gecenin evde son bulduğunu söyler. bu dönemde dizisi sona ermiş olan matt karısıyla da boşanmaya çalışmaktadır ki, son skandalı matt’ in ex şöförü patlatır, matt’in kendisine para verdiğini ve bunun karşılığında hustler (erkek fahişe) kiraladığını, matt’in bu adamla limuzunin arkasında ilişkiye girdiğini söyler. tam bunlar bitiyor derken bir de menajeri 5 yıl boyunca matt le blanc ın komisyonunu ödemediğini söyleyerek matt i dava eder. artık gazeteler de joey’nin ünlü repliğine göndermelerle bu davaları haber yapılmaya başlanmıştır. how you doin olmuştur how you suing...

kendisi joey spin-offu bittiğinden beri -ki bu da 2006 oluyor- hiç bir dizide ve de filmde rol almadı. imdb de önümüzdeki yıllar için de görünen hiç bir şey yok. maalesef kendi adıma yazmaktan zevk almadığım tüm haberler le blanc adına olanlardı. umalım ki bu tepe taklak yuvarlanış sona ersin de kendisini yeniden bir yerlerde görebilelim. çünkü şu son resme bakılırsa durumu pek de iç açıcı değil.http://www.digitalspy.co.uk/...6176/matt-leblanc.html

david schwimmer (ross): kadronun idealist, entelektüel bireyi kendisi. bilinenin aksine(matthew perry) casta seçilen ilk starımız david dir. northwestern’den mezun olduktan sonra 6 yıl boyunca doğru düzgün bir rol bulamayan, bulsa da uzun sürmeyen david chicago ya dönünce friendsin deneme çekimleri için çağrılır ama "yok sağol ben tiyatro yapacağım" diyerek teklifi red etmeye çalışır, bir topluluk işi olduğuna inanınca seçmelere katılır, seçilir.

magazinel kadronun aksine, david vaktini tiyatoyla geçirir, friends’in birkaç bölümü yönetmiştir, joey’nin birkaç bölümünde de yönetmen olarak adı geçer. sendika sözcüsü gibi 5 arkadaşı adına yapımcılarla pazarlığa oturur, arkadaşlarını hepimiz ne kadar alırsak alalım ama eşit alalım gibisinden gaza getiren de kendisidir. hatta friends bittikten sonra o kadar çok param var ki artık istediğim şeyi yapabilirim, yani öğretmen olabilirim gibisinden sosyalist söylemleri de mevcuttur.

ross geller karakterinin fazlasıyla üstüne yapışmasından korktuğunu dizi bitmeden önce de dile getiren david dizi bittiken sonra sakallı fularlı dolaşmaya başlamış ve oynadığı filmlerde de elinden geldiğince zıt karakterleri canlandırmaya çalışmıştır. friends’ten sonra kariyerine biri seslendirme olmak üzere 5 film eklemiş olan david bir de run fat boy run filmini yönetmiştir. kendisine daha da çok başarı dileyerek tüm karakterleri bitirmiş bulunmaktayız. ama karakterler üzerine son sözü lisa kudrow’a bırakalım.

matt lauer’in ayrı ayrı tüm kadroyla, hepsi birlikteyken ve yapımcılarla da yaptığı röportajlarda (fairwell to friends; aşağıda linkini bulabilirsiniz) lisa kudrow’a şöyle bir soru sorar;

-bir gün insanlar senin ismini duyduğunda birdenbire “ahh bu friends’ten phoebe” demek yerine , “x filminde muhteşemdi” “y filminde harikaydı” diyebileceklerini düşünüyor musun ?

lisa kudrow: sanmıyorum, çünkü benim kariyerimi belirleyen şey friends..

bu defa matt lauer bundan rahatsız olup olmayacağını sorar ..

bisa kudrow: neden olayım ki bunda utanılacak bir şey yok. hatta harika bir şey..

hakikaten de harika bir şeydir, işte bü yüzden bu insanlar hep chandler, phoebe, rachel, monica, joey ve de ross olarak hatırlanacaklar..

linkler:

http://www.esquire.com/...we-love/esq1002-oct_aniston
    http://www.msnbc.msn.com/id/4900441/
    http://www.digitalspy.co.uk/...6176/matt-leblanc.html
    http://www.msnbc.msn.com/id/4907861/
    http://www.whosdatedwho.com/...ting/matthew-perry.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/friends
    http://de.eonline.com/...king_matt_leblanc_trial.html
    http://www.imdb.com/title/tt0108778/
    http://defamer.com/...oots-down-gay-rumors-023019.php
    http://www.tmz.com/...es-matt-leblanc-for-defamation/

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.