Şimdi Ara

FS-Amilo A1650G+AMD Turion

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bir süredir laptop almayı düşünüyorum ve yine bir süredir de forumu takip ediyorum.En son fujitsu siemens Amilo V2045(Tıkla) de karar kılmıştım ama tam almaya gittiğim sırada stoğun bitmiş oldğunu gördüm.
    Neyse gelir nasıl olsa alırım diyordum ki bu sefer karşıma başka bir makine çıktı ve ikisinin arasında kaldım:Hp ini AMD 64 Turion notebooku Nx6125 (Tıkla).Neyse derken kendimi 64 bit işlemciler içinde buldum.Centrinonun ne olduğunu anlamaya çalışırken buda nerden çıktı der oldum.
    Ve sonuç bugün teknosaya gittim.Öyle bir bakayım dedim Fujitsu siemensin yeni laptopu gelmiş çünkü önce gittiğimde yoktu:Amilo A1650G.(Tıkla).

Şimdi bu üçü arasında kaldım birisini alacağım tabi eğer başka makine karşıma çıkmazsa.Bu son makineyi biraz inceleme fırsatım oldu.İzlenimlerim:

Makine biraz ısınıyor gibi geldi bana yanındakilere kıyaslandığında.Ama abartacak kadar da değil.Gerçi sonra makinenin pilinin çıkarılmış şekilde çalıştığını farkettim bildiğim kadarıyla laptoplar bu şekilde ısınıyorlar.
    Ekranı LCD değil ancak diğer ekranlara göre daha iyi denebilir.Parlak bir ekranı var ve belli bir açıdan yine rahatlıkla görülebiliyor.
    Touchpadi iyi gelmedi bana çok hantal birşey.ancak fujitsunun sitesine baktım yayınlanmış olan güncellemeler mevcut onunla daha iyi oluyor herhal.Bilgisayara harici bir mouse takınca sorun çıkıyor.Toucpadle normal mouse arasında çatışma oluyor.Bunun çözümüde ya toucpad yazılımları yüklemek ya da yayınlanmış olan bios updatetinin yapılması.Yüzde yüz çözüm sağlıyor.
    Klavyesi ve kasası güzel makinenin.V2045 den daha iyi diyebilirim.Ancak üzücü bir haberim var:V2045 de olduğu gibi bunda da biosun updati gerekiyor.Yayınlanmış olan gücellemeler mevcut.En son Ağustosta yayınlananlar mevcut ondan sonra çıkanlarda bu sorun yoksa birşey diyemem.Ancak burdaki sorun diğer fujitsudaki gibi klavyenin atlaması değil.Sorun tam olarak klavyenin kitlenmesi ve ancak power tuşundan makinenin yeniden başlatılması.Forumda yazdıklarına göre biosun flash edilmesinden sonra bu sorun tamamen çözülüyor.
    Bu bilgisayarla ilgili genel şikayetler bunlar.Bilgisayarın genel olarak performansının iyi olduğu yazıyor bu noktada sıkıntı yaşayan birisinin mesajını görmedim.
    Makinede Atinin ekran kartı kullanılıyor.(.(Tıkla).(istenen kısım vrsa türkçesini yazabilirim.)Burda okuduğuma göre iyi bir karta benziyor.AMD 64Turion için özel üretilmiş.Centrino için olanları da var herhal.Teknosadakiler paylaşımsız 128 MB diyorlar ama ben öyle olduğunu sanmıyorum.Çünkü başka sitede de baktım orda paylaşımlı yazıyor.Bir de anlmadığım bu makinenin ramı 2*256 gözüküyor.ama bilgisayar özelliklerine bakınca 320 mi öyle birşey gözüküyor.Acaba ekran kartının rami kullanmasından mı kaynaklanıyor.?
    Bu arada bu serideki laptopların hepsinin HDDsi 4200 rpm miş.Siemensin forumunda öyle yazıyor.Ama performans noktasında bu konuda yakınan birinin mesajını görmedim.Ayrıca bunun L2 Cache rami 512Kb centrinolarda bu 2MB dı bu önemli bir ayrıntı mı acaba...
    Valla makine benim hoşuma gitti.ama yine de donanımdan anlamam ben o yüzden yine de burdaki fikirleri bekleyeceğim.Bakalım neler söylenecek.Bu üçünden birini alacağım.Bir de ben amatör olarakta olsa photoshop filan kullanıyorum.64 Bit işlemcinin daha iyi olacağı söyleniyor ama bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.Bu son laptopun fiyatı teknosa da 1,199$+KDV.
    Şimdiden teşekkürler.

• kardeş yanlış biliyorsun sanırım bu makinanın hdd'si 7200rpm... az önce teknosadaydım(mersin carrefour) görevliler saolsunlar ok yardımcı oldular, ve ben bu laptopa aşık oldum ama alamıyorum maddiyat yüzünden... diğer arkadaşları bilmem ama ekranı olsun işlemcisi olsun ben olsam bu laptopu kaçırmazdım...
  • evet arkadaşlar bu gün bende teknosada gördüm fakat orada işlemcinin ml 32 oldugunu yazıyordu ilgili arkadaşa sodum oda ml32 dedi beim bildiğim ml32 1.7 veya 1.8 işlemci olması gerekiyor ve benim gördüğümde ekran kartı 64 mb yazıyordu
  • Arkadaşlar ben makineyi aldım işlemcisi 1.8 yani ML-32.Ekranı çok hoş LCD.Oldukça sessiz çalışıyor.işlemcisini duruma göre kendisi ayarlıyor ne kadar işlem yapacaksanız o kadar işlemci ve fanı kullanıyor yani sabit çalışmıyor.Ayrıca Silent/normal mod seçenekleri var panelin hemen önündekısalyol tuşlarında.Bununla işlemciyi yarı performansa çekebilirsiniz bu şekilde fan da ona göre çalışıyor.Örneğin fazla birşey yapmayacağınız zaman bu seçenek iyi oluyor.Makinenin fanı oldukça sessiz çalışıyor.Ayrıca sısınmada söz konusu değil yanlız cdromu çok sesliçalışıyor özellikle ilk takdığınızda sonra normale dönüyor.Performansı çok hoş yaptığınız işlemleri birbirinden bağımsız yani etkilemeden rahat şekilde çalıştırabiliyorsunuz.Az önce Photoshop Cs2 kurdumbüyük dosyalarda çalıştım gayet iyi çok hızlı çalıştırıyor.Anlamadığım ekran kartı 128 MB paylaşımlı ve rami kullanıyor yani hepsini bundan dolayı Ram 384 MB gözüküyor.Ancak ayarlanabiliyor sanırım.Henüz zor bir işlem yapmadım ve de test etmedim.Edersem sonuçlarını yazarım.Ancak birşey soracağım.Şimdi bilgisayarın hızı sanırım 800Mhz sınırlanmış durumda bunu nereden artıracağım ya da bu sınırlamayı kaldıracağım Biostan mı?Bir de bu makineyi formatlamadan HDD yi bölebilir miyim öyle bir şey mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 5 Kasım 2005, 15:51:01 >

• öncelikle makinan hayırlı olsun güle güle kullan.64 bit işlemci akıllı tercih. işlemcinin sınırlandırılmış olduğunu sanmıyorum pille kullanıyorsan otomatikman 800 e iniyordur. adaptörle dene...hard diski formatlamadan gerçek olarak bölemezsin. bazı disk bölücü programlar var ama onlar sadece bölünmüş gibi gösterirler fiziksel açıdam bir bölünme söz konusu olmaz...
  • çok teşekkür ederim inşallah öyle olur bilgisayardan memnunum oldukça performanslı ama ekran kartı paylaşımlı olunca ram direk düşüyor ramini biraz artırabilirsem sanırım daha iyi olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheChatlaq

çok teşekkür ederim inşallah öyle olur bilgisayardan memnunum oldukça performanslı ama ekran kartı paylaşımlı olunca ram direk düşüyor ramini biraz artırabilirsem sanırım daha iyi olur...

kesinlikle!... paylaşımlı ekran kartının tek ilacı olabildiğine RAM takviyesidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.