Şimdi Ara

FSB:Dram oranı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikler işlemcim i5 3570k (3.4 Ghz) Turbo boost ile 3.8mhz de çalışıyor.Ramlerim ise 2*4=8GB 1866Mhz . Ancak 1600 mhz de stabil çalışıyo. Yalnız bu hızda da oyunlarda küçük donmalar yaşıyorum.sanki bir darboğaz var
    FSB:Dram oranı cpu-z da 1:6, Aida64 de 24:3 hangisi dogru? Bunlar nasıl hesaplanıyor araştırdım ama tam olarak anlamadım. Benim sistemim için ideal FSB:Dram oranı nasıl olmalıdır? 1866 da stabil çalışması için işlemci hızım ne olmalıdır? Lütfen İlgili ve bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız..
     FSB:Dram oranı yardım FSB:Dram oranı yardım
     FSB:Dram oranı yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunga83 -- 3 Nisan 2015; 17:51:27 >

• Yokmu bi fikir verecek yada bu isten anlayan birileri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum dar boğaz yaşamıyorsun aksine obidi gırtlak durumu söz konusu :) işlemci bus speed 100 mhz, ram inki ise 800mhz yani 8/1 yani 24/3 ... sıkıntı ne zaman olur 24/24+ durumunda ...
  • Arkadaşim dual channel ise ramlerim dram 1 ve 2 slotuna takmalisin ramleri yoksa 1866mhz görmez ramleri oralara taktiğna emin ol diğer ram slotlarini dene eminim düzelicektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Arkadaşim dual channel ise ramlerim dram 1 ve 2 slotuna takmalisin ramleri yoksa 1866mhz görmez ramleri oralara taktiğna emin ol diğer ram slotlarini dene eminim düzelicektir

Ya benim anakartim dual channel icin 1-3 veya 2-4 kanallara takin diyor.zaten ne zaman 1866 yapsam oyunlarda mavi ekran hatasi veriyor.ama hic 1-2. kanal olarak denemedim etkilermi bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunga83 T kullanıcısına yanıt
    Aynen etkiler bi arkadaş vardi forumda dual channel olarak takmamiş senin gibi 1866mhz ramleri 1600 kullaniyordu sonra dedim dual channel olarak takti düzelmiş teşşeür etti bana
  • quote:

Aynen etkiler bi arkadaş vardi forumda dual channel olarak takmamiş senin gibi 1866mhz ramleri 1600 kullaniyordu sonra dedim dual channel olarak takti düzelmiş teşşeür etti bana

Hocam zaten benim şuan dual channel olarak takili 1. ve 3. slotlara .anakart öyle takin diyo.simdi şehir disindayim ama gidince denicem saol ilgin icin farkli bir sonuc alirmiyim sizce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öyleyse neden cpu-z dual diyor bi yanlışlık olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: tunga83

quote:

Hocam zaten benim şuan dual channel olarak takili 1. ve 3. slotlara .anakart öyle takin diyo.simdi şehir disindayim ama gidince denicem saol ilgin icin farkli bir sonuc alirmiyim sizce

Büyük ihtimal işlemcin 1600mhz'ye kadar destekliyor, özelliklerine bakamadım sitesi açılmadı şuan

• tunga83 T kullanıcısına yanıt
    anakart model marka nedir?söylersen sana yardimci olayim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xe17

http://ark.intel.com/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz
    Dediğim gibi işlemci max 1600'ü destekliyor

O halde 1866 da calismazmi.yoksa islemciyi overclock mu yapmak gerek

• quote:

quote:

http://ark.intel.com/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz

Anakartın destekliyorsa sanırım oc ile yapılabilir ama nasıl olur o konuda bilgim yok, ek olarak bence 1866'ya çıkarmak yerine timing leri düşürmeye çalış

• quote:

quote:

quote:

Anakartın destekliyorsa sanırım oc ile yapılabilir ama nasıl olur o konuda bilgim yok, ek olarak bence 1866'ya çıkarmak yerine timing leri düşürmeye çalış

1600 mhz de calisirken bios 11-11-11-28 olarak calistiriyor ramin kendi degereleri 10-9-10-27 ama 9-9-9-24 calisirkende bir problem olmadi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.