Şimdi Ara

FS 2004 THY KONUŞMALARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir videoda izledim kadın uçakta anons yapıyor lütfen iniş için kemerlerinizi bağlı tutunuz ve iniş süresince bağlı kalsın ve bunun gibi şeyler diyor.bu ses paketini nerden bulabilirim.TEŞEKKÜRLER

• biraz açıklaması zor yalnız bir kaç ipucu verebilirim geri kalanını hatırladıkça ayzacağım öncelikle anonsları yapmak için gerekli paneli avsime girerek boeing 737 die fs2004 panel kısmında aratıp karşına ilk çıkan paneli bilgisayarına indirmen gerek içinde modules,gauges,effect gibi kısımlar var bu yüklediğin panelin içindeki bu saydıklarımı oyunun gerçek gauges modules vs. gibi yerin içine atıcan yani gaugesi gauges e modules i modules e atıcaksın sonra bir yerden bulup ki bulabilirsin thy nin anonslarını indireceksin sonrasını daha sonra açıklarım şimdi tam olarak aklımda değil gerisini bilen arkadaşa yardım etsin gerisinde birkaç dosya ismi fln değişecek işte öyle yardım edebildiysem sevindim
  • Avsimde link verirseniz çok sevinirim. Oyunda görevlerde F/O V1 diyor ama kendi uçuş planı yapıp uçunca saolsun F/O dan ses yok. Birde alçalışta 1000 ft in altında geriye sayması lazım ama yine susuyor yardımcı olursanız sevinirim...
  • teşekkürler devamını anlatırsan sevinirim
  • türkçe anonsların çalışması için uzunnn ve zahmetli birkaç adım var.Bunları detaylıca anlatıyorum yapın deneyin.

Sana önereceğim panel söylediğim gibi avsimde mevcut.Avsime gir oraya Boeing 737 yaz ve alttaki seçeneği ''Flight simulator 2004 panels'' konumuna getir ve arat.Karşına çıkaca ilk panel olan ''737 / 757 / 767 - The Ultimate Boeing Panel 3.1'' bu panel senin tam aradığın olacaktır.

Kurulumu :

Rarlı dosyanın içindeki Modules dosyasındaki dosyalar OYUNUN modules dosyasına at...

Rarlı dosyanın içindeki Gauges dosyasındaki dosyaları OYUNUN Gauges dosyarına at...

Rarlı dosyanın içindeki Effect dosyasındaki dosyaları OYUNUN Effect dosyarına at...

Rarlı dosyanın içindeki Sound dosyasıdaki dosyaları OYUNUN Sound dosyasına at.

Rarlı dosyanın içindeki Panel dosyasınıda hangi uçağın panelini değiştirmek istiyorsan onun içine at

Bu şekilde belirttiğim paneli yüklemiş olursun

Bundan sonra anosları indirmen gerekiyor.Bunun için bozonun FSX için yapmış olduğu 100.yıl boyaması içinde kabin anonsları mevcut ilk önce onu indirmelisin.İndirdikten sonra indirdiğin dosyadan sadece kabin anonslarını bir köşeye çıkar.
    Gel gelelim seslere

+Oyunun sound dosyasını aç
    +Orada FWSX gibi bir dosya olması lazım.
    +Onun içindeki ses dosyalarını açarsan İng. biri kalkış biri iniş gibi bir çok anons görebilirsin.Onarın isimlerini kopyalayıp senin indirdiğin ses dosyasının ismi yapar ve türkçe anonsunda bu belirttiğim dosyanın içine atarsan hallolur işin

ÖRNEK :

belirttiğim dosyada ''Decent_mnx.55'' adı geçen bir ses dosyası var.Ve senin elindede Türkçe alçalma anonsu var.Ve Türkçe ses arşivinin adına atıyorum ''Thy_decent'' sen bu ismi değiştirip belirttiğim adresteki decent sesinin dosyasının ismi yapmalısın yani;

Oyunun sound dosyasındaki dosyanın adı : ''Decent_mnx.55''
    Senin sahip olduğun Thy alçaklam anonsu : ''Thy_decent''

Yapmam gereken isimleri aynı yapmak yani ''Thy_decent'' ---) ''Decent_mnx.55''

Bu yolu diğer ses dosyarı için ayrı ayrı yap.

Ve geldik oyun esnasında çalmaya.Panelde şöyle bir tuş göreceksin.En azından üzerinde şöyle bir resim olur.Panelde Yükseklik ve hız göstergesinin üzerinde bulunan bir Radar onun yanında bir UÇak resmi ve onu yanındada kare kutular gibi görünen bir tuş olur ona bastığında bir çok düğme çıkar ve biride decent düğmesidir.Ona bastığında Türkçe alçalma sesi başlamış olacaktır ve bittiğinde ise kendiliğinden kapanır.

İsmini değiştirmen gereken şunlar ;

08_Gate Departure_Ann ----- THY Cabin - 01 - prepare fligt

10_Departure_Ann ----------- THY - 02 - Taxi

11_Safety Video_Generic ---- THY Cabin - 03 - taxi THY

12_Take-Off _Capt Marcus -- THY Cabin - 04 - Cpt

17_Begin Decent_Capt Marcus -- THY Cabin - 05 - decent

18-On Approach_Ann ---------- THY Cabin - 06 - Last Check

20_Taxi To Gate_Ann ---------- THY Cabin - 07 - Goodbye

Dediğim gibi sağdaki Thy nin seslerini belirttiğim şekilde değiştir ve dosyanın içine at.Bu şekilde panelinde ve oyununda THY anosları çalışır durumda olur.İstersen oyunun kendi orjinal seslerini yedekle.Ne olur ne olmaz diye...

Kazasız uçuşlar,

oyuna girdiğinde bazı hatalarla karşılaşabilirsin ama bu senin oyununu etkilemez yalnızca uçuşa girerken zorluk yaşarsın ama paneli yüklemeye değer gerçekten;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelthunder -- 14 Kasım 2007; 20:57:35 >

• çok teşekkürler,eline sağlık bi problem yaşarsam paylaşırım,tekrar sağol
  • önemli değil kaptanım bir sorunun olursa yardımcı olmaya çalışacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koçum Benim (2002 - 2004) | TRT 1
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebelthunder

önemli değil kaptanım bir sorunun olursa yardımcı olmaya çalışacağım

bunları sen yazdığından eminmisin
  • hayır ben yazmadım sağolsun mustafa kaptanım anlattı
  • abi bu thy konuşma download linki avsimde nerden bulabilirim panelleri uyguladım sadece ses yamalarını bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustano23

quote:

Zuhaha evet bende o yazıyı hatırlıyorum bir yerden. Bari altına alıntıdır yazsaydı.

Ahada tesadüfen buldum, burada yazıyı yazan çocuk, hemde 18 eylülde yazmış.
    http://sanalair.prophp.org/forum/index.php?topic=210.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACANNN -- 15 Kasım 2007; 23:32:50 >

• be fs passenger kullanıyorumn onda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: KARACANNN

quote:

Orjinalden alıntı: mustano23

quote:

Zuhaha evet bende o yazıyı hatırlıyorum bir yerden. Bari altına alıntıdır yazsaydı.

Ahada tesadüfen buldum, burada yazıyı yazan çocuk, hemde 18 eylülde yazmış.
    http://sanalair.prophp.org/forum/index.php?topic=210.0

kaptanım bende bir ihy pilotuyum yalnız kim olduğumu tahmin edemessiniz herhalde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.