Şimdi Ara

2600X Voltajsız OC yaptım zararlı mı? Ram voltajı da vermedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üst edit: @matrix52'ye ve yorum yapan herkese yardımı için teşekkür ederim. 0.2ghz için oc açmamaya, daha uygun bir zamanda 4.00ghz için testler yapmaya karar verdim. şimdilik default hızında kullanacağım.

Merhaba, işlemcim Ryzen 5 2600X. Az önce birkaç OC ayarı yaptım kendi çapımda. BIOS menüsünden CPUGhz'yi 3.60'tan 3.80'e sabitledim. Bir müddet kullandıktan sonra sorun çıkarmazsa 4.00ghz çekmeyi düşünüyorum.

CPU-Z voltaj şu şekilde:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qtpucg

1.188V - 1.200V arası değişken halde

render ile test ediyorum, 1,5 saattir max. 68 dereceye ulaştı. şuan 57'de sabit duruyor. yalnız takıldığım bir yer var, sadece 3.80ghz'e sabitledim, ne voltaj ayarı yaptım ne RAM'e voltaj ayarı yaptım, hepsi default halinde duruyor. Bu şekilde OC yapmak normal olanı mı yoksa eksik bir şey mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 28 Ocak 2020; 2:20:10 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:19:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Gigabyte B450M S2H anakartım var. 3.8 ghz için voltaj ayarı yapmama gerek var mı?
  • doktorswh kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:19:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorswh

Gigabyte B450M S2H anakartım var. 3.8 ghz için voltaj ayarı yapmama gerek var mı?

Alıntıları Göster
    Kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra giriştiğinizi varsayıyorum. Yine de, VRM sıcaklığına dikkat edin. CPU voltage'ı - değerlere çekmeye çalışın. LLC'yi regular'a doğru indirmeye çalışın. Adım adım ilerleyin Cinebench R20 skorlarını not ederek. Performansın düştüğü değişiklikten bir öncesine geri dönerek sisteminizi huzur içerisinde kullanın

• quote:

bu mesaj silindi
    hocam CPU-Zden baktığım kadarıyla voltaj şu şekilde:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qtpucg

1.188V - 1.200V arası değişken halde

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:19:16 >
  • Niye böyle performans kaybettiren saçma sapan şeyler yapıyorsunuz?

Yapmayın abi eleşmeyin 2600x/2700x stok fan default ayarında iyi çalışır hemde tasarufludur.

Yapacaksanız düzgün sıvı soğutma ile 1.4v civarı 4.2-4.3 yapacaksın yiyorsa yada elleşmiyeceksin bu işlemcilere kendi auto ayarları iyi x modellerinin.

7/24 auto ayar 70-80 hatta 90 derece bile çalışır bozulmaz bozulan işlemci yok gibi birşey montajı düzgün yapın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Ocak 2020; 1:14:5 >
  • Bende sabitledim, Voltaj 1.200 cpu 3.9 GHZ
    2600X Voltajsız OC yaptım zararlı mı? Ram voltajı da vermedim
  • vcore autoda hocam. aslında amacım overclock deliliği yapmak değil Render süresini kısalttığı için bir kere ayarlayıp ömürlük o hızda kullanmak istiyorum.
    şimdi prime95 testi yapıyorum öyleyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Niye böyle performans kaybettiren saçma sapan şeyler yapıyorsunuz?

Yapmayın abi eleşmeyin 2600x/2700x stok fan default ayarında iyi çalışır hemde tasarufludur.

Yapacaksanız düzgün sıvı soğutma ile 1.4v civarı 4.2-4.3 yapacaksın yiyorsa yada elleşmiyeceksin bu işlemcilere kendi auto ayarları iyi x modellerinin.

7/24 auto ayar 70-80 hatta 90 derece bile çalışır bozulmaz bozulan işlemci yok gibi birşey montajı düzgün yapın yeter.
    hocam, saçma sapan bir şey değil, önce onu bir düzelteyim. amacım overclock manyaklığı değil, render süresi kısaldığı için bir ayara çekip ömürlük onu kullanmak istiyorum.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:19:18 >
  • quote:

bu mesaj silindi
    Hocam net bir cevap gelirse, kapatabilirim de oc'u filan. Amacım render süremi kısaltmak, daha açık anlatamam sanırım, zevkimden yapmıyorum.. yani 3.6 olan işlemciyi 3.8e sabitlemek zarar verir mi vermez mi bunu anlamaya çalışıyorum

prime95i pek anlamadım bu arada, süre filan göremedim.. anlayınca başlatacağım testi
    Saat hızı düşürmüşsün nasıl kısalacak 3.8 ghz değil ki o işlemci.

Neyse naparsan yap .
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 19:19:19 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bu agresiflik nereden? yardım istemek için konu açtım farkındaysanız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.