Şimdi Ara

Ram voltajları konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    farklı voltajlarda ram'lerle karşılaştım:
    1.25V - 1.35V - 1.5V gibi.
    Fiyat farkı da yok gibi. (newegg)

Bu düşük voltajlı ram'lerin özelliği nedir?
    Ve AMD FX serisi bir işlemci ve AM3+ anakart kullanacaksak,
    hangi voltajlı ram kullanmak daha mantıklı olur?

Ram voltajları konusu Ram voltajları konusu

• önce Cl sonra Mhz ve gb faktörlerine dikkat et bir kaç konuda ramın voltajını anakartın desteklemediğini okumuştum tam olarak bir bilgim yok.Voltajın performansıyla alakalı olduğunu sanmıyorum.
  • daima en düşük voltajla çalısanı tercih edin.düşük voltajlılar daha az ısınır .daha iyi oc olurlar
  • 1.5V ve altı voltaj belleklerde, voltaj arttırılara O.C. yapılabilir. 1.65 e kadar sorun olmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

1.5V ve altı voltaj belleklerde, voltaj arttırılara O.C. yapılabilir. 1.65 e kadar sorun olmaz zaten.

doğru olmakla beraber bir kaç not ekleyelim...

Intel işlemciler için standart bellek voltajı 1.50V
    AMD işlemciler için standart bellek voltajı 1.65V dur.
    (overclock edeceğiniz zaman bu voltajların üzerine cıkılıyor genelde ama bu işlemci-bellek kontrol mekanizmasında problemlere sebebiyet verir, zorunda kalmadıkca intelde 1.50V, amd'de 1.65V'un üzerine çıkmamak lazım)

Her zaman düşük olan voltajlı ram tercih edilebilir. Hiç bir sıkıntı yaratmaz. Ama üst seviyeye geçmemek lazım.

Düşük voltajlı bellekler daha iyi overclock edilebilirler cünkü overclock etmek için voltajı daha çok yükseletebilirsiniz, doğal olarak...

Düşük voltajlı bellekler her zaman daha pahalıdır.

Frekanslar ve gecikme süreleri aynı olduğu sürece fazla veya az voltajın performansa etkisi yoktur. hatta fazla voltajın zararı vardır, cünkü fazla voltaj, fazla sıcaklık demek, fazla sıcaklık stabilitenin bozulması ve performansın düsmesi demektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 14 Eylül 2013; 12:18:14 >

• 1.65 - 2.133 Mhz kullanıyorum Sandy Bridge Intel ile, hiç bir sıkıntı söz konusu değil.
  • Teşekkürler arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.